دسته‌ها: نیمروز

۹ بهترین خواص دمنوش برگ بو + عوارض جانبی و طرز تهیه

دمنوش برگ بو نه‌تنها یکی از دمنوش‌های پرعطر و منحصربه‌فرد است، بلکه به‌خاطر مواد مغذی داخلش، سرشار از خواص سلامتی‌بخش نیز هست.

دمنوش برگ بو چیست؟

دمنوش برگ بو نوشیدنی سنتی‌ای است که رواج آن بیشتر در هند است، اما در کشورهای کارائیب و دیگر قسمت‌های جهان نیز مصرف می‌شود. برگ بو گیاه محبوبی است که از آن در غذاهای مختلف به‌عنوان چاشنی استفاده می‌شود، اما درعین‌حال می‌توان با آن دمنوش نیز تهیه کرد. برگ بو از گیاهی با نام علمی Laurus nobilis  تهیه می‌شود. انواع مختلف این گیاه در جاهای مختلفی مثل اندونزی، هند، کالیفرنیا، و مکزیکو می‌روید. برگ بو عطر شدیدی دارد و خشک‌شده‌ی آن به‌شدت پرقوت است. یک عدد برگ بو در یک قابلمه یا داخل خورشت کاری به‌شدت غذا را معطر می‌کند.

مصرف آن به‌صورت دمنوش باعث می‌شود بوی آن لطیف‌تر شود و نسبت به حالت خوراکی آن قدرت کمتری داشته باشد. طعم تند آن از دیگر جاذبه‌ها و دلایل محبوبیت این گیاه است. از همه مهم‌تر اینکه برگ بو خاصیت پیشگیرانه و فرح‌بخش دارد که باعث می‌شود از آن در درمان بسیاری از مشکلات مربوط به سلامتی کمک بگیرند.

خواص دمنوش برگ بو

دمنوش برگ بو حاوی مقادیر مناسبی ویتامین سی، ویتامین آ، کلسیم، و منیزیم است و اثر مثبتی بر سیستم عصبی و سیستم ایمنی و التهاب و اضطراب و چاقی می‌گذارد.

۱. سیستم عصبی

مطالعات متعددی نشان داده که برگ بو می‌تواند بر سیستم مرکزی عصبی تاثیرگذار باشد. از جمله‌ی این تاثیرات می‌توان به تسکین اختلالات عصبی اشاره کرد و همچنین تضمین اینکه ارتباطات عصبی در سرتاسر بدن به روانی ادامه پیدا کند.

۲. پوست

معروف است که اگر برگ بو را روی پوست بمالید، می‌تواند مشکلات پوستی را درمان کند. همین امر در مورد دمنوش این گیاه نیز صادق است. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در برگ بو می‌توانند چین‌وچروک را کاهش دهند، لکه‌های پوست را کمتر کنند، و نقایص پوست را برطرف نمایند. برگ بو حتی می‌تواند انعطاف پوست را افزایش دهد.

۳. سلامت قلب

از آنجا که برگ بو مقادیر مناسبی ویتامین سی و ویتامین آ دارد، نوشیدن یک فنجان از آن به‌صورت مرتب می‌تواند فشار خون را کاهش دهد و حتی میزان کلسترول خون را پایین بیاورد. درعین‌حال، استحکام رگ‌های خونی را نیز حفظ می‌کند.

۴. دیابت

برگ بو خاصیت شناخته‌شده‌ای دارد و آن کنترل قند خون در بدن است. اگر بخواهیم به‌طور کلی بگوییم، اگر این نوشیدنی در حد تعادل مصرف شود، می‌تواند عرضه‌ی گلوکز و انسولین را در بدن تنظیم کند. این خبر خیلی خوبی برای بیماران دیابتی است.

