اضافه كردن رم به لپ تاپ :‌ آموزش ارتقا رم

کند بودن لپتاپ باعث می‌شود اضافه كردن رم به لپ تاپ و آموزش ارتقا رم و مراحل تعویض رم لپتاپ از جمله موارد موردنیاز باشد. کاربرد رم را نیز بخوانید.

اگر کامیپوتر دسکتاپ یا رومیزی خود را به لپ تاپ تغییر داده‌اید، مطمئنا کمی راحتر با کامپیوتر کار می‌کنید. لپ تاپ می‌تواند همیشه همراه شما باشد و در هر نقطه‌ای از آن استفاده کنید ولی کامیپوترهای رومیزی شما را در یک جا ساکن نگه می‌دارند و نمی‌توانید مدام آنها را جا به جا کنید. از همه مهم تر چون کامپیوترهای رومیزی به برق وصل هستند جا به جایی آنها کمی دشوارتر است. لپ تاپ اکثر مواقع با قدرت باتری اجرا می‌شود و می‌تواند آن را شارژ کرد و به راحتی آن را حمل کرد. ظریف و کوچک و سبک وزن بودن مزیت‌های دیگر لپ تاپ ها هستند. قابل حمل بودن آنها این امکان را برای کابران به وجود می ‌آورند که هر جایی هستند می‌توانند از آنها استفاده کنند.

عمکلرد پایین رم و نیاز به اضافه كردن رم به لپ تاپ

اما یکی از تفاوت‌های اساسی لپ تاپ و کامپیوترهای رومیزی ترکیب آنها با یکدیگر هستند. لپ تاپ همه سخت افزارهایی که یک کامپیوتر دسکتاپ دارد اعم از صفحه نمایش، کیبورد، ریزپردازنده، ذخیره سازی حافظه و فن‌های خنک کننده را دارد. اما محل قرار گرفتن این اجزا با یکدیگر در لپ و تاپ و کامیپوتر متفاوت هستند. در لپ تاپ همه این قطعات باید در یک فضای بسته کوچکتر قرار گیرند.

از همین رو وقتی از لپ تاپ کمی بیشتر کار می‌کنید، عملکرد آن کمی آهسته‌تر می‌شود. معمولا مقصر اصلی این عملکرد پایین به مقدار کافی حافظه رم بستگی دارد. تنها راه حل ساده و ارزان برای رفع این مشکل اضافه کردن RAM یا ارتقا آن در سیستم است. برای اینکه بدانید چه کاری دقیقا باید انجام دهید وقتی RAM را اضافه کردید و اینکه چگونه رمی را انتخاب کنید و اینکه چگونه باید RAM را نصب کنید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

از کجا بفهمیم رم بیش تری می خواهیم؟

وقتی صحبت از حافظه کامپیوتر می‌شود اکثر کاربران در مورد رم (RAM) صحبت می‌کنند. رم برای سی پی یو لپ تاپ نقش مهمی دارد. زیرا حافظه به شما اجازه می‌دهد که چندین برنامه در یک زمان اجرا کنید بدون اینکه وقفه‌ای بین آنها ایجاد شود. از کجا بدانید که به RAM بیشتری نیاز دارید باید اضافه كردن رم به لپ تاپ را انجام دهیم؟

اضافه كردن رم به لپ تاپ

یکی از نشانه‌هایی که متوجه می‌شوید به رم بیشتری نیاز دارد عملکرد پایین دستگاه‌تان است. معمولا وقتی لپ تاپ جدیدی را خریداری می‌کنید، به سرعت شروع به کار می‌کند و برنامه با سرعت بیشتری اجرا می‌شوند. اما همین که فایل‌هایی را اضافه می‌کنید و کارهای مختلفی را همزمان انجام می‌دهید، عملکرد سیستم پایین می‌آید. اگر کامپیوترتان را راه اندازی کردید و متوجه شدید که کامپیوترتان چند دقیقه طول می‌کشد بالا بیاید هر برنامه‌ای در آن به آرامی باز می‌شود وقت آن است که RAM بیشتری را استفاده کنید.

بخوانید: بهترین عکسبرداری منظره : نکاتی برای عکس زیباتر

خوشبختانه، اضافه كردن رم به لپ تاپ یکی از ارزان‌تررین و ساده‌ترین روش‌ها برای بهبود عملکرد لپ تاپ است. حتی گرفتن یک سی پی یو جدید هم به اندازه اضافه کردن RAM ممکن است کارایی داشته باشد. شما می‌توانید رم‌های مختلفی در اندازه‌های گوناگون پیدا کنید. اما کدام رم مناسب کامپیوتر شما است؟

با لپتاپ چه کاری انجام می دهید؟

ابتدا باید از خود بپرسید که با لپ تاپ‌تان چه کارهایی انجام می‌دهید و عملکرد لپ تاپ‌تان را ببینید چگونه است. اگر در لپ تاپ برنامه‌های وبازی‌های سنگین اجرا می‌کنید شما به یک RAM با حجم بالا تقریبا ۲ گیگا بایت به بالا نیاز دارید. اگر با لپ تاپ‌تان کارهای ساده انجام می‌دهید به یک رم با حجم ۵۱۲ مگابایت نیاز خواهید داشت.

