خطر مکمل ها و رژیم لاغری برای قلب و بدن

در این مطلب به شما خواهیم گفت که خطر مکمل ها و رژیم لاغری برای قلب چه چیزهایی می تواند باشد و چرا باید در خوردن مکمل ها احتیاط کنید.

پزشکان اغلب مداخلات خاصی را (از قبیل پیروی از رژیم خاصی یا کاهش مصرف نمک) برای حفظ سلامت قلب پیشنهاد می‌دهند. بسیاری از افراد هم بر این باورند که مکمل‌های غذایی به آنها کمک می‌کنند سالم بمانند.

بر اساس دانش مشترک رژیم غذایی و سبک زندگی نقش مهمی در حمایت از سلامت جسمی و تندرستی کلی دارد. به همین دلیل پزشکان ممکن است به بیماران‌شان توصیه کنند تا رژیم غذایی و عادات سبک زندگی‌شان را تغییر دهند.

خطر مکمل ها و رژیم لاغری برای قلب

به طور خاص، مداخلات رژیم غذایی می‌تواند به افراد کمک کند تا از سلامت قلب و عروق‌شان محافظت و از بیماری‌های قلبی و سکته مغزی جلوگیری کنند.

در این میان بسیاری از آدم‌ها هم بر این باورند که مصرف مکمل‌های غذایی می‌تواند اوضاع سلامتی آنها، از جمله سلامت قلب‌شان را بهبود دهد هر چند مطالعات اخیر از این فرضیه حمایت نمی‌کنند.

بیش تر بخوانید: ۳ تفاوت حمله عصبی و حمله قلبی را بشناسید

دکتر خان از دانشگاه ویرجینیای غربی و تیمش در یک تحققی جدید، داده‌هایی را از ۲۷۷ آزمایش تصادفی کنترل‌شده که در مجموع حدود یک میلیون شرکت‌کننده داشتند، تجزیه و تحلیل کردند. آنها به بررسی اثرات ۱۶ مکمل غذایی و هشت مداخله تغذیه‌ای بر سلامت قلب و مرگ و میر ناشی از مشکلات قلبی پرداختند.

خطر مکمل ها و رژیم لاغری برای قلب و بدن

مکمل‌هایی که در نظر گرفته شدند عبارتند از: سلنیوم، مولتی‌ویتامین، آهن، اسید فولیک، کلسیم، کلسیم و ویتامین D، بتا کاروتن، آنتی‌اکسیدان‌ها، اسیدهای چرب چند غیراشباع زنجیره بلند امگا۳ و ویتامین A، B، B-3 ، B-6، C، D و E.

مداخلات غذایی عبارت بودند از: تغییر چربی مصرفی، کاهش نمک (در افراد دارای فشار خون طبیعی و فشار خون بالا)، کاهش چربی اشباع، رژیم مدیتراه‌ای، کاهش چربی در رژیم غذایی، مصرف بیشتر اسید چرب غیر اشباع امگا۶ و مصرف اسید آلفا لینولنیک امگا۳.

دکتر خان و همکارانش دریافتند که برخی از این مداخلات اثر مثبتی دارند. به عنوان مثال، کاهش مصرف نمک ممکن است خطر مرگ زودرس را در افرادی که فشار خون عادی دارند، کاهش دهد.

چه مکمل هایی برای بدن ضرر ندارند؟

علاوه بر این، آنها نتیجه گرفتند که اسیدهای چرب چند غیراشباع زنجیره بلند امگا۳ از حملات قلبی و بیماری قلبی عروقی محافظت می‌کند و بین مصرف اسید فولیک و خطر سکته مغزی ارتباطاتی وجود دارد هرچند قطعیت زیادی در اینباره وجود ندارد.

در عین حال، مکمل‌های دیگر و مداخلات نیز به هیچ وجه تاثیری نداشتند یا کاملا مضر بودند.

محققان دریافتند که مصرف مولتی‌ویتامین، سلنیوم، ویتامین A، ویتامین B-6، ویتامین C، ویتامین D، ویتامین E، کلسیم، اسید فولیک و آهن تاثیر قابل‌توجهی برای جلوگیری از مشکلات قلبی عروقی و مرگ زودهنگام ندارند. آنها همچنین خاطر نشان کردند که پس از یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای، کاهش مصرف چربی اشباع، اصلاح چربی مصرفی، کاهش چربی در رژیم غذایی و افزایش مقدار امگا ۳ و امگا ۶ در رژیم غذایی چندان مفید نیستند.

در واقع، خطر سکته مغزی در افرادی که مکمل‌های کلسیم و ویتامین D را با هم مصرف کرده بودند، بالاتر بود، هر چند در اینباره هم قطعیت کمی وجود داشت.

با این حال، محققان اعتراف می‌کنند که “این یافته‌ها تحت تاثیر محدودیتی به نام کیفیت پایین شواهد قرار داشتند.” آنها به این واقعیت اشاره دارند که با توجه به متدهای مختلف مطالعاتی که آنها ارزیابی کردند، “نتوانستند مداخلات را بر اساس زیرگروه‌های مهم مانند جنسیت، شاخص توده بدنی (BMI)، ارزش چربی، آستانه فشار خون، دیابت و سابقه بیماری قلبی عروقی تجزیه و تحلیل کنند. “

این مطالعه می‌تواند به افرادی که دستورالعمل‌های حرفه‌ای را در رابطه با قلب و عروق و رژیم غذایی ارائه می‌دهند، کمک کند تا توصیه‌های خود را تغییر دهند.

نویسندگان مطالعه بر این باورند که “تفاوت در جغرافیا، دوز و داروها پرسش‌هایی در مورد درست بودن داده‌ها مطرح می‌کند.” و اضافه می‌کنند که شاید بهتر باشد مطالعات آینده به تفاوت‌های شرکت‌کنندگان توجه بیشتری نشان دهند.

منبع: medicalnewstoday

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *