دسته‌ها: نیمروز

درمان زخم معده با زردچوبه

زردچوبه یک ادویه جنوب آسیایی است که در بسیاری از غذاهای هندی مورد استفاده قرار میگیرد. این ادویه به آسانی با رنگ زردش قابل شناسایی است. کورکومین، ماده فعال زرچوبه، دارای ویژگی های  پزشکی است. این ویژگی ها از بهبود عملکرد رگ های خونی تا کاهش التهاب و ریسک بیماری های قلبی متغیر است.

اخیرا ویژگی های ضد زخم کورکومین مورد پژوهش قرار گرفته است.

به نظر میرسد این ماده پتانسیل درمانی بالایی دارد، به ویژه در پیشگیری از آسیب های ایجاد شده توسط عفونت هلیکوباکتر پیلوری. این ماده میتواند به افزایش ترشح مخاط، که در محافظت از پوشش معده در برابر مواد تحریک کننده موثر است، کمک کند.پژوهش های محدودی روی انسان ها انجام شده است. در یک پژوهش به ۲۵ شرکت کننده ۶۰۰ میلی گرم زردچوبه، پنج بار در روز، داده شد.

چهار هفته بعد، زخم های ۴۸% از شرکت کنندگان بهبود یافته بود. پس از دوازده هفته، ۷۶% از بیماران فاقد زخم بودند.در یک پژوهش دیگر، به افرادی که دارای عفونت هلیکوباکتر پیلوری بودند ۵۰۰ میلی گرم زردچوبه، چهار بار در روز، داده شد.پس از چهار هفته درمان، ۶۳% از بیماران فاقد زخم بودند. پس از هشت هفته، این میزان به ۸۷% افزایش یافت.

با این حال، در هیچ یک از این پژوهش ها گروه دارونما وجود نداشت، این امر باعث میشود نتوانیم از این که علت بهبود زخم ها زردچوبه بوده است یا خیر، مطمئن باشیم. بنابراین، به پژوهش های بیشتری نیاز است.

خلاصه:

کورکومین، ترکیب فعال زردچوبه، میتواند از پوشش معده محافظت کرده و به بهبود زخم ها کمک کند. با این حال، به پژوهش های بیشتری نیاز است، به ویژه روی انسان ها.

مطالب مرتبط