هنگامی که رم مورد نظر را انتخاب کردید نوبت به نصب آن می‌شود. اما چگونه باید آن را نصب کرد؟ در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

مراحل اضافه كردن رم به لپ تاپ

هنگامی ماژول RAM ضروری را خریداری کردید، باید آن را برای حافظه بیشتر در کامپیوترتان اضافه کنید. قبل از اینکه کارتان را آغاز کنید، مطمئن شوید که لپ تاپ کاملا خاموش است و از پریز‌های برق کشیده است. هنگامی که همه چیز خاموش شد، جهت تخلیه انرژی باقیمانده چند بار دکمه پاور را بزنید و نگه دارید. اکنون نوبت به باز کردن تمام قطعات پلاستیکی پشت لپ تاپ برای دسترسی به جای رم می باشد. با توجه به دفترچه محصول و یا وبسایت سازنده لپ تاپ، باید محل رم را پیدا کنید که معمولا با باز کردن قاب پشت دستگاه قابل مشاهده است. سازنده‌های مختلف لپ تاپ اسلات‌ها را درجاهای مختلف قرار می‌دهند. اما در اکثر لپ تاپ ها درب کوچکی را در پایین دستگاه پیدا خواهید کرد.

باز کردن درب لپتاپ

با استفاده از یک پیچ گوشتی این درب را باز کنید وداخل آن را نگاه کنید. معمولا دو اسلات برای RAM وجود دارد. اگر هر دو اسلات پر هستند، باید یکی از ماژول‌ها را بردارید و آن را با یک ماژول که حافظه بیشتری دارد برای اضافه كردن رم به لپ تاپ تعویض کنید. شما همچنین می‌توانید برای برای خارج کردن ماژول رم از اسلات، با کمک ناخن و یا انگشت های خود بازوی فلزی اطراف رم را به صورت همزمان در حد چند میلیمتر به سمت خارج طرفین خم کنید و فشار دهید تا ضامن رم آزاد شود و در نهایت آن را به سمت بیرون بکشید.

 

اضافه كردن رم به لپ تاپ

 

وقتی یکی از اسلات‌ها خالی باشد، به راحتی می‌توانید ماژول جدیدی را جای آن قرار دهید. قرار دادن ماژول نسبتا آسان است، روی ماژول‌های رم یک بریدگی کوچک در لبه‌ی پایینی وجود دارد که کاملاً وسط قرار نگرفته است. بنابراین همین بریدگی می‌تواند راهنمای شما در نحوه‌ی قرارگیری و نصب رم روی شکاف باشد؛ زیرا اگر ماژول را برعکس گرفته باشید، بریدگی روی رم و برآمدگی روی شکاف، در مقابل هم قرار نمی‌گیرند و نمی‌توان ماژول را نصب کرد. پس از اینکه از جهت صحیح حافظه مطمئن شدید، آن را به آرامی به داخل شکاف هُل دهید تا پین‌های ماژول کاملاً داخل شکاف قرار گیرد.

پایین دادن ماژول

پس از آن، در این مرحله از اضافه كردن رم به لپ تاپ باید ماژول را به سمت پایین (به طرف بدنه‌ی لپ‌تاپ) فشار دهید تا دو گیره‌ی فلزی دو طرف، آن را نگه دارند. سپس به آرامی دو طرف رم را به سمت بیرون بکشید و اطمینان حاصل کنید که نصب به درستی انجام شده و حافظه در جای خود درست قرار گیرد. تجربه شما از این کار ممکن است با توجه به سازنده کامپیوتر متفاوت باشد. از همین رو بهتر است وب سایت پشتیبانی را بررسی کنید قبل از این کار نصب را آغاز کنید.

روشن کردن کامپیوتر پس از اضافه كردن رم به لپ تاپ

زمانی که اضافه كردن رم به لپ تاپ را انجام دادید و همه چیز را سر جای خود را قرار دادید، درب را ببندید کامپیوتر را روشن کنید. اگر همه چیز خوب خوب پیش رفت، لپ تاپ شما باید به طور خودکار حافظه خارجی را تشخیص دهید. در این موقع مشاهده می‌کنید که کامپیوتر شما و برنامه‌ها سریع‌تر اجرا می‌شوند و جا به جایی بین برنامه‌ها راحتر صورت می‌گیرد.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *