اگر می خواهید درباره افسردگی پس از زایمان و درمان آن و درمان افسردگی با ماساژ و درمان افسردگی زایمان با ماساژ بدانید ادامه متن را بخوانید.
پدر یا مادر بودن کار آسانی نیست! شاید یکی از دلایل بروز افسردگی پس از زایمان هم همین است، نوعی افسردگی که اغلب از یک ماهگی تا ۱۲ ماهگی نوزاد طول میکشد. علائم شایع آن عبارتند از: نپذیرفتن خود به عنوان یک مادر، حس ناامیدی شدید به عنوان یک مادر، دچار هراس و اضطراب شدن، نوسانات خلقی بدون اینکه دلیلی وجود داشته باشد و نگرانی شدید در مورد کودک. دریافت کمک حرفهای در این زمینه اهمیت زیادی دارد اما حمایت دوستان و خانواده از هر چیزی مهمتر است. یکی از متدهای درمان افسردگی پس از زایمان، ماساژ دادن کودک است.
اما سوال اینجاست که ماساژ کودک چطور به درمان افسردگی پس از زایمان کمک میکند؟
۱. ارتباط بین مادر و نوزاد را بهبود میدهد
یکی از دلایل اینکه مادر علاقهاش را به نوزاد از دست میدهد و به افسردگی مبتلا میشود این است که نمیتواند درک کند که فرزندش چه میخواهد. با توجه به مطالعات انجام شده، زمانی که مادر نوزادش را ماساژ میدهد، ارتباط بینشان بهبود مییابد.
۲. اعتماد به نفس مادر را افزایش میدهد
مادرانی که افسردگی پس از زایمان را دارند، معمولا به خودشان اعتماد ندارند. برخی مطالعات روانشناختی این واقعیت شگفتآور را ثابت کردهاند که ماساژ دادن نوزاد توسط خود مادر برای بهبود اعتماد به نفس او عالی است؛ در واقع با این کار آنها درک میکنند که مادر ارزشمندی برای نوزادشان هستند.
۳. هورمونهای شادی را افزایش میدهد
ثابت شدهاست که در آغوش گرفتن و نوازش کردن میتواند هورمونهای شادی (سروتونین) را افزایش دهد و در نتیجه ماساژ کودک یکی از برترین فعالیتها برای افزایش هورمون شادی محسوب میشود، زیرا کودک فوقالعاده دوستداشتنی است، و به خصوص هنگامی که او را ماساژ میدهید، بسیار آرام و خوشاخلاق است!
بیشتر بخوانید: ۵ بهترین فایده و کاربرد روغن معطر وانیل برای پوست و مو و ماساژ
۴. مادر بهتر میتواند با کودک ارتباط برقرار کند
هنگامی که مادران در درک خواستههای کودک خود دشواری دارد، ترجیح میدهد از او دور بماند. به این ترتیب ارتباطش را با نوزادش از دست میدهد، و وضعیتی که استرسزایی ایجاد میشود که میتواند منجر به افسردگی پس از زایمان شود. مطالعات ثابت کردهاند که ماساژ کودک میتواند یک پیوند قوی بین مادر و نوزاد ایجاد کند تا مادر بتواند با کودکش بهتر ارتباط برقرار کند.
۵. مادر با ماساژ دادن نوزاد کمکم مادری کردن را یاد میگیرد
مادری کردن نوعی تجربه است که به مرور یاد میگیرید و برای رسیدن به آن دورههای آموزشی وجود ندارد. زمانی که فرصتی در روز را به ارتباط با فرزندتان اختصاص میدهید کمکم نیازها و حالات او را درک میکنید و تبدیل به مادر فوقالعاده میشوید. در این میان افسردگی هم به مرور از بین میرود.
۶. پیوندی قوی میان مادر و نوزاد ایجاد میکند
پیوند بین مادر و نوزاد به خصوص برای نوزاد ضرورت دارد. برای او مادر همه چیز است. وقتی بین مادر و نوزاد پیوندی وجود ندارد، هر دو تحت رنج و عذاب خواهند بود. ماساژ نوزاد یکی از راههای ایجاد پیوندی قوی است.
۷. به رشد نرمال کودک کمک میکند
برخی از مطالعات انجام شده ثابت کردهاند که رابطه بین مادر و نوزاد روی رشد نوزاد تاثیرگذار است. در نتیجه در اثر رابطه نزدیکی که با ماساژ دادن، بین مادر و نوزاد شکل میگیرد، نوزاد رشد طبیعی خواهد داشت.
۸. مادر نوزاداش را بهتر درک میکند
زمانی که مادر به ماساژ دادن کودکش صرف میکند، فرصت مناسبی برای درک نیازهای کودک و شناختن اوست.
۹. مادر لحظات ناب مادری کردن را حس میکند
یکی از چیزهایی که مادران افسرده ندارند، لذتِ لحظات مادری کردن است. زمان ماساژ دادن، فقط کودک نیست که لذت میبرد بلکه مادر هم از حس خوبی که به فرزندش میدهد غرق لذت خواهد شد.
منبع: drhealthbenefits