۱۲خواص و عوارض چای ترش برای پوست و سلامتی

در این مطلب اطلاعاتی پیرامون چای ترش و خاصیتش و نیز فواید و خواص چای ترش برای پوست و سلامتی و عوارض چای ترش بیان می کنیم

چای ترش به رنگ قرمز یاقوتی است و مزه ترش دارد که به طعم کرنبری نزدیک است. چای ترش در سراسر جهان به عنوان یک دمنوش درمانی شناخته شده است که می‌توان آن را به صورت گرم یا سرد مصرف کرد. به خاطر عاری بودن آن از کافئين و کالری پایینی که دارد واقعا برای سالم و متناسب نگه داشتن بدن عالی است.

۱۲ فواید و خواص چای ترش برای پوست و سلامتی

فواید چای ترش برای سلامتی بسیار زیاد هستند چرا که چای ترش سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است.

۱. خواص و عوارض چای ترش: کاهنده کلسترول

یکی از فواید شناخته شده چای ترش برای سلامتی این است که سطح کلسترول را پایین می‌آورد. دلیل این فایده چای ترش این است که چای ترش سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که برای پایین آوردن سطح کلسترول بد خون مفید هستند، به این معنی که می‌توانند از آسیب رگ‌های خونی جلوگیری کنند و از قلب در برابر آسیب‌ها محافظت کنند. به‌علاوه، چای نیز حاوی خواص هیپوگلیسمیک و هیپولیپیدمیک است که برای افراد مبتلا به دیابت یا مبتلایان به اختلال قند خون مفید است. مطالعه‌ای که در این زمینه روی بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام شد نشان داد که مصرف چای ترش می‌تواند سطح تری گلیسیرید و کلسترول را پایین بیاورد و در نتیجه این بیماری ناخواسته را مدیریت کند.

۲. خواص و عوارض چای ترش: کنترل فشار خون

کنترل فشار خون یکی دیگر از فواید چای ترش است. به استناد تحقیقی که پیشتر در این زمینه انجام شده است، مصرف چای ترش به کاهش فشار خون در افراد مبتلا به پرفشاری خون مفید است. این نوع چای برای از بدن در مقابل فشار خون بالا یا پرفشاری که در ۱/۳ بزرگسالان ایالات متحده رخ می‌دهد محافظت می‌کند. این امر به ویژگی‌های محافظت از قلب و ضد پرفشاری مرتبط است که در چای ترش یافت می‌شود و برای مقابله با فشار خون بالا و دیگر بیماری‌های قلبی و عروقی مفید است.

به علاوه، فواید چای ترش برای کنترل فشار خون نیز به وجود خواص ضد التهابی آن مربوط است. از این رو، بهتر است هر روز به مدت چند هفته حداقل ۳ فنجان چای ترش بنوشید تا سلامت قلب‌تان بهبود پیدا کند. خواص ادرار آور چای ترش نیز به افزایش ادرار و کاهش فشار خون کمک می‌کند.

۳. خواص و عوارض چای ترش: درمان دیابت

همان‌طور که پیشتر گفته شد، چای ترش در کاهش کلسترول بد خون مفید است، بنابراین می‌تواند در درمان دیابت نیز مفید باشد. طبق تحقیقی که پیشتر در این مورد انجام شده است این نوع چای می‌تواند کلسترول بد خون (LDL) را، به صورت ویژه، و کلسترول کلی را به صورت عام کاهش دهد در حالی‌که کلسترول خوب (HDL) را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ افزایش می‌دهد.

۴. خواص و عوارض چای ترش: پیشگیری از سرطان

پیشگیری از ریسک ابتلا به سرطان یکی از فواید سلامتی چای ترش است. چای ترش حاوی اسید پروتوکاتکویک است و خواص آنتی اکسیدانی و ضد تومور دارد.

بیش تر بخوانید: جوان نگه داشتن پوست: ۳۴ بهترین خوراکی ضد پیری برای جوانی پوست

به استناد تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، چای ترش در مرگ سلولی برنامه‌ریزی شده دخیل است و در نتیجه رشد و گسترش سلول‌های سرطانی در بدن را کُند می‌کند.

۵. خواص و عوارض چای ترش: محافظت از کبد

چای ترش سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که پیشگیری و مراقبت از بیماری کبدی را ممکن می‌کند. این نوع آنتی اکسیدان‌ها به خنثی سازی رادیکال‌های آزاد رسوب کرده در سلول‌ها و بافت‌های بدن کمک می‌کنند، بنابراین از بدن در برابر انواع بیماری محافظت می‌شود. بنا بر این دلایل، همیشه توصیه مي‌شود به عنوان یک راه ساده برای حفظ سلامت کلی و افزایش عمر، چای ترش بنوشید.

