راه های طبیعی کاهش رفلاکس معده چیست؟ چگونه رفلاکس اسید معده را کاهش دهیم؟ راه درمان رفلاکس معده چیست؟ راهکارهای ما را در ادامه بخوانید.
میلیونها نفر از رفلاکس اسید و سوزش سر دل رنج میبرند.
رایجترین درمانهای آن شامل داروهایی مانند اومپرازول است. با این حال، اصلاح سبک زندگی نیز میتواند به همان اندازه مفید و موثر باشد.
بخوانید: ۱۲ خوراکی که باعث بروز علائم رفلاکس اسید میشوند
تغییرات ساده در عادتهای غذایی یا نحوه خوابیدن میتوان تا حد زیادی علائم سوزش سر دل و رفلاکس اسید را کاهش دهد و کیفیت زندگیتان را بهبود بخشد.
رفلاکس اسید و علائم آن
زمانی که اسیده معده به سمت بالا و درون مری بازگردد به آنرفلاکس اسید میگویند. معمولا بیخطر است اما گاهی سبب احساس سوزش داخل مری میشود. رایجترین علائم ان سوزش سر دل، یا احساس درد و سوزش در سینه و گلو است. همچنین ممکن است در انتهای دهان مزهی ترشی را حس کنید. پوسیدگی دندان، تنگی نفس، سرفه یا التهاب سینوس نیز سایر علائم آن هستند.
۱۴ راه طبیعی برای کاهش رفلاکس معده و معده درد
۱. عدم پرخوری
در محل تلاقی مری و معده ماهیچهای حلقهمانند به نام اسفنکتر تحتانی مری وجود دارد که مانند یک دریچه عمل میکند و از بازگشت محتویات اسیدی معده به مری جلوگیری میکند. در افراد مبتلا به رفلاکس این ماهیچه ضعیف شده است و با پرخوری فشار وارد بر آن بیشتر میشود.
۲. کاهش وزن
دیافراگم بالای معده قرار دارد و اسفنکتر تحتانی مری را تقویت میکند. اگر چربی شکمی زیادی داشته باشید دیافراگم قادر به پشتیبانی از اسفنکتر نخواهد بود. به این وضعیت فتق هیاتال میگویند. بنابراین کاهش وزن را برای کاهش رفلاکس معده اولویت خود قرار دهید.
۳. رژیم بدون کربوهیدرات
شواهد زیادی نشان میدهد که کاهش مصرف کربوهیدرات میتواند علائم رفلاکس را تسکین دهد. محققان گمان میکنند کربوهیدرات هضم نشده ممکن است سبب رشد بیش از حد باکتریها و افزایش فشار داخل شکم شود.
۴. قطع مصرف الکل
الکل سبب افزایش اسید معده، شل شدن اسفنکتر تحتانی مری و اختلال در توانایی مری برای پاک کردن اسید درون خود شود.
برای کاهش رفلاکس معده نباید الکل مصرف کنید.
۵. کاهش مصرف قهوه
قهوه به طور موقت سبب تضعیف اسفنکتر تحتانی مری میشود و عامل اصلی آن کافئین است.
۶. جویدن آدامس
جویدن آدامس، به خصوص آدامسهای حاوی بیکربنات، با افزایش بزاق سبب کاهش اسیدیته در مری میشود.
۷. پرهیز از پیاز خام
پیاز خام میتواند سبب التهاب پوشش مری شود و باعث تشدید سوزش و همچنین آروغ زدن شود.
۸. کاهش نوشیدنیهای گازدار
نوشیدن نوشابه و سایر نوشیدنیهای گازدار به طور موقت سبب تضعیف اسفنکتر تحتانی مری میشود. دلیل اصلی آن گاز کربن دیاکسید موجود در این مواد است. به جای آنها آب بنوشید.
۹. کاهش مصرف آب مرکبات
آب مرکباتی مانند پرتقال یا گریپفروت میتواند سبب تشدید علائم رفلاکس اسید و سوزش معده شود. دلیل اصلی اسیدیته این میوهها است اما تنها دلیل نیست.
۱۰. کاهش مصرف شکلات
برخی تحقیقات نشان میدهد که شکلات میتواند باعث افزایش اسید در مری شود.
۱۱. پرهیز از نعناع
نعناع از چاشنیهای غذایی اصلی است که در آبنباتها، آدامسها و خمیردندانها نیز به کار میرود. همچنین به عنوان چای نیز محبوب است. با این حال میتواند موجب تشدید رفلاکس شود.
۱۲. بالا نگه داشتن سر هنگام خواب
برخی هنگام خواب از علائم رفلاکس رنج میبرند و ممکن است خوابشان مختل شود. مطالعات نشان میدهد بالا نگه داشتن سر هنگام خواب میتواند سبب کاهش این علائم شود.
۱۳. توقف خوردن سه ساعت پیش از خواب
معمولا به افراد مبتلا به رفلاکس معده توصیه میشود سه ساعت قبل از خواب چیزی نخورند.
۱۴. پرهیز از خوابیدن به پهلوی راست
چندین تحقیق نشان داده است که خوابیدن به پهلوی راست ممکن است علائم را در طول شب تشدید کند. مری به سمت راست معده متصل میشود. بنابراین وقتی به پهلوی چپ میخوابید اسفنکتر تحتانی مری بالاتر از سطح اسید معده قرار میگیرد.
منبع: healthline