فهرست مطالب
حتما تا امروز درباره روش های درمانی طب چینی به ویژه طب سوزنی چین شنیده اید. روش های منحصر به فردی که درمانگران و پزشکان طب سنتی چین از آن برای درمان بیماری های مختلف بهره می گیرند اما شاید کمتر درباره «امبدینگ» یکی از متفاوت ترین تکنیک های درمانی طب سوزنی شنیده باشید. روشی که با کمک آن می توان بعضی بیماری ها را درمان کرد و البته از آن برای کنترل افزایش وزن، کاهش وزن، جوان سازی پوست و تسکین دردها استفاده کرد. با ما همراه باشید تا در این مطلب شما را با این شیوه درمانی آشنا کنیم.
امبدینگ از چه زمانی باب شد
شاید اگر ضعف بیماران مبتلا به سرطان نبود، پزشکان و متخصصان هرگز به فکر ابداع این شیوه نمی افتادند، قریب به ۳۵ سال پیش متخصصانی که برای درمان بیماران سرطانی خود از مشاوره درمانگران طب سنتی چین بهره می بردند، به این نتیجه رسیدند که برای تسکین درد بیماران و کاهش حالت تهوع و درمان بی اشتهایی مبتلایان به سرطان می توانند از طب سوزنی استفاده کنند. آن ها از این شیوه اثرات مثبت فراوانی ثبت کردند اما به مرور با کاهش میزان مراجعه مبتلایان به سرطان به کلینیک مواجه شدند. عمده دلیل بیماران دشواری راه و سستی بدن برای ملاقات با متخصص آن هم سه روز در هفته بود. بنابراین درمانگران با همراهی آنکلوژیست ها به این نتیجه رسیدند که به جای طب سوزنی، نقاط مربوطه را با نخ های امبدینگ تحریک کنند. تا بیمار به جای حضور در مطب خودش در ساعات مشخصی این نقاط را لمس و تحریک کند.
امبدینگ چه ویژگی هایی دارد؟ تفاوت امبدینگ با طب سوزنی
امبدینگ در مقایسه با طب سوزنی روشی متفاوت تر و البته جدیدتر است. همان طور که می دانید درمانگر طب چینی از سوزن های بسیار باریکی کمک می گیرد تا گیرنده های مربوط به هر یک از ارگان های بدن را که دچار اختلال شده، تحریک کند. این تحریک که با کمک سوزن انجام می شود، از یک سو به تسکین درد بیمار کمک می کند و از طرفی با آزاد کردن کانال های درگیر بیمار به کنترل و درمان بیماری هم منتهی می شود بیماری که از طب سوزنی استفاده می کند، قاعدتاسه تا چهار هفته باید به مطب و هفته ای دو تا سه جلسه برای دریافت سوزن به مطب مراجعه کند.
شیوه امبدینگ
در حالی که در شیوه امبدینگ ماجرا به گونه دیگری است. درمانگر طب چینی این بار با کمک نخ های قابل جذب نقاط و گیرنده ها را تحریک می کند. در این شرایط دیگر صحبتی از سوزن ها در میان نیست و بیمار لازم نیست هفته ای دو تا سه بار به مطب مراجعه کند. او بعد از دریافت امبدینگ می-تواند تا یک ماه به مطب مراجعه نکند و با لمس نقاط امبدینگ شده در خانه به روند درمانش کمک کند.
کدام یک روش موثرتری است؟
تکنیک هایی که در دو شیوه طب سوزنی و امبدینگ اجرا می شود اگرچه بسیار شبیه اهم است اما تفاوت هایی نیز دارد که مهم ترین شان میزان تاثیرگذاری هریک از این شیوه هاست. درمانگران طب چینی بر این باورند که اثر درمانی و تسکین دهندگی طب سوزنی به دلیل استفاده از سوزن ها و اثرگذاری عمیق تر بر گیرنده ها بسیار بیشتر از نخ های امبدینگ تاثیر دارد که در نقاط گیرنده ها قرار می گیرند. با همه این ها این گروه بر این باورند که شیوه امبدینگ در شرایط خاص و برای افراد خاص همچون بیماران مبتلا به سرطان با افرادی که امکان حضور مستمر و پیگیر برای دریافت طب سوزنی را ندارد، بسیار موثر و کارآمد است. ضمن آن که این شیوه بیشتر روی شکم اجرا می شود و تاثیرگذاری آن در این محدوده بسیار کارآمد است. درمانگران طب چینی معتقدند که این شیوه را نباید در نقاط دیگر بدن که بافت نرم به استخوان نزدیک است اجرا کرد. چرا که در صورت سهل-انگاری می تواند باعث عفونت و دردسر برای بیمار شود.