۶. خواص و عوارض چای ترش: بهبود سیستم ایمنی

۱۲خواص و عوارض چای ترش برای پوست و سلامتی

به خاطر وجود خواص آنتی باکتریال و ضد التهابی، چای ترش می‌تواند به پیشگیری و مقابله با انواع بیماری‌ها کمک کند. در واقع، چای ترش سرشار از ویتامین C است که برای تحریک و تقویت فعالیت سیستم ایمنی بدن مفید است. به علاوه، خواص آنتی باکتریال و ضد التهابی چای ترش از بروز سرماخوردگی و آنفولانزا پیشگیری می‌کند و با خاصیت خنک کنندگی که دارد و دمای بدن را پایین می‌آورد برای درمان تب خوب است.

۷. خواص و عوارض چای ترش: بهبود گوارش

یکی دیگر از فواید چای ترش این است که گوارش را بهبود می‌بخشد. این خاصیت چای ترش به خاطر ویژگی مدر بودن آن است که به درمان یبوست نیز کمک می‌کند و فعالیت سیستم معده – روده را بیشتر می‌کند. از این رو، چای ترش همیشه برای فرآیند گوارش، روده و عملکرد مثانه مفید است. به علاوه، خواص ضد اسپاسم آن برای مقابله با علائم مرتبط با سندرم روده تحریک پذیر نیز مفید است. به علاوه، چای ترش واقعا یک درمان طبیعی برای درمان سرطان روده بزرگ است.

بهتر است بدانید که ۳۰ درصد از چای ترش حاوی اسیدهای ارگانیک مانند اسید مالیک، اسید سیتریک و اسید تارتاریک است که در میوه‌هایی مانند انگور وجود دارد. از این رو، چای ترش می‌تواند فشار خون را پایین بیاورد، سیستم ایمنی را تقویت کند، سلامت پوست را ارتقا دهد، التهاب را کنترل کند و سیستم گوارش را فعال کند.

۸. خواص و عوارض چای ترش: کاهش درد قاعدگی

درد قاعدگی یک مشکل رایج در زنان است که می‌تواند با مصرف چای ترش درمان شود. چای ترش می‌تواند با گرفتگی عضلات و درد ناشی از قاعدگی در زنان مقابله کند. به علاوه، به بازیابی تعادل هورمونی کمک مي‌کند که دیگر نشانه‌های قاعدگی را مانند تغییر خلق و خو، پرخوری و افسردگی را کاهش می‌دهد.

۹. خواص و عوارض چای ترش: کمک به کاهش وزن

یکی دیگر از ویژگی‌های چای سبز این است که به کاهش وزن کمک می‌کند. مصرف خوراکی‌های سرشار از کربوهیدرات یعنی شما شکر و نشاسته مصرف می‌کنید، و این‌ها به معنی افزایش وزن هستند. زمان آن رسیده است که انواع خوراکی یا نوشیدنی مانند چای ترش مصرف کنید زیرا می‌توانند جذب گلوکز و نشاسته را کاهش دهند و در نتیجه به کاهش وزن‌تان کمک کنند. به علاوه، این نوع چای، تولید آنزیم آمیلاز را که موجب جذب نشاسته و کربوهیدرات در بدن می‌شود محدود می‌کند، بنابرانی از افزایش وزن جلوگیری می‌کند. به همین دلایل است که از چای ترش به عنوان یک خوراکی مفید برای کاهش وزن استفاده می‌شود.

۱۰. خواص و عوارض چای ترش: بهبود شرایط پوستی

چای ترش نه تنها برای سلامت داخلی بدن مفید است بلکه برای بهبود شرایط خارجی پوست نیز مفید است. این ویژگی چای ترش به وجود آنتی اکسیدان و خواص ضد التهابی بستگی دارد که در این چای وجود دارد مانند ویتامین A و ویتامین C و هر دو ویتامین بر آکنه، اسکار، اگزما، آفتاب سوختگی و آلرژی‌های پوستی مؤثر هستند. آنتی اکسیدان‌های یافت شده در چای ترش به از بین رفتن نشانه‌های مشهود پیری بر صورت جلوگیری می‌کنند مانند چین و چروک، از دست دادن رطوبت پوست و خاصیت ارتجاعی پوست. شما با مصرف چای ترش به صورت منظم به عنوان یک راه طبیعی برای جوان سازی پوست از راه‌های شیمیایی مانند بوتاکس خلاص می‌شوید.

