سنگ کلیه یکی از بیماری های دردآور است. در این مطلب درباره علائم دقیق سنگ کلیه و نشانه های سنگ کلیه و علائم مهم سنگ کلیه بخوانید.
علائم دقیق سنگ کلیه
احساس درد در کمر، شکم و پهلو
درد سنگ کلیه معمولا دردهای کولیک مینامند که یکی از شدیدترین دردها شناخته میشوند. کسانی که سنگ کلیه را تجربه میکنند معمولا شدت درد این افراد را با درد زایمان مقایسه میکنند.
بخوانید: درمان سنگ کلیه در خانه : چگونه سنگ کلیه را در خانه درمان کنیم؟
این درد به اندازهای شدید است که هر سال ۱ میلیون مبتلا را به صورت اوژانسی وارد اتاقهای عمل میکند. درد ناگهانی سنگ کلیه زمانی شدت پیدا میکند که سنگ شروع به حرکت کند. این دردها اغلب به صورت موجی هستند و ممکن است چند دقیقه طول بکشند و ناپدید شوند و دوباره بازگردند. درد سنگ کلیه را بیشتر در نواحی کمر و پهلو و پایین کشالههای ران و شکم احساس میکنید.
علائم دقیق سنگ کلیه : درد یا سوزش هنگام دفع ادرار
هنگامی که سنگ به اتصال بین میزنای و مثانه میرسد، در هنگام دفع ادرار احساس درد میکنید. این درد ممکن است حالت سوزش داشته باشد. اگر نمیدانید و مطمئن نیستید که سنگ کلیه دارید، ممکن است این درد و سوزش را با عفونت ادراری اشتباه بگیرید. از همین رو بهتر است فوری به پزشک مراجعه کنید.
نیاز فوری به دستشویی رفتن
در هنگام داشتن سنگ کلیه ممکن است نیاز فوری و مکرر به دستشویی رفتن داشته باشد و میتواند یکی از نشانههای جابه جایی سنگ به بخشهای پایینتر دستگاه مجاری ادراری باشد.
علائم دقیق سنگ کلیه : مشاهده خون در ادرار
مشاهده خون در ادرار یکی از نشانههای رایج سنگ کلیه است. خون میتواند به رنگ قرمز، صورتی یا قهوهای باشد. گاهی اوقات سلولهای خونی بسیار ریز هستند و خیلی کم دیده میشوند از همین رو برای مشاهده آنها نیاز به میکروسکوپ باشد که پزشک میتواند با انجام آزمایش از وجود خون آگاهی پیدا کند.
ادرار کدر و تیره
ادرار سالم معمولا شفاف و روشن است و بوی نامطبوعی ندارد. کلودی یا همان تیره بودن ادرار و در صورت داشتن بویی بد میتواند یکی از نشانههای عفونت در کلیهها یا دیگر بخشهای دستگاه مجاری ادراری باشد. مطالعات نشان میدهد تقریبا ۸ درصد افراد با سنگ کلیه ، عفونت ادراری داشتند. تیرگی و وجود چرک در ادرار میتواند به علت وجود باکتریهایی که موجب عفونت شدهاند باشد.
علائم دقیق سنگ کلیه : حجم کم ادرار
سنگ کلیههای بزرگ گاهی اوقات در میزنای گیر میکنند و این موجب مسدود شدن میشود و میتواند جریان ادرار را کم و یا متوقف کند. اگر چنین اتفاقی روی دهد فرد بیمار معمولا حجم ادرار بسیار کمی دارد و باید فورا به پزشک مراجعه کند.
حالت تهوع و استفراغ
این حالت یکی از نشانههای شایع در افراد مبتلا به سنگ کلیه است. تهوع و استفراغ به این دلیل رخ میدهد که اتصالات عصبی کلیه و دستگاه گوارش پخش میشوند. سنگ کلیه میتواند این اعصاب را در دستگاه گوارش تحریک کند و موجب تهوع و استفراغ شود.
تب و لرز تب و لرز از دیگر نشانههای مهم عفونت در کلیه یا دیگر بخشهای دستگاه مجاری ادراری است. در صورت داشتن تب همراه با درد باید فورا به پزشک مراجعه شود.