قرص دفع سنگ کلیه رواتینکس + عوارض و دستور مصرف

در این مطلب قصد داریم در مورد یکی از داروهای سنگ کلیه به نام قرص دفع سنگ کلیه رواتینکس (Rowatinex) صحبت کنیم.

بخوانید: ۹ درمان خانگی سنگ کلیه + درمان سنگ کلیه با آب و آب انار

سنگ کلیه ذرات کوچک و سختی هستند که از نمک و مواد معدنی ساخته شده و در داخل گلیه ایجاد می‌شود.  سنگ کلیه دلایل گوناگونی دارد و می‌تواند روی هر یک از بخش‌های دستگاه ادراری از کلیه‌ها تا مثانه اثر بگذارد که در عادی ترین حالت، ادرار غلیظ شده امکان کریستالی شدن و چسبیدن مواد معدنی به یکدیگر را فراهم می سازد. حرکت و عبور سنگ کلیه غالباً با درد همراه است.

علائم درد سنگ کلیه

به طور معمول درد از ناحیه پهلو و یا کمر دقیقاً در زیر دنده ها شروع می‌شود و به سمت تحتانی شکم و یا لگن حرکت می‌کند، زمانیکه سنگ وارد مجاری ادراری می‌شود شدت درد تغییر می‌یابد. اما سنگ‌ها معمولا نمی‌توانند آسیبی وارد کنند اگر به موقع و زود تشخیص داده شوند. با توجه به موقعیت فرد ممکن است سنگ کلیه با داروهای مخصوص که پزشک تجویز می‌کند و نوشیدن مقدار زیادی آب بهبود یابد و دفع شود. در دیگر شرایط برای مثال، اگر سنگ در دستگاه ادراری مستقر شود با عفونت ادراری همراه می‌شود و در برخی مواقع نیاز به عمل جراحی برای خارج کردن سنگ وجود دارد.

علائم سنگ کلیه

ادرار صورتی، قرمز یا قهوه ای رنگ

تهوع و استفراغ

درد شدید در ناحیه پهلو و کمر ،درست در پایین دنده ها

درد منتشرشونده به سمت تحتانی شکم و لگن

درد در هنگام دفع ادرار

احساس نیاز مداوم به دفع ادرار

تب و لرز در صورت وجود عفونت

در موارد که   سنگ کلیه کوچکتر از ۳ میلی میتر باشد می‌توان با درمان‌های خانگی آن را رفع نمود اما سنگ‌ها ۸ میلی متری فقط ۲۰ درصد شانس دفع شدن با درمان خانگی دارند. اما در شرایطی که سنگ کلیه ۱ سانتی متر به بالا باشند نیاز به مراقبت‌های پزشکی دارند.

قرص دفع سنگ کلیه رواتینکس

در این مطلب قصد داریم در مورد یکی از داروهای سنگ کلیه به نام قرص دفع سنگ کلیه رواتینکس (Rowatinex) صحبت کنیم.

کپسول رواتینکس حاوی اسیدهای چربی است که می‌تواند به حل شدن و یا دفع سنگ کلیه کمک بسیاری کند. گفتنی است که این دارو باید با تشخیص و تجویز پزشک مصرف شود و از دادن آن به دیگران یا مصرف خود پرهیز کنید.

قرص دفع سنگ کلیه

مصرف قرص رواتینکس اسپاسم‌های عضلانی را برطرف می‌کند و می‌تواند درد کلیوی و کولیک‌های ادراری را کاهش دهد. همچنین این دارو برای رهایی از عوارض مربوط به عفونت‌های خفیف ادراری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قرص دفع سنگ کلیه برای چه کسانی مضر است؟

لازم به ذکر است که این دارو برای کسانی که دردهای شدید و کسانی که تولید و دفع آنها کم است و یا افرادی که عفونت شدید ادراری دارند مناسب نیست و کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال نباید این دارو را مصرف کنند.  اگر باردار هستید قبل از مصرف هر گونه دارو حتما به پزشک و یا داروساز خود اطلاع دهید. باید در شیردهی یا اوایل بارداری از مصرف رواتینکس (سه ماهه اول) خودداری شود. هیچ گونه عوارض خطرناکی تاکنون گزارش نشده است اما این خطر همچنان ناشناخته است. رواتینکس موجب خواب آلودگی نمی شود در نتیجه مصرف آن قبل از رانندگی و استفاده از ماشین آلات برقی پرخطر هیچ ممانعتی ایجاد نمی‌کند.

قرص رواتینکس حاوی گلیسیرین است و مقدار بالای آن مضر می‌باشد. مصرف بالای این قرص می‌تواند موجب سردرد، ناراحتی گوارشی و یا اسهال شود. از آنجایی که رواتینکس حاوی سدیم اتیل هیدروکسی بنزوات (E215) و سدیم پروپیل هیدروکسی بنزوات (E217) است می تواند سبب بروز واکنش های حساسیتی شود.

عوارض قرص دفع سنگ کلیه

این قرص باید به همان گونه‌ای استفاده شود که پزشک توصیه کرده است. همچنین رواتنیکس باید به صورت بلع کامل مصرف شود و از جویدن یا گاز زدن آن جلوگیری کنید.

از جمله عوارض قرص رواتنیکس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ضعف عضلانی

اسهال و سرگیجه

معده درد

احساس خستگی

تهوع و استفراغ

کپسول را سعی کنید دور از دسترس کودکان قرار دهید.

این دارو نباید در دمای بالاتر از ۲۵ درجه قرار گیرد.

دارو را باید در جای خشک نگهداری کنید.

گفتنی است کپسول‌های رواتینکس زرد رنگ و نرم و ژلاتینی و به شکل گرد هستند. از آنجایی که این قرص دفع سنگ کلیه دارای مقاومت معده‌ای است تنها در روده آزاد می‌شود. همچنین نباید جهت جبران وعده مصرفی فراموش شده، مقدار مصرف دو برابر شود. باید به محض یادآوری، وعده فراموش شده مصرف شود. پس از آن باید به روال مصرف قبلی بازگشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *