دسته‌ها: نیمروز

۱۲ خوراکی که باعث بروز علائم رفلاکس اسید می‌شوند

فرقی نمی‌کند چه چیزی مصرف می‌کنید، هر چه بخورید یا بیاشامید از دهان‌تان عبور می‌کند، از مری‌تان پایین می‌رود و به معده‌تان می‌رسد. بااین حال، اگر از رفلاکس اسید رنج می‌برید، هر چیزی براي‌تان دردناک خواهد بود. خوراکی‌های زیادی وجود دارند که باعث می‌شوند معده‌تان اسید زیادی تولید کند. این کار باعث می‌شود اسید به مری‌تان برگردد و به حس سوزش منجر شود. اگر از جمله افرادی هستید که از این مشکل رنج می‌برید، باید از خوراکی‌های زیر اجتناب کنید.

۱۲ خوراکی که باعث بروز علائم رفلاکس اسید می‌شوند

۱. گوجه فرنگی

گوجه فرنگی و محصولات تهیه شده از گوجه فرنگی مانند سس، آب گوجه فرنگی، سوپ و غیره حاوی اسید سیتریک و اسید مالیک هستند که ممکن است موجب تولید زیاد اسید معده شوند. اسید معده یک ماده شیمیایی است که به شکسته شدن غذا در معده کمک می کند. زمانی‌که اسید معده بسیار زیاد باشد، بالاجبار وارد مری می‌شود. حتی اگر گوجه را بپزید نیز باعث کاهش میزان اسیدیته آن نمی‌شود و به میزان قابل توجهی از رفلاکس اسید جلوگیری نمی‌کند.

۲. شکلات

این یک خبر بد برای دوست داران شکلات است. شکلات می‌تواند بیش از هر خوراکی دیگری به رفلاکس اسید معده بیانجامد. اولین دلیل این است که شکلات دارای کافئین و محرک‌های دیگری مانند تئوبرومین است که می‌توانند به راحتی موجب رفلاکس شوند.

ثانیا، چربی آن زیاد است و هضم آن بیشتر طول می‌کشد. ثالثا، شکلات کمک می‌کند اسفنکتر مری آرام بگیرد و استراحت کند، در نتیجه اسید معده اجازه پیدا می‌کند تا مری بالا برود.

هنوز ثابت نشده است ولی شکلات تلخ به اندازه شکلات شیری برای معده ضرر ندارد با این حال، بهتر است از مصرف هر نوع شکلات اجتناب کنید تا اسید معده‌تان را تحت کنترل نگه دارید.

۳. مرکبات

به استناد تحقیقات منتشر شده در این زمینه، اگر مصرف خوراکی‌های اسیدی را کم کنید، احتمالا می‌توانید نشانه‌های رفلاکس اسید را کاهش دهید. بنابراین، مصرف خوراکی‌های اسیدی را کاهش دهید و مرکبات مصرف نکنید.

کلام آخر این که، اگر عاشق مصرف خوراکی‌های تهیه شده از مرکبات هستید باید تلاش کنید آن ها را اول روز مصرف کنید و پس از آن از خوراکي‌ها و میوه‌های با اسیدیته پایین استفاده کنید. از آن‌جایی که بسیاری از افراد در زمان استراحت یا وقتی خواب هستند با این مشکل مواجه می‌شوند، رعایت نکته فوق می‌تواند به بهبود این مشکل کمک کند.

۴. الکل

نوشیدنی‌های الکلی با رفلاکس اسید معده در ارتباط هستند. انواع نوشیدنی‌های الکلی حاوی اسید هستند و باعث از کار افتادن دریچه پایین مری می‌شوند و در نتیجه رفلاکس ایجاد می‌شود.

بهتر است برای حفظ سلامتی‌تان از نوشیدنی‌های الکلی اجتناب کنید.

۵. کره

اکثر ما مي‌دانیم غذاهای بسیار چرب می‌توانند به رفلاکس اسید منجر شوند و فرآوری خوراکی‌ها نیز نقش مهمی در این بیماری دارد. سرخ کردن کره می‌تواند کالری‌های ناخواسته و چربی‌های غذاهای روزانه‌مان را افزایش دهد. بنابراین، اگر می‌خواهید از شر رفلاکس معده خلاص شوید بهتر است از غذاهای بخارپز یا کباب شده استفاده کنید. از کره اجتناب کنید و از گیاهان برای طعم دهی غذاها استفاده کنید.

