درمان آرتروز گردن :‌ عوامل و علائم و درمان های خانگی آرتروز

آتروز گردن چیست؟ علائم آتروز گردن و عوامل ایجاد آرتروز گردن را بشناسید. درمان های خانگی آتروز گردن و نحوه درمان آرتروز گردن را بخوانید.

بخوانید: درمان دیسک گردن : راه های درمان خانگی دیسک گردن

آرتروز گردن دقیقا همان چیزی است که به نظر می‌رسد، تحلیل رفتن مفاصل، مهره‌ها و دیسک در ناحیه گردن که منجر به درد و التهاب می‌شود. این اختلال بیشتر افراد بالای ۴۰ سال را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

علت بروز آرتروز گردن

گردن هفت مهره دارد که روی هم قرار گرفته‌اند. بالاترین مهره پایه جمجمه است. بین هر دو مهره یک دیسک قرار دارد، یک لایه لغزنده از غضروف که بین مهره‌ها است و نقش ضربه‌گیر را دارد و کمک می‌کند که سطوح استخوان‌ها حرکت نرمی داشته باشند. این ساختارها به حرکات نرم و انعطاف‌پذیر مهره‌های گردن کمک می‌کند.  آرتروز معمولا زمانی رخ می‌دهد که غضروف از بین می‌رود یا آسیب می‌بیند. وقتی لایه نرم بین آنها کاهش می‌یابد، مهره‌ها به همدیگر ساییده می‌شوند. این روند حتی باعث شکستگی‌های خیلی ریز روی استخوان می‌شود. در نتیجه همین شکستگی‌های ریز گاهی اوقات برآمدگی‌هایی روی استخوان شکل می‌گیرد. با کم شدن غضروف، مهره‌ها هم به هم نزدیک‌تر می‌شوند و فضای کمی برای عصب‌ها  باقی می‌ماند.

اصلی ترین دلیل آرتروز گردن

اصلی‌ترین دلیل بروز این تغییرات تحلیل رفتن ساختار مهره‌های گردن است که در طول زمان رخ می‌دهد. با بالا رفتن سن دیسک‌ها کم کم به دلیل کم شدن طبیعی آب بدن خشک و در نتیجه صاف می‌شوند. سایر دلایل بروز آرتروز عبارتند از آسیب، داشتن شغلی که یک حرکت تکراری را که روی مهره‌های فشار دارد، ایجاب می‌کند و اضافه وزن داشتن.

آرتروز گردن

علائم آرتروز گردن

– درد گردن که زمان داشتن فعالیت‌هایی که موقعیت صاف بدن را ایجاب می‌کنند، بدتر می‌شود.

– درد گردن که به شانه و بازو گسترش پیدا می‌کند

– بی‌حسی، گز گز، و ضعف در بازوها، دست‌ها، انگشتان، ساق پا یا کف پاها

– ضعف ساق پا، مشکل در راه رفتن، نداشتن تعادل

– عدم کنترل مثانه یا مدفوع

–  شنیدن صدای سایش در گردن زمانی که آن را حرکت می‌دهید

– سردرد

آرتروز گردن می‌تواند روی کیفیت خواب و توانایی کار کردن و انجام فعالیت‌های روزانه هم تاثیر بگذارد. بنابراین بهترین کار این است که در اسرع وقت به درمان این بیماری دردناک بپردازید.

درمان آرتروز گردن

هدف اولیه درمان آرتروز گردن تسکین درد، پیشگیری از فشار روی عصب و بهبود حرکت گردن است اما هیچ رویکرد یکسانی برای درمان همه افراد مبتلا به این اختلال وجود ندارد. اگر آرتروز گردن در شما تشخیص داده شده، برنامه درمانی‌تان از بخش‌هایی تشکیل شده که دقیقا علائم و سایر فاکتورهای مختص خودتان را حدف قرار می‌دهند. برخی درمان‌های آرتروز عبارتند از:

– استراحت و ثابت نگه داشتن گردن با گردنبند طبی

– داروهایی مثل داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی و تزریق کورتیکواستروئید: برای درد شدید گردن، داروهای شل‌کننده عضلات ممکن است تجویز شوند.

فیزیوتراپی و ماساژ برای درمان آرتروز گردن

– فیزیوتراپی، از جمله کشش گردن، درمان سرد یا گرم و تمرینات کششی و تقویتی برای گردن و شانه‌ها.

– ماساژ تراپی.

– عمل جراحی: جراحی‌های ممکن عبارتند از حذف استخوان، برآمدگی‌های استخوانی یا بافت دیسک که احتمالا روی اعصاب فشار وارد می‌کند. جوش دادن مهره‌ها، یا جوش دادن دیسک‌ها در مهره‌های گردن می‌تواند به ثبات گردن کمک کند.

کلام پایانی درمان آرتروز گردن

تحلیل رفتن مهره‌های گردن با بالا رفتن سن، تقریبا غیر قابل اجتناب است اما این اتفاق نباید مانع از این شود که بتوانید گردن‌تان را به راحتی حرکت دهید یا مدام درد و ناراحتی در این ناحیه داشته باشید. با ظهور اولین نشانه‌های مشکلات گردن، برای انجام معاینات بیشتر بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. هرچه زودتر درمان را آغاز کنید، زودتر نتیجه خواهید گرفت.

منبع: verywellhealth

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *