دسته‌ها: نیمروز

۱۶ درمان خانگی التهاب لثه: علل بروز این بیماری و راه‌های درمان آن

ژنژیویت یا التهاب لثه وضعیتی رایج است که هم در بین کودکان و هم در افراد بزرگسال دیده می‌شود. برای درمان خانگی التهاب لثه ادامه مطلب را بخوانید.

برخی علائم این بیماری عبارتند از: لثه‌های متورم یا قرمز رنگ، تنفس بد مداوم، لثه‌هایی که به سمت عقب فرو رفته است، خونریزی لثه‌ها و افتادن دندان. اگر شما هم از این بیماری رنج می‌برید، باید هرچه زودتر راه‌حلی برای درمان این بیماری پیدا کنید زیرا التهاب لثه در صورتیکه درمان نشود می‌تواند مشکلات بیشتری را به همراه داشته باشد.

برای درمان التهاب لثه می‌توانید از درمان‌های پزشکی استفاده کنید. علاوه بر این، روش‌های خانگی متعددی برای کاهش درد این بیماری در کودکان و بزرگسالان وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن‌ها از شر این علائم دردناک و ناخوشایند رهایی یابید.

علل بروز التهاب لثه

قبل از آنکه با روش‌های خانگی برای درمان این بیماری در کودکان و بزرگسالان آشنا شوید، باید علل دقیق شکل‌گیری این بیماری را شناسایی کنید. التهاب لثه عمدتا در نتیجه عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ناشی می‌شود که منجر به ایجاد پلاک‌هایی در قسمت زیرین و در راستای خط لثه می‌شود. حمله باکتری‌ها به دندان‌ها و کناره‌ی لثه موجب بروز این بیماری می‌شود.

عواملی مثل تغییرات هورمونی، استعمال دخانیات، تغذیه نامناسب، استعداد ژنتیکی، دیابت، برخی داروها، استرس و دیگر بیماری‌های احتمالی نیز عواملی موثر در شکل‌گیری این بیماری هستند.

رایج‌ترین و ساده‌تری روش برای تسکین درد و ناراحتی حاصل از التهاب لثه استفاد از ترکیب آب و نمک برای شستشوی روزانه دهان است. علاوه بر این، درمان‌های طبیعی موثر زیادی وجود دارد که می‌توان از آن‌ها برای درمان التهاب لثه در کودکان و بزرگسالان بهره‌مند شد. به منظور آشنایی با راه‌حل‌های موجود و مناسب برای درمان این بیماری و جلوگیری از مشکلات بعدی بهتر است با ما همراه باشید و این مقاله را بخوانید. روش‌هایی که در این مقاله به شما پیشنهاد می‌دهیم در درمان این بیماری بسیار موثر هستند. قبل از خواندن این مقاله بهتر است بدانید که این مقاله صرفا جهت اطلاع رسانی تهیه شده است و به این ترتیب پیش از بکار بردن روش‌های پیشنهادی بهتر است با پزشک خود در این رابطه مشورت کنید.

درمان خانگی التهاب لثه

آب اکسیژنه یا پراکسید هیدروژن

پراکسید هیدروژن با داشتن خواص آنتی‌باکتریال می‌تواند جرم‌ها را نابود کند و شما را از شر بیماری التهاب لثه راحت کند. مصرف آب اکسیژنه بطور قابل توجهی موجب تسکین درد و ناراحتی حاصل از التهاب لثه در شما می‌شود. همچنین آب اکسيژنه در روشن کردن و سفید کردن دندان‌های ما بسیار موثر است. اگر می‌خواهید از آب اکسیژنه به عنوان یک داروی موثر و شگفت‌انگیز خانگی برای درمان التهاب لثه در کودکان و بزرگسالان استفاده کنید، بهتر است محلول آب اکسیژنه ۳ درصد را تهیه کنید و از مصرف آب اکسیژنه غلیظ خودداری کنید.

روش استفاده از آب اکسیژنه

روش ۱:

– مقادیر مساوی از آب و آب اکسیژنه را با یکدیگر ترکیب کنید.

– از این محلول استفاده کنید و چند ثانیه‌ای دهان خود را با آن شستشو دهید.

– محلول را از دهان خود بیرون کنید.

– این کار را دو بار در هفته تکرار کنید تا به نتایج رضایت‌بخشی برسید.

روش ۲:

– ۱ قاشق چایخوری جوش شیرین را با مقدار کمی آب اکسیژنه ترکیب کنید تا به شکل خمیر درآید.

– این خمیر را روی خمیردندان خود ریخته و دندان های خود را با آن مسواک بزنید.

– در حین مسواک زدن روی لثه‌ها و خط لثه تمرکز کنید.

– خمیر را از دهان خود بیرون بریزید.

– دهان خود را با آب شستشو دهید.

– این کار را هفته ای دو مرتبه و به مدت دو هفته انجام دهید.

همچنین می‌توانید از ترکیب آب اکسیژنه و روغن گل میخک خمیری تهیه کنید و این ترکیب را روی لثه‌های خود قرار بدهید. پس از چند ثانیه آن را از دهان خود خارج کنید. این کار را هر چند بار که لازم است تکرار کنید.

توصیه می‌شود که به طور مداوم از آب اکسیژنه استفاده نکنید. روزانه تنها ۱ بار از آن استفاده کنید. یادتان باشد که آب اکسیژنه را قورت ندهید.

آب کرنبری

آب کرنبری یکی از داروهای شگفت‌انگیز خانگی برای درمان التهاب دردناک لثه در کودکان و بزرگسالان است. آب کرنبری سرشار از ویتامین C است و به همین دلیل در درمان عفونت و التهاب لثه به کار می‌رود. کمبود مصرف ویتامین C می‌تواند خطر ابتلا به پیوره یا پیرادندان‌آماس را افزایش دهد.

بخوانید: درمان‌های خانگی عفونت لثه + درمان عفونت لثه با میخک و زردچوبه

برای درمان التهاب لثه نیاز دارید که روزانه ۲ قاشق غذاخوری آب کرنبری را بنوشید تا باکتری‌ها را از نزدیک شدن به دندان‌های خود دور نگه دارید.

همچنین بهتر است با مصرف سبزیجات و میوه‌های سرشار از ویتامین‌ C مثل پرتقال، لیمو، بلوبری، توت‌فرنگی، انگور، فلفل قرمز، پاپایا و بروکلی میزان ویتامین C دریافتی بدن خود را افزایش دهید.

آلوئه‌ورا

آلوئه‌ورا با داشتن خواص شفابخشی و ضدالتهابی محصولی موثر در درمان التهاب لثه به شمار می‌رود. همچنین، آلوئه‌ورا محصولی ضدمیکروب است و می‌تواند باکتری‌هایی که موجب التهاب لثه می‌شوند را از بین ببرد. جای تعجب وجود ندارد که این محصول در فهرست داروهای خانگی جادویی برای درمان التهاب لثه در کودکان و بزرگسالان قرار گرفته است. بعلاوه، مصرف آلوئه‌ورا در درمان زخم‌های دهان و بوی نامطبوع دهان موثر است.

روش استفاده از آلوئه‌ورا

– با استفاده از ژل تازه آلوئه‌ورا لثه‌های آسیب‌دیده خود را ماساژ دهید.

– اجازه دهید ژل آلوئه‌ورا به مدت ۳۰ دقیقه روی لثه‌های شما باقی بماند.

– دهان خود را با آب شستشو دهید.

– این کار را روزانه ۲ مرتبه انجام دهید.

همچنین می‌توانید آب آلوئه‌ورا را در دهان خود غرغره کنید و سپس آن را بیرون بریزید. این کار در درمان التهاب لثه و بوی بد دهان موثر است. توصیه می‌شود که روزانه بطور منظم ۲ قاشق چایخوری آب آلوئه‌ورا مصرف کنید تا روند بهبودی سرعت یابد.

غرغره کردن روغن

حتما شنیده‌اید که غرغره کردن روغن یک روش سنتی آیورادی برای بهداشت دهان به شمار می‌رود. غرغره کردن روغن پلاک‌های موجود در دهان را از بین می‌برد، لثه‌ها و دندان‌ها را استحکام می‌دهد و بوی نامطبوع دهان را کاهش می‌دهد. غرغره روغن با از بین بردن سموم سلامت ایمنی شما را تقویت می‌کند.

روش غرغره کردن روغن

– مقداری روغن کنجد را به مدت ۱۵ دقیقه در دهان خود غرغره کنید.

– روغن را از دهان بیرون ریخته و دهان خود را با آب شستشو دهید.

– این کار را هر روز به مدت ۱ ماه انجام دهید تا شاهد بهترین نتیجه باشید.

– به یاد داشته باشید که لازم است روغن را غرغره کنید یا آن را قورت بدهید.

روغن درخت چای

در فهرست داروهای خانگی برای درمان التهاب لثه نباید از روغن درخت چای غافل شویم. روغن درخت چای با داشتن خواص ضد التهابی از التهاب و درد لثه می‌کاهد. اگرچه این روغن در درمان التهاب و خونریزی لثه موثر است اما تاثیر چشمگیری در نابودی پلاک‌ها ندارد. با این وجود امتحان کردن آن خالی از لطف نخواهد بود.

برای درمان التهاب لثه با استفاده از روغن درخت چای، باید مقداری خمیردندان را با روغن درخت چای ترکیب کرده و روزی دو مرتبه از این ترکیب برای مسواک زدن دندان‌های خود استفاده کنید. توصیه می‌شود این کار را به مدت چند هفته ادامه دهید.

به یاد داشته باشید که روغن درخت چای را قورت ندهید.

مر حجازی

مر حجازی با داشتن خاصیت ضدباکتریایی، ضدعفونی‌کنندگی و منقبض‌کنندگی یکی دیگر از داروهای خانگی موثر در درمان التهاب لثه و تقویت بهداشت صحیح دهان است. گیاه‌پزشکان مرحجازی را یک داروی موثر خانگی برای کاهش درد التهاب لثه و لثه‌درد می‌دانند. استفاده از این محصول از شدت درد لثه کاسته و آرامش زیادی برایتان به همراه می‌آورد.

روش استفاده از مرحجازی

روش ۱:

– مقادیر یکسانی از مرحجازی را با تنتور اکیناسه ترکیب کنید.

– از این ترکیب برای شستن دهان خود استفاده کنید.

– این کار را روزانه به مدت چند روز انجام دهید تا به نتیجه رضایت‌بخشی دست یابید.

روش ۲:

– ۱۰ قطره تنتور مرحجازی را به یک فنجان آب ولرم اضافه کنید.

– دهان خود را با این محلول شستشو دهید.

– این کار را یکبار در روز انجام دهید و به مدت چندین روز آن را تکرار کنید تا به نتیجه دلخواه برسید.

چای کیسه‌ای

چای منبعی سرشار از اسید تانیک است و تاثیر قابل توجهی در کاهش درد و التهاب دارد. بعلاوه، چای کیسه‌ای منبعی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است که عاملی موثر در درمان عفونت‌ها به شمار می‌روند. درصورتیکه به دنبال روش‌های خانگی موثر برای درمان التهاب لثه هستید، از چای کیسه‌ای غافل نشوید.

روش استفاده از چای کیسه‌ای

– یک عدد چای کیسه‌ای را به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش قرار بدهید.

– اجازه دهید چای کیسه‌ای خنک شود و به دمای اتاق برسد.

– کیسه حاوی چای را برداشته و به مدت ۳ تا ۵ دقیقه روی پوست آسیب دیده قرار بدهید.

– این کار را آنقدر تکرار کنید تا به نتیجه دلخواهتان برسید.

نمک دریا

نمک دریا منبعی سرشار از مواد معدنی است و به همین دلیل در کاهش درد و التهاب و درمان هر نوع عفونت مفید است.

روش استفاده از نمک دریا

– مقدار کمی نمک دریا را با یک فنجان آب گرم مخلوط کنید.

– از این محلول برای شستن دهان خود استفاده کنید.

– برای کسب نتایج بهتر روزانه ۳ مرتبه این کار را تکرار کنید.

چای بابونه

چای بابونه درد و التهاب ناشی از التهاب لثه را کاهش می‌دهد. چای بابونه حاوی خواص ضدعفونی‌کنندگی و ضدالتهابی است و به این ترتیب به عنوان یکی از داروهای موثر خانگی برای درمان التهاب لثه به شمار می‌رود.

روش استفاده از چای بابونه

– دو قاشق چایخوری بابونه را با یک فنجان آب داغ ترکیب کنید.

– اجازه دهید چای به مدت ۱۰ دقیقه در این وضعیت باقی بماند.

– چای را صاف کنید و اجازه دهید تا خنک شود.

– دهان خود را با محلول چای بابونه شستشو دهید.

روغن نارگیل

روغن نارگیل با داشتن خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی به عنوان دارویی موثر برای درمان التهاب لثه و لثه‌درد مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورتیکه روغن نارگیل را با جوش شیرین ترکیب کنید، اسیدهای داخل دهان شما خنثی می‌شود و سرعت روند بهبودی افزایش می‌یابد.

روش استفاده از روغن نارگیل

– دو قاشق غذاخوری جوش شیرین را با ۲ قاشق غذاخوری روغن نارگیل ترکیب کنید.

– این ترکیب را با خمیردندان خود مخلوط کنید.

– بطور منظم یک یا دو بار در هفته دندان خود را با ترکیب نهایی مسواک بزنید.

علف لیمو

بر اساس نتایج به دست آمده از تحقیقی که در سال ۲۰۱۵ انجام شد، تاثیر روغن علف لیمو در درمان پلاک‌ها و التهاب لثه بیشتر از دهان‌شویه کلرهگزیدین است. به همین دلیل نام این محصول در این فهرست قرار گرفته است.

روش استفاده از روغن علف لیمو

– دو قطره روغن علف لیمو را به یک فنجان آب اضافه کنید.

– این محلول را به مدت ۳۰ ثانیه در دهان خود غرغره کنید و سپس آن را بیرون بریزید.

– این کار را روزانه ۲ مرتبه تکرار کنید.

دهان‌شویه مریم‌گلی

طبق نتایج به دست آمده از تحقیقی که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، دهان‌شویه مریم‌گلی می‌تواند تعداد باکتری‌هایی که منجر به شکل‌گیری پلاک دندانی می شوند را کاهش دهد. استفاده از دهان‌شویه مریم‌گلی به شما در کاهش شدت درد و ناراحتی ناشی از التهاب لثه کمک می‌کند. از این گیاه دارویی به عنوان دارویی خانگی برای تخفیف التهاب لثه‌های خود استفاده کنید و معجزه آن را مشاهده کنید.

روش استفاده از مریم‌گلی

– ۲ فنجان آب را برای چند دقیقه بجوشانید.

– ۱ قاشق چایخوری مریم‌گلی خشک شده به آب اضافه کنید.

– اجازه دهید این ترکیب به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه باقی بماند.

– آن را صاف کنید و پس از آنکه محلول خنک شد، روزانه ۲ مرتبه دهان خود را با آن شستشو دهید.

دهان‌شویه برگ گواوا

دهان‌شویه برگ گواوا محصولی مناسب برای حفظ بهداشت دهان است. دهان‌شویه برگ گواوا با داشتن خواص ضدمیکروبی و ضدباکتریایی می‌تواند مانع از ایجاد پلاک در لثه‌های شما شود. این دهان‌شویه درد ناشی از التهاب لثه را تسکین می‌دهد، التهاب لثه را درمان می‌کند و دهان شما را خوشبو می‌‌کند.

روش تهیه دهان‌شویه برگ گواوا

– ۶ برگ تازه از گیاه گواوا را در هاون بکوبید.

– برگ‌های خرد شده را در ۱ فنجان آب جوش بریزید.

– اجازه دهید این ترکیب به مدت ۱۵ دقیقه باقی بماند و پس از آن خنک شده و به دمای اتاق برسد.

– کمی نمک به این محلول اضافه کنید.

– این محلول را به مدت ۳۰ ثانیه در دهان خود غرغره کنید.

غرغره روغن آریمیدادی

غرغره کردن روغن آریمیدادی در دهان روشی موثر در جلوگیری از رشد پلاک‌ها و بهبود علائم التهاب لثه‌ها است. غرغره کردن این روغن التهاب و ورم را برطرف کرده، لثه‌ها و دندان‌ها را تقویت می‌کند، زخم ها را درمان کرده و درد را کاهش می‌دهد.

روغن آریمیدادی با قرار گرفتن در فهرست داروهای خانگی موثر در درمان التهاب لثه یکی دیگر از روش‌هایی است که برای درمان این بیماری در این مقاله با آن آشنا می‌شوید.

روش استفاده از روغن آریمیدادی

– ۱ یا ۲ قاشق چایخوری روغن آریمیدادی را به مدت ۲۰ دقیقه در دهان خود غرغره کرده و سپس آن را بیرون بریزید.

– با استفاده از آب دهان خود را شستشو دهید.

– یک لیوان آب گرم بنوشید.

– دندان‌های خود را مسواک بزنید.

گل میخک

میخک گیاهی موثر در کاهش التهاب و جلوگیری از ایجاد پلاک است. این گیاه دارویی با داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدویروسی می‌تواند تاثیری شگفت‌انگیز در تسکین درد و التهاب لثه داشته باشد.

روش استفاده از گل میخک

– ۱ قاشق چایخوری میخک را پودر کنید.

– تکه‌ای پنبه‌ مرطوب را داخل پودر میخک فرو کنید.

– آن را روی لثه‌های خود بکشید و اجازه دهید برای یک دقیقه روی لثه‌ باقی بماند.

– دهان خود را با آب غرغره کرده و آب اضافی را از دهان خارج کنید.

ژل زردچوبه

ژل زردچوبه محصولی موثر در جلوگیری از تشکیل پلاک و التهاب لثه است. ژل زردچوبه با داشتن خاصیت ضدالتهابی، ضدقارچی و ضدمیکروبی در درمان قرمزی و خونریزی لثه‌ها موثر است. زردچوبه حاوی کورکومین است و به همین دلیل مصارف پزشکی فراوانی دارد.

روش استفاده از ژل زردچوبه

– ابتدا دندان‌های خود را مسواک بزنید.

– دهان خود را با آب آبکشی کنید.

– ژل زردچوبه را به لثه‌ها بزنید.

– اجازه دهید این ژل به مدت ۱۰ دقیقه روی لثه ها باقی بماند.

– مقداری آب در دهان خود غرغره کنید و سپس آن را بیرون بریزید.

– این کار را روزی دو بار تکرار کنید.

منبع

مطالب مرتبط