چطور دست از نه گفتن برداریم؟

در پایان یک روز شلوغ آخر هفته، برای شام میهمان دارید. بچه‌ها رفتاری دیوانه‌کننده دارند. مدام این طرف و آن طرف می‌دوند، اسباب‌بازی‌ها را از قفسه‌ها بیرون می‌کشند و روی مبل‌ها بالا و پایین می‌پرند. بچه‌های‌مان هر دو دقیقه یک بار پیش ما می‌آیند و یک چیزی می‌خواهند و ما بدون اینکه درست و حسابی حرف‌شان را گوش کرده باشیم یک «نه» بلند و بالا می‌گوییم.

بیشتر بخوانید: تاثیر تکرار در بچه ها بر یادگیری: چرا بچه‌ها تکرار را دوست دارند

واقعیت این است که پدرها و مادرها مواقع زیادی از نه استفاده می‌کنند به خصوص زمانی که تحت استرس هستند یا صبح‌هایی که می‌خواهند با عجله از خانه خارج شوند. شاید بهتر باشد از کلمه بله در مواجهه با فرزندان‌مان بیشتر استفاده کنیم. موضوع این نیست که باید به همه درخواست‌های آنها بله بگوییم! در واقع ما بایدیاد بگیریم که می‌توانیم به بچه‌ّها فرصتی بدهیم برای اینکه خودشان دنیای کودکانه‌شان را کنترل کنند و در عین حال بین مرزهای پر از عشقی که شما تعیین کرده‌اید باقی بمانند.

اگر شما هم به اندازه فرزندتان از شنیدن کلمه نه خسته شده‌اید،‌ راهکارهای قید شده در این نوشتار را به کار ببندید تا بتوانید پاسخ بله را بیشتر به زبان بیاورید.

 به جای نه بگویید…………….

«خوب تو کم کم داری بزرگ می‌شوی و من تصمیم گرفته‌ام از امروز یک سری مسئولیت را روی دوش تو قرار بدهم.»

بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که بچه‌ها می‌توانند صبح‌ها خودشان از خواب بیدار شده و برای مدرسه رفتن آماده شوند. برای امتحان کردن این رویه با فرزندتان می‌توانید یک ساعت را کنار تخت او تنظیم کنید و برایش توضیح بدهید که بعد از بیدار شدن چه کارهایی را باید انجام بدهد. به این ترتیب کم کم کودک یاد می‌گیرد که صبح‌ها همه چیز بر عهده خودش است. بیشتر والدین زمان زیادی را صرف دستور دادن و اصلاح کردن کارهای کودک می‌کنند؛ بنابراین کودک هیچ وقت کنترل کردن امور را نخواهد آموخت.

به جای نه بگویید ….

«اگر فلان کار را به پایان برسانی، از فلان چیز برخوردار خواهی شد.»

احتمالا همه بچه‌ها در خانه پشت سر هم درخواست‌هایی دارند که گاهی پدر و مادرها خسته از التماس‌های فراوان به صورت طوطی‌وار کلمه نه را تکرار می‌کنند. در صورتی که در چنین مواقعی بهترین کار استفاده از استراتژی «وقتی که… آن وقت» است! به عنوان مثال در مقابل درخواست فرزندتان برای بازی با تبلت یا تماشا کردن تلویزیون، می‌توانید به او بگویید «وقتی که همه‌ کارهایت را انجام دادی، آن وقت می‌توانی تلویزیون تماشا کنی.» به این ترتیب خیال کودک راحت است که ممانعتی برای لذت بردن از آنچه می‌خواهد وجود ندارد و مدام با درخواست‌هایش شما را کلافه نمی‌کند، زیرا او می‌داند که دقیقا چه اتفاقی باید رخ بدهد!

به جای نه بگویید ….

« بیا در موردش صحبت کنیم.»

شما می‌توانید در قبال درخواست یا سوال فرزندتان با او حرف بزنید، مثلا بپرسید: «چرا فلان چیز برایت مهم است؟» یا «چرا می‌خواهی این کار را انجام بدهی؟» در شلوغی زندگی امروز خیلی مواقع واقعا وقت نداریم که همه‌ی درخواست‌ها و سوالات فرزندمان را بررسی کنیم و مجبوریم نه بگوییم. اما لازم است که گاهی درنگ کرده و حرف‌های او را گوش بدهیم و با او وارد گفتگو شویم. لازم است که فرزندمان بداند نیازها و خواسته‌های او برای ما اهمیت دارد. به این ترتیب او متوجه خواهد شد که گوش شنوایی برای حرف‌هایش وجود دارد.

منبع: parents

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *