تحقیقات جدیدی که در ژورنال mSphere چاپ شده است به بررسی اثرات بهداشت ضعیف دهان و دندان بر سلامت دستگاه تنفس افراد مسن در ژاپن پرداخته است. نتایج اخیر از اهمیت میکروبیوتای زبان (مجموعهای از میکروارگانیسمهای همزیست و بیماریزا که در بدن زندگی میکنند، م.) برای سلامت دستگاه تنفسیتان خبر میدهد.
دکتر یوشیهیسا یاماشیتا، از بخش سلامت دهان و دندان دانشکدهی علوم دندانپزشکی دانشگاه کیوشو، در مقاله را انجام داده است.
ارتباط باکتری و چاقی و مشکلات قلبی
ژورنال مدیکال نیوز تودی، گزارش کرده است که تعدادی از مطالعات، به ارتباط بین میکروبیوتای روده و سرطان، چاقی، مشکلات قلبی، افسردگی، اضطراب و موارد دیگر پرداختهاند.
نویسندگان این مقاله، همچنین، تشریح میکنند که نه تنها میکروبیوتای زبان به روده وارد میشود، بلکه این احتمال وجود دارد که برگسالان نیز برخی از این میکروارگانیسمها را ببلعند.
مشکلاتی مانند دشواری در بلع و ریفلاکس معدهای – رودهای، ممکن است باعث شود سالمندان بهصورت اتفاقی این باکتریها را ببلعند که این امر به عفونتهای ریوی مانند ذاتالریه منجر میشود.
“این نتایج نشان میدهند سالمندانی که از سلامت دهان و دندان کمتری برخوردار هستند، میکروبیوتای دیسبیوسیس (ناترازشدهی همزیستی) را میبلعند که روی زبان تشکیل شده است.”
دندان خراب و سیستم ایمنی
دیسبیوسیس، عدم توازن میکروبیایی را در روده یا زبان نشان میدهد. عدم توازن میکروبیایی در روده، بهعنوان مثال، با چندین بیماری مرتبط است که سیستم ایمنی را درگیر میکنند، مانند بیماری روده تحریکپذیر.
در مطالعات گذشته، چنین عدم توازنی در میکروبیوتای زبان سالمندان با خطر بالاتری از مرگهای مرتبط با ذاتالریه همراه بوده است.
دکتر یاماشیتا یافتههای این تحقیق را اینگونه خلاصه می کند: “دندانهای کمتر، بهداشت ضعیفتر دهان و دندان، و خوردگیهای بیشتر در دندان ها ارتباط نزدیکی با تغییر دیسبیوتیک در ترکیب میکروبیوتای زبان دارد، که برای سلامت تنفسی سالمندان مبتلا به مشکل بلع ضرر دارد.”
این تحقیق بر اهمیت سلامت دندانها تأکید میکند. دکتر یاماشیتا میگوید: “باید به وضعیت میکروبیوتای زبان در سالمندانی که وضعیت ضعیفتری در حوزهی دهان و دندان دارند توجه ویژهای کرد “.
در ایالات متحده، در سال ۲۰۱۵، بیش از ۵۴۰،۰۰۰ بزرگسال به خاطر ابتلا به ذاتالریه بستری شدند. که نزدیک به ۵۲،۰۰۰ نفر از آنها به این دلیل جانشان را از دست دادند.