۵. بیماری‌های التهابی

بیماری‌های التهابی زیادی وجود دارد که گفته می‌شود این دمنوش می‌تواند آن‌ها را درمان کند. از جمله‌ی این بیماری‌ها می‌تواند به پینه‌ی پا و دردهای آرتروز اشاره کرد. همچنین، سردرد، نقرس، و دیگر بیماری‌های مزمن در مفصل‌های ملتهب نیز از جمله‌ی آن‌ها است.

۶. استرس و اضطراب

سیستم عصبی مرکزی به این دمنوش واکنش نشان می‌دهد و به‌این‌ترتیب میزان استرس کاهش پیدا می‌کند. در این دمنوش نسبتاً تندمزه خواص تسکین‌دهندگی نیز وجود دارد که باعث می‌شود میزان هورمون‌های استرس‌زا پایین بیاید و تحت کنترل قرار بگیرد.

۷. سرطان

بعضی از آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این دمنوش مشهور به این هستند که می‌توانند رادیکال‌های آزاد را از بین ببرند و سرعت پخش تومورها را کاهش دهند و حتی باعث خودکشی سلول‌های سرطانی شوند.

۸. گوارش

در برگ بو آنزیم‌های خاصی وجود دارد که فرایندهای گوارشی را سرعت می‌دهد و به جذب بیشتر مواد مغذی از غذاهایی که می‌خورید کمک می‌کند.

۹. ناراحتی‌های تنفسی

در مناطقی که برگ بو زیاد کشت می‌شود، مصرف دمنوش آن برای تسکین سرفه و گلوی دردناک بسیار رایج است.

چگونه دمنوش برگ بو تهیه کنیم؟

تهیه‌ی دمنوش برگ بو در خانه کار بسیار ساده‌ای است، هرچند نسبت به دیگر دمنوش‌ها، تهیه‌ی آن زمان بیشتری می‌گیرد.

قدم اول: در قابلمه‌ای کوچک پر از آب، سه برگ بوی هند غربی بیندازید (برگ‌ها تازه باشند.)

قدم دوم: آب را به دمای جوش برسانید.

قدم سوم: بگذارید آب ۳ دقیقه بجوشد، بعد شعله را خاموش کنید.

قدم چهارم: اجازه دهید برگ‌ها ۴ دقیقه‌ی دیگر در قابلمه باقی بمانند.

قدم پنجم: برگ بوها را صاف کنید و دمنوش عمل‌آمده را به‌صورت داغ سرو کنید.

قدم ششم: اگر می‌خواهید به دمنوش شیرین‌کننده‌های طبیعی یا شیر اضافه کنید، مقدار آن را متعادل نگه دارید، چون طعم دمنوش به افزودنی‌ها حساس است.

عوارض جانبی دمنوش برگ بو

این دمنوش خواص بسیار زیادی دارد، اما چند عارضه‌ی جانبی نیز دارد. از جمله در حاملگی و در افراد مبتلا به دیابت مشکل ایجاد می‌کند، و روی سیستم عصبی نیز اثر می‌گذارد.

  • دیابت: اثری که این دمنوش می‌تواند بر میزان قند خون بگذارد برای همگان شناخته‌شده است، اما این اثر قابل پیش‌بینی نیست. بنابراین بیماران دیابتی حتماً با احتیاط سراغ این دمنوش بروند.
  • سیستم عصبی: اگر کسی در سیستم مرکزی عصبی خود دچار مشکلی باشد، طبیعت آرامش‌بخش این دمنوش می‌تواند برای او خطرساز شود. همچنین، اگر کسی می‌خواهد تحت عمل جراحی قرار بگیرد و نیاز به بی‌هوشی داشته باشد، مصرف این دمنوش برای او نیز خطرناک است.
  • حاملگی: به زنان باردار و شیرده توصیه نمی‌شود که از این دمنوش بنوشند، چون مواد داخل آن بسیار قوی هستند و ممکن است اثرات ناخواسته‌ای بر این زنان و کودکان‌شان بگذارند.

منبع: organicfacts

مطالب مرتبط