۱۱. خواص و عوارض چای ترش: درمان افسردگی

۱۲خواص و عوارض چای ترش برای پوست و سلامتی

از بین بردن یا درمان افسردگی یکی دیگر از فواید چای ترش است. در واقع، این نوع چای حاوی ویتامین ها و مواد معدنی زیادی از جمله فلاونوئید است که دارای خواص شد افسردگی است. از این رو، مصرف چای ترش با ایجاد حس آرامش و کاهش اضطراب و افسردگی در ذهن و کل بدن به بهبود سیستم عصبی کمک می‌کند.

۱۲. خواص و عوارض چای ترش: یک نوشیدنی محبوب

چای ترش یک نوشیدنی محبوب است که برای رفع تشنگی استفاده می‌شود. همان‌طور که در بالا اشاره شد، این نوع چای مزه‌ای مانند آب کرنبری دارد و مصرف آن ساده است. بهتر است مقداری عسل یا شکر به آن اضافه کنید تا شیرینی آن بیشتر شود؛ همچنین می‌توانید مقداری زنجبیل، میخک، دارچین و جوز هندی نیز بسته به سلیقه‌تان اضافه کنید تا طعم آن بهبود پیدا کند.

چای ترش و ورزش

چای ترش به عنوان یک نوشیدنی ورزشی نیز استفاده می‌شود و از این رو نوع سرد آن نیز مصرف می‌شود. چای ترش به صورت گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد زیرا مصرف کنندگان بر این باور هستند که این نوع چای می‌تواند بدن را به سرعت خنک کند. به علاوه، چای ترش سرشار از خواص درمانی است که به خروج مایعات اضافی و سموم از بدن کمک مي‌کند و بهترین نتیجه را برای‌تان به همراه خواهد داشت.

نحوه مصرف چای ترش 

چای ترش را می‌توان در تابستان و زمستان به شکل سرد یا گرم مصرف کرد. در زمستان، درست کردن چای ترش دم کشیده تنها چند دقیقه زمان نیاز دارد و نوشیدن آن در هوای سرد به گرم شدن‌تان کمک می‌کند. درست کردن آن تنها چند دقیقه زمان می‌برد. در تابستان نیز شما می‌توانید چای ترش سرد میل کنید. درست کردن چای ترش سرد تنها به ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد تا بتوانید خودتان را خنک کنید و حس تازگی داشته باشید.

عوارض جانبی چای ترش

چای ترش علاوه بر فوایدی که برای سلامتی دارد، دارای عوارض جانبی است که بهتر است به آن‌ها توجه کنید.

۱. چای ترش با مشکل فشار خون در ارتباط است.

همان طور که پیشتر گفته شد. چای ترش در پایین آوردن فشار خون بسیار مؤثر است. این خاصیت چای ترش به این معنی است که افراد با فشار خون پایین که در شرایط کم فشاری خون هستند بهتر است چای ترش مصرف نکنند. مصرف چای ترش در افراد با فشار خون پایین می‌تواند موجب غش و گیجی و حتی آسیب مغزی و قلبی شود.

۲. زنان باردار نباید چای ترش مصرف کنند

زیرا چای ترش دارای خواص قاعده آوری است و جریان خون را افزایش می‌دهد. بنابراین، اگر قرص‌های ضد بارداری مصرف می‌کنید یا تحت درمان هورمونی قرار دارید بهتر است پی شاز مصرف چای ترش با پزشک‌تان مشورت کنید تا از عوارض جانبی آن در امان باشید.

۳. چای ترش در برخی افراد می‌تواند موجب آلرژی شود.

به عنوان مثال، ممکن است واکنش‌های آلرژیکی مانند تب، قرمز شدن و خارش چشم یا سنوزیت را موجب شود.

۴. چای ترش در برخی افراد اثر هذیان‌گویی دارد. در واقع، مصرف کنندگان می‌توانند پس از مصرف چای ترش دچار توهم شوند یا از خود بی‌خود شوند، بنابراین بهتر است به نحوه واکنش بدن‌تان نسبت به چای ترش دقت کنید. به خاطر داشته باشید پس از مصرف چای ترش از رانندگی پرهیز کنید زیرا ممکن است برای‌تان خطرناک باشد.

منبع

One thought on “۱۲خواص و عوارض چای ترش برای پوست و سلامتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *