فهرست مطالب
به طور خلاصه قرص رانیتیدین در بارداری بی خطر است .
دیدگاه تخصصی در مورد رقرص رانیتیدین در بارداری
به روز رسانی ( ژانویه ۲۰۱۶ ) : یک مطالعه جدید از دانشگاه ادینبرگ ، که در بسیاری از روزنامههای ملی به آن اشاره شدهاست، حاکی از آن است که ممکن است ارتباطی بین تجویز داروهای سوزش معده مانند رانیتیدین که گیرنده هیستامین ۲ و مهار کنندههای پروتون و آسم در نوزادان وجود داشته باشد .
با این حال ، تحقیقات بیشتری باید انجام شود و به زنان توصیه میشود که در وهله اول به دنبال مشاوره از سوی پزشکان خود باشند . ( این مطالعه به داروهای بدون نسخه توجه نمی کند ومتخصصان میپذیرند که این دارو تحقیقات بیشتری نیاز دارد) .
رانیتیدین اغلب برای درمان زخم معده و روده به کار میرود ، اما در دوران بارداری میتواند به خاطر سوزش معده وسو هاضمه به کار رود .
بخوانید: افزایش شانس بارداری : راه حل های افزایش احتمال بارداری
دکتر فیلیپا کی ، پزشک عمومی توضیح میدهد : ” تغییرات هورمونی به ماهیچهها اجازه میدهد تا فضا برای رشد نوزاد فراهم کنند ، اما این به این معنی است که دریچه بالای معده ، باز شده وسبب می شود که اسید معده به مری برسد ” .
میزان مصرف قرص رانیتیدین در بارداری
رانیتیدین معمولا ً به عنوان قرص توصیه میشود تا دو بار در روز مصرف شود و همچنین به عنوان یک کاهنده اسید – شناخته میشود ، اما به طور معمول تنها توصیه میشود که سایر درمانها ، مانند ضد اسیدها و داروهایی مانند ژاوینسون ها ، به کار گرفته نشود .
خبر خوب این است که تحقیقات زیادی در مورد ایمنی رانیتیدین در دوران بارداری انجام شدهاست و هیچ خطری برای آسیب رساندن به کودک وجود ندارد .
و مطالعات نشان میدهند که رانیتیدین در واقع به خوبی در این شرایط عمل میکند – این دارو یکی از مجموعه داروهایی است که آنتاگونیست های گیرنده هیستامین ۲ دارند ، وبرای استفاده در دوران بارداری توسط اداره غذا و داروی آمریکا ( FDA ) و همچنین اداره مقررات دارویی و دارویی بریتانیا ( MHRA ) تایید شدهاست .
اگرچه کارشناسان اشاره میکند که رانیتیدین از جفت عبور میکند و گفته می شود که ” دوزهای درمانی بدون هیچ گونه عارضه جانبی در درد زایمان ، زایمان و یا پیشرفت زایمان خواهند بود.”
دکتر کی توصیه میکند که چند روش ساده برای بررسی قبل از مصرف دارو برای اینکه آیا آنها به سوهاضمه کمک می کنند یا نه باید انجام شود.
راهکارهایی برای کاهش سوهاضمه و مصرف قرص رانیتیدین در بارداری
• توقف سیگار کشیدن، اگر تا به حال انجام نداده اید
• خوردن وعده های غذایی کوچکتر ولی با تعداد بیشتر، به جای سه وعده غذایی مفصل در روز
• از خوردن غذا سه ساعت قبل از رفتن به رختخواب خودداری کنید
• صاف نشستن وقتی که غذا میخورید چون این امر باعث فشار معده شما میشود .
• نوشیدن یک لیوان شیر / نگه داشتن یک لیوان شیر در کنار تختخواب خود برای نوشیدن در شب
• اجتناب از تناول آبمیوه ، مرکبات و ترشی
• اجتناب از تناول شکلات
• خم شدن بیش از حد
• خوردن غذاهای تند و چرب
• کاهش کافئین در نوشیدنی مانند چای ، قهوه و کولا
• سرتان را توی رختخواب گرم کنید
قرص رانیتیدین و سوزش معده
دکتر کی گفت : ” همراه با تغییر رژیم غذایی ، رانیتیدین میتواند با کمک به شما در تسکین سوزش معده و سو هاضمه که در دوران بارداری معمول است ، احساس راحتی بیشتری برای شما به ارمغان بیاورد. ”
” قرص رانیتیدین در بارداری را میتوان با گاویسکوم مصرف کرد ، اما اگر کاری انجام نداد و بهبود نیافتید ، پزشک خود را ببینید ، زیرا داروهای دیگری نیز موجود هستند .”
یکی از مادران باردار در انجمن میگوید
” من گاویسکوم نمی توانم بخورم باعث میشه بالا بیارم ( اما بعد بیشتر کارها را انجام می دهد ) ، بنابراین من ۲ ساعت در روز سوزش معده جهنمی میگیرم – آنها اغلب به خوبی کار میکنند و وقتی کارشان را انجام میدهند ، من آنها را با بستنی می خورم و دارو تاثیر می کند.
” من از آنها در طول ۳ بارداری استفاده کردهام ، دکتر آنها را تجویز کرد) هیچ اثر جانبی نداشتم و آنها را درخشان یافتم ! ” سوزش معده من واقعا ً بد بود ( گاویسکوم کاری انجام نداد ) و وقتی رانیتیدین را به من داد می خواستم دکتر را ببوسم”