نخ ها چطور در بدن قرار می گیرند؟
متخصص طب سوزنی برای اجرای امبدینگ بر بدن بیمار از نخ هایی خاص امبدینگ با قدرت جذب استفاده می کند و این کار را با یک میکرو جراحی بسیار سطحی انجام می دهد. به این ترتیب که درمانگر با کمک دستگاه امبدینگ نخ قابل جذب را به جای سوزن وارد بدن می کند. البته عمق نخ-هایی که به بدن وارد می شود در مقایسه با سوزن های مویی طب سنتی کمتر است و غالبا به یک سانتی متر می رسد. به این ترتیب نخ ها جایگزین سوزن ها می شود و بعد از مدتی نیز بدون آن که مشکلی ایجاد کند، جذب بدن می شود.
چه کسانی بهتر است از این شیوه استفاده نکنند
درمانگران طب چینی امبدینگ را برای درمان همه بیماری ها مناسب نمی دانند. بنابراین این شیوه درمانی فقط به افرادی توصیه می شود که در شرایطی خاص قرار داشته باشند. برای مثال افرادی که به هر دلیل جسمی، محدودیت حرکتی یا بیماری یا دوری مسیر امکان حاضر شدن در مطب را سه بار در هفته ندارند یا افرادی که به واسطه شغلی که دارند، امکان گرفتن سه بار مرخصی در هفته را ندارند. در کنار این گروه می توان از میان سالان و سالمندانی نام برد که به خاطر دردهای مزمنی که تحمل می کنند، توان حضور در مطب را برای مدت طولانی و مستمر ندارند. در نهایت مبتلایان به بیماری های صعب العلاج مثل سرطان گزینه های خوبی برای اجرای امبدینگ هستند. این گروه از افراد مهم ترین گروه هایی هستند که اجرای امبدینگ برای آن ها توصیه شده است.
عوارض امبدینگ چیست؟
از آن جا که اجرای این شیوه قوانین خاص خودش را دارد، بیماران در صورت رعایت بهداشت و توصیه های پزشکان با مشکلی مواجه نمی شوند. همان طور که قبلا هم گفتیم این شیوه بیشتر در قسمت شکم و گاهی در قسمت های بالایی زانو و ران اجرا می شود که تراکم بافت نرم بیشتر است. به همین دلیل عارضه جانبی عجیبی را به همراه ندارد. سوزش بسیار اندک و موقت از جمله مواردی است که به آن اشاره شده است. بنابراین در صورتی که از این شیوه در قسمت های دیگر بدن مثل ساق پا یا نواحی نزدیک به بافت استخوانی استفاده نشود، عوارض جدی به همراه ندارد.
امبدینگکدام بیماری را درمان می کند؟
از آن جا که این شیوه با تمرکز بر گیرنده های شکمی اجرا می شود، غالبا ناراحتی های مربوط به دستگاه گوارش را تسکین و درمان می کند. کاهش اشتها، افزاش اشتها، درمان التهاب های شکمی، درمان نفخ، ریفلاکس، سندرم روده تحریک پذیر، اختلال در عملکرد روده ها و بسیاری از بیماری ها و اختلال های گوارشی با کمک این شیوه درمان می شوند.
درمانگران طب سنتی چین بر این باورند که افراد مبتلا به بیماری هایی که سیستم ایمنی بدن شان ضعیف است، نباید از امبدینگ به عنوان درمان یا تسکین دهنده استفاده کنند
درمان چاقی با امبدینگ یا طب سوزنی؟
هر دو شیوه درمان به نسبت موفقی را برای کاهش وزن و درمان چاقی به بیمار ارائه می کنند اما متخصصان طب سوزنی چین بر این باورند که طب سنتی می تواند با قوت بیشتری به روند کاهش وزن و از دست دادن سلول های چربی کمک کند. بنابراین اگر فردی امکان حضور در مطب را سه بار در هفته و به مدت یک ماه داشته باشد، چه بهتر که بتواند با حضور در مطب و دریافت سوزن این شیوه را با اثرگذاری بیشتری دنبال کند.
چه محدودیت هایی دارد؟
مهم ترین محدودیت امبدینگ در مقایسه با طب سوزنی تکرارپذیری آن است. از آن جا که در این روش از نخ استفاده می شود، پزشک نمی تواند به صورت مستمر این روش را برای بیمار تکرار کند. چرا که با تحریک پذیری و تکرار امبدینگ در یک ناحیه احتمال عفونت و ابتلا به آبسه در محل بالا می رود. در حالی که در طب سوزنی می توان یک روز در میان از سوزن ها برای تحریک نقاط مربوطه استفاده کرد، بدون آن که نگران آبسه یا عفونت در موضع شد.
چینی ها درباره امبدینگ چه می گویند؟به چه کسانی توصیه نمی شود؟
درمانگران طب سنتی چین بر این باورند که افراد مبتلا به بیماری هایی که سیستم ایمنی بدن شان ضعیف است، نباید از امبدینگ به عنوان درمان یا تسکین دهنده استفاده کنند. چراکه بدن این افراد شانس عفونت پذیری بیشتری در مقایسه با دیگران دارد و ممکن است برای فرد گیرنده امبدینگ خطر آفرین باشد. از طرف دیگر این شیوه به هیچ وجه برای جنبه های زیبایی و درمان چین و چروک توصیه نمی شود.