زورگویی به نوجوانان یکی از راه حل های بسیاری از پدر و مادر های برای حل مشکلاتشان با فرزندان است. اما زورگویی به نوجوانان آسیب های زیادی دارد.
زورگویی مشکلی نیست که اخیرا ایجاد شده باشد. نوجوانان این مشکل را از زمانهای خیلی دور تجربه کردهاند. خوشبختانه در حال حاضر بحثها و گفتگوهایی در مورد آن انجام میشود. شما به عنوان والدین باید بدانید که چطور میتوانید نوجوانتان را کمک کنید تا با زورگیری همسالانش مبارزه کند. این نوشتار راهنمایی است برای شما تا بتوانید کمک کردن به فرزند نوجوانتان را در مقابله با زورگویی یاد بگیرید.
شناختن نشانههای زروگویی
بیشتر نوجوانان به والدینشان نمیگویند که تحت زورگویی کسی قرار گرفتهاند. شما خودتان باید این را بفهمید. اگر نگران هستید که فرزند شما هم ممکن است از سوی کسی تحت زورگویی قرار داشته باشد، به دنبال نشانههای زیر بگردید:
– فرزندتان نمیخواهد به مدرسه برود یا از کامپیوتر استفاده کند
بخوانید: ۱۱ سرگرمی آخرهفته مفرح و شاد برای خانواده و کودکان
– فرزندتان از شما میخواهد که خودتان او را به مدرسه برسانید به جای اینکه با اتوبوس مدرسه برود
– ممکن است دلایلی برای دوری از مدرسه پیدا کند
– ممکن است وسایلش را خراب کند یا پول گم کند
– دچار آسیبدیدگی شدهاست
– اشتهایش را به طور ناگهانی از دست دادهاست
– نوسانات خلقی، اضطراب و افسردگی دارد و از جمع دوری میکند
اثرات و آسیبهای ناشی از زورگویی به نوجوانان
– افسردگی
– عملکرد ضعیف در مدرسه
– عزت نفس پایین
– مصرف الکل و مواد مخدر
– رفتار پرخاشگرانه
– حملات هراس
– دست زدن به خودکشی
اقدامات لازم علیه زورگیری
شما به عنوان پدر یا مادر اولین واکنش شما ممکن است این باشد که شخصا درگیر قضیه شوید. اما این کار را نکنید. اقداماتی که در چنین شرایطی میتوانید انجام بدهید به قرار زیر است:
۱. خودتان وارد قضیه نشوید
بله خیلی سخت است که کنار بمانید و فرزندتان به تنهایی عذاب بکشد. اما باید آرام باشید و به فرزندتان کمک کنید که خودش با زورگیری مقابله کند.
۲. هیچ اقدامی برای حل مشکل نکنید
برای شما بسیار آسان است که جلو بروید و مشکل را حل کنید. اما این کار کمکی به نوجوانتان نمیکند. او باید مهارتهایی را برای کمک به خود یاد بگیرد. بنابراین کنار بایستید و فقط او را راهنمایی کنید.
۳. صورت مساله را پاک نکنید
به فرزندتان نگویید که مشکلی نیست و همه چیز درست خواهد شد. قضیه را کوچک نشان ندهید. بلکه با کمی فاصله او را کمک کنید تا چالش را پشت سر بگذارد.
۴. فرد قربانی را مقصر جلوه ندهید
مقصر نشان دادن قربانی بدترین کاری است که میتوانید بکنید! فرزند نوجوان شما کاری انجام ندادهاست که سزاوار زورگویی شخص دیگری باشد. اگر او را مقصر معرفی کنید، به احتمال زیاد دیگر در این باره چیزی به شما نخواهد گفت، شما که این را نمیخواهید، نه؟
۵. یک گفتگوی گرم با فرزندتان داشته باشید
بهترین کار این است که بنشینید و با فرزندتان گفتگویی گرم داشته باشید. تجربیات خودتان را در مورد زورگویی برایش تعریف کنید تا احساس تنهایی نکند. راحت باشید و به او عشق بدهید تا بداند که مورد حمایت شما قرار دارد.
۶. همراه با فرزندتان نقشه بکشید
به نوجوانتان نگویید که چه کار بکند و چه کار نکند. بلکه در کنار او بنشینید و ایدههایتان را روی هم بگذارید و ببینید چطور میتوان مشکل پیش آمده را حل کرد. چند ایده که میتواند به فرزندتان کمک کند به قرار زیر است:
* به فرزندتان یاد بدهید که با ترس واکنش نشان ندهد.
* از قدرت عبارات و کلمات استفاده کند، از جمله: کافیه! بس کن! اصلا بامزه نبود و بسیاری دیگر.
* به او یاد بدهید که بهترین استراتژی برای مبارزه با فرد زورگو، نادیده گرفتن او است.
* فرزندتان باید بداند که کمک گرفتن از دیگران در چنین شرایطی کار بسیار درست و به جایی است و نشانهای از ترس نیست.
منبع: momjunction