دسته‌ها: نیمروز

درمان فشار خون پایین با روش های طبیعی و خانگی

فشار خون پایین چگونه درمان می شود؟ درمان فشار خون پایین از راه های طبیعی و خانگی چه طور است؟ مواد غذایی سودمند برای فشار خون پایین.

بخوانید: مواد غذایی مضر برای فشار خون بالا + رژیم غذایی فشار خون

فشار خون پایین غالبا در اثر استراحت طولانی مدت در رختخواب، دهیدراته شدن بدن، عفونت، استرس و اضطراب، بارداری و حتی به عنوان عوارض جانبی برخی داروها رخ بدهد. برخی از علائم پایین بودن فشار خون عبارتند از گیجی، غش کردن، کمبود تمرکز، حالت تهوع، خستگی، تنبلی و دشواری در تنفس. درمان‌های خانگی زیادی برای فشار خون پایین وجود دارند که خودتان به راحتی می‌توانید در خانه انجام بدهید. در این نوشتار با این درمان‌ها آشنا خواهیم شد.

درمان فشار خون پایین

۱. مقادیر مناسبی از نمک مصرف کنید

بدن ما روزانه به مقدار مناسبی از نمک نیاز دارد تا بتواند عملکرد خود را به درستی انجام بدهد. مقدار نمک مورد نیاز روزانه برای بدن یک قاشق چایخوری یا ۲۳۰۰ میلی‌گرم است. اگر مرتب ورزش می‌کنید یا علائم فشار خون پایین دارید،  افزایش مقدار مصرف نمک‌تان می‌تواند کمک‌کننده باشد.

۲. تعداد وعده‌های غذایی را زیاد و حجم آنها را کم کنید

برخی از کسانی که در هر وعده حجم زیادی از غذاهای سنگین حاوی کربوهیدرات را می‌خورند، بلافاصله بعد از غذا افت فشار خون را تجربه می‌کنند. یک راهکار برای پیشگیری از افت فشار خون پس از غذا، این است که تعداد وعده‌های غذایی‌تان را افزایش بدهید و حجم غذایی را که در هر وعده می‌خورید کاهش بدهید.

۳. بالش بیشتری زیر سرتان بگذارید

آیا می‌دانستید که داشتن بالش بیشتر زیر سرتان ترفند دیگری برای مبارزه با فشار خون پایین است؟ زمانی که در هنگام خواب سرتان کمی بالاتر از سطح قلب‌تان باشد، می‌توانید با اثرات نیروی جاذبه مقابله کنید.

۴. قهوه را به برنامه غذایی‌تان اضافه کنید

باور کنید یا نه، نوشیدن یک فنجان قهوه یا چای حاوی کافئین، یکی از گزینه‌های درمانی فشار خون پایین است که به سرعت تاثیر خود را می‌گذارد. قهوه می‌تواند به بهبود جریان خون کمک کند و به این ترتیب مانع کاهش فشار خون می‌شود.

۵. درمان فشار خون پایین با مایعات بیشتر

از آنجایی که دهیدراته شدن بدن یکی از دلایل افت فشار خون است، نوشیدن مقدار زیادی از مایعات در پیشگیری از این مشکل تاثیر زیادی دارد. افزایش مصرف آب یا اضافه کردن نوشیدنی‌های حاوی الکترولیت از جمله آب نارگیل به برنامه غذایی‌تان، می‌تواند به پیشگیری از علائم فشار خون پایین کمک کند و درمان سریعی برای این شکل محسوب می‌شود.

۶. از برخی موقعیت‌ها دوری کنید

آیا می‌دانستید که موقعیت‌های ترسناک، ناراحت‌کننده و ناخوشایند می‌تواند به افت فشار خون منجر شود؟ با پرهیز از حضور در چنین موقعیت‌هایی یا اعمال برخی تغییرات در سبک زندگی‌تان، می‌توانید به پیشگیری از این مشکل کمک کنید.

۷. ریشه شیرین‌بیان

ریشه شیرین بیان نوعی گیاه دارویی است که می‌توانید برای فشار خون پایین امتحان کنید. این داروی گیاهی با حمایت از عملکرد درست غدد آدرنال تاثیر خود را می‌گذارد. شما می‌توانید این گیاه دارویی را به شکل کپسول، قرص، پودر و چای پیدا کنید. در صورتی که داروی رقیق‌کننده خون، پتاسیم یا داروی فشار خون مصرف می‌کنید، قبل از امتحان کردن شیرین بیان با پزشک‌تان مشورت کنید.

۸. تغییر وضعیت بدن‌تان را به آرامی انجام بدهید

گاهی اوقات زمان ایستادن یا نشستن به طور ناگهانی، دچار تاری دید یا سرگیجه می‌شوید. برای جلوگیری از این اتفاق، تغییر دادن آرام وضعیت بدن راه‌حل مناسبی است. مثلا بعد از بیدار شدن از خواب بلافاصله و به تندی ننشینید. در عوض آرام وضعیت بدن‌تان را به حالت نشسته تغییر بدهید.

منبع: rd

مطالب مرتبط