۶. نعناع

نعناع یکی دیگر از خوراکی‌های این فهرست است. به ویژه زمانی که در غذای‌تان سیر مصرف کرده‌اید و پس از غذا نعناع استفاده کرده‌اید، خطر ابتلا به رفلاکس اسید در شما افزایش پیدا می‌کند.

در واقع، بسیار یاز افرادی که از نعناع برای تسکین مشکلات شکمی استفاده می‌کنند، به نشانه‌های رفلاکس اسید مبتلا می‌شوند زیرا موجب آرام گرفتن اسفنکتر مری، عضله بین مری و معده، می‌شود. در نتیجه، اسید معده به راحتی می‌تواند به مری شما باز گردد.

۷. سیر و پیاز

در بسیاری از خوراکی‌ها از سیر و پیاز برای طعم‌دهی به غذا استفاده می‌شود. بسیاری از افراد گمان می‌کنند سیر یک خوراکی سالم است و هر زمان که به مشکلات شکمی مبتلا شدند سیر مصرف می‌کنند. با این حال، به استناد برخی محققان، این دو خوراکی به رفلاکس اسید نیز منتج می‌شوند. بنابراین، اگر به این مشکل دچار هستید بهتر است سیر و پیاز را از برنامه‌های غذایی‌تان حذف کنید. به علاوه، شما می‌توانید گیاهان مختلفی را جایگزین آن کنید.

۸. نوشیدنی‌های گازدار

حباب‌های نوشیدنی‌های گازدار در معده‌تان گسترش پیدا می‌کنند و فشار ناشی از آن موجب بروز رفلاکس اسید می‌شود.

این نوشیدنی‌ها، حتی نوشیدنی‌های رژیمی، اسیدی هستند. بنابراین، بهتر است بلافاصله مصرف‌تان را متوقف کنید.

۹. کافئین

یک فنجان اسپرسو یا قهوه در روز خوب است، ولی برخی افراد در طی روز مدام قهوه می‌نوشند و به این ترتیب در معرض خطر ابتلا به رفلاکس اسید هستند.

بنابراین، بهتر است به جای آن از دمنوش بابونه استفاده کنید. همچنین می‌توانید هر روز یک فنجان چای سبز بنوشید تا حس بهتری داشته باشید و رفلاکس اسید را تحت کنترل بگیرید.

۱۰. خوراکی‌های پر ادویه

خوراکی‌های پر ادویه یکی از رایج‌ترین خوراکی‌هایی هستند که ایجاد رفلاکس اسید می‌کنند. بسیاری از بیمارانی که از رفلاکس اسید و علائم آن رنج می‌برند پس از مصرف خوراکی‌های پر ادویه به این مشکل دچار می‌شوند. بااین حال، تحقیقات نشان داه است که غذاهای پر ادویه تأثیری بر فشار درون مری ندارند. بلکه موجب تحریک مری می‌شوند. بنابراین، از مصرف غذاهای تند و پر ادویه دوری کنید، به ویژه اگر با پیاز ترکیب شده باشند.

۱۱. گوشت گاو

برخی قسمت‌های گوشت گاو سرشار از چربی است و می‌تواند به رفلاکس اسید منجر شود. بنابراین، بهتر است گوشت لخم و بدون چربی استفاده کنید. برای این‌که نتیجه بهتری بگیرید گوشت را مزه‌دار یا کبابی کنید.

۱۲. خوراکی‌های سرخ شده

اگرچه خوراکی‌های سرخ شده به نظر ترد می‌آیند، ولی حاوی روغن زیادی هستند. خوراکی‌های سرخ شده شناخته شده‌ترین غذایی است که می‌تواند باعث بروز رفلاکس اسید شود. همچنین تپش قلب نیز ایجاد می‌کند و به بازگشت اسید به مری می‌انجامد.

به علاوه، خوراکی‌های سرخ شده سرشار از چربی هستند که باعث آسیب سیستم گوارش می‌شوند. از آن‌جایی که خوراکی‌های سنگینی هستند و فرآیند کلی هضم را کُند می‌کنند، اسید زیادی باقی می‌ماند که به مری باز می گردد. خوراکی‌های سرخ شده مدت زیادی در بدن باقی می‌مانند زیرا هضم آن‌ها زمان زیادی می‌برد و همین موضوع موجب ایجاد فشار در معده می شود.

در نتیجه، به جای غذاهای سرخ شده از خوراکی‌های کباب شده استفاده کنید.

منبع

مطالب مرتبط