تغذیه امتحانات ، ۹ نکته برای تغذیه‌ سالم در زمان امتحان

برای دانستن این موضوع که در زمان انتحانات چه بخورید، صبحانه روز امتحان چه باشد، تغذیه مناسب هنگام درس خواندن چیست، شام شب امتحان چه چیزی باشد، برای افزایش تمرکز چه بخورید و تغذیه سالم در امتحانات این مطلب را بخوانید. چه مواد غذایی مناسب تغذیه امتحانات 

۹ نکته برای تغذیه‌ سالم در زمان امتحانات
۹ نکته برای تغذیه‌ سالم در زمان امتحانات

  وقتی برای امتحانات درس می‌خوانید، کم‌کم تغذیه سالم از فهرست اولویت‌ها خارج می‌شود. فرد خیلی راحت معتاد به قهوه می‌شود و فقط غذا‌های آماده می‌خورد، چون فکر می‌کند تهیه‌ی غذا وقت‌تلف‌کردن است. اما حقیقت این است که تغذیه‌ی مناسب باید بخشی از برنامه‌ی درسی باشد، چون تغذیه‌ی سالم به بهبود نمرات کمک می‌کند. هرچقدر سوخت بهتری به مغز برسد، مغز بهتر می‌تواند مطالعه کند.


تغذیه امتحانات: در اینجا ۹ نکته آورده‌ایم که با کمک آن‌ها می‌توانید تغذیه‌ی سالمی در دوره‌ی امتحانات داشته باشید


هوشمندانه‌تر غذا بخورید

وقتی ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن به آن برسد، راحت‌تر می‌توانید از تمام توان‌تان برای مطالعه بهره بگیرید. آهن و ویتامین بی از مهم‌ترین موادی هستند که انرژی جسمی و روحی لازم برای درس‌خواندن را فراهم می‌کنند. غذا‌های حاوی آهن عبارت‌اند از گوشت، غلات، و اسفناج. می‌توانید ترکیب لوبیاقرمز و گوشت را امتحان کنید. غلات کامل، جوانه‌ی گندم، تخم‌مرغ، و مغز‌ها و دانه‌ها نیز حاوی ویتامین بی هستند. ماهی و سویا از دیگر غذا‌هایی هستند که با رساندن مواد مورد نیاز به مغز فعالیت آن را افزایش می‌دهند.


مکمل‌های غذایی


مکمل‌های غذایی خوب هستند اما غذای واقعی بهتر است. پرتقال نه‌تن‌ها ویتامین سی دارد، فیبر و بتاکاروتن و مواد معدنی هم دارد؛ بنابراین نمی‌شود پرتقال را با یک قرص ویتامین سی جایگزین کرد. وقتی می‌خواهید به کتابخانه بروید، غذا‌های کاملی مثل سیب، موز، نارنگی، هویج، و زردآلوخشک همراه خود ببرید. 

۹ نکته برای تغذیه‌ سالم در زمان امتحانات
۹ نکته برای تغذیه‌ سالم در زمان امتحانات

سر وقت غذا بخورید

خوردن غذا با فاصله‌ی زمانی معقول باعث می‌شود سطح مواد مغذی و انرژی بدن ثابت بماند، و وسوسه‌ی خوردن هله‌هوله‌های پرکالری و خالی از مواد مغذی از سرتان بیفتد.


خوردن غذای زیاد معده را سنگین می‌کند

حتماً خودتان هم متوجه شده‌اید که خوردن زیاد در وعده‌های سه‌گانه هم روح و هم جسم‌تان را خسته می‌کند. پنج شش وعده‌ی متعادل و کم‌حجم بخورید، مثلاً نان تست با کره‌ی بادام‌زمینی یا تن ماهی یا پنیر و میوه.


صبحانه بخورید

البته همه درباره‌ی اینکه چرا باید صبحانه خورد حرف می‌زنند، اما کمتر کسی درباره‌ی اینکه چه چیز‌هایی برای صبحانه مناسب‌تر است چیزی می‌گوید. با قهوه و دونات کارتان راه نمی‌افتد. کار درست این است که پروتئین و کلسیم و فیبر و تکه‌ای میوه و سبزی را در صبحانه‌ی خود لحاظ کنید؛ بنابراین می‌توانید برای تامین این مواد، یک کاسه غلات صبحانه همراه با شیر و تکه‌ای میوه بخورید.


موز بخورید

میوه در صدر فهرست غذا‌هایی است که برای بهبود عملکرد مغز باید بخورید. بلوبری از این لحاظ بسیار مناسب است، چون هم آنتی‌اکسیدان دارد و هم دیگر مواد مغذی مورد نیاز بدن را. قند طبیعی موجود در میوه‌ها به بدن انرژی سالمی می‌دهند و بنابراین مثل قند‌های تصفیه‌شده نیست که بعد از مدتی بدن را دچار کاهش قند خون می‌کنند.  

۹ نکته برای تغذیه‌ سالم در زمان امتحانات
۹ نکته برای تغذیه‌ سالم در زمان امتحانات

سبزی بخورید

البته همه‌ی سبزی‌ها برابر نیستند. هرچقدر سبزی تیره‌تر باشد، تراکم مواد مغذی در آن بیشتر است. مثلاً، اسفناج بیشتر از کاهو برای مغز و بدن مفید است. از گیاهان سبزرنگ مفید می‌توان به فلفل دلمه‌ای، کلم بروکلی، و سیب‌زمینی شیرین اشاره کرد.


خوردن میان‌وعده‌های مناسب

خوردن میان‌وعده‌های مناسب به افزایش بهره‌وری در مطالعه کمک می‌کند. در میان‌وعده‌ها دو گروه مواد غذایی را ترکیب کنید تا تعادل برقرار شود و سطح قند خون ثابت بماند. از جمله میان‌وعده‌های مفید می‌توان به ترکیب موز و کره‌ی بادام‌زمینی، و ترکیب سیب‌زمینی بخارپز با پنیر خامه‌ای اشاره کرد.


به بدن‌تان مایعات کافی برسانید

ولی برای این کار باید نوشیدنی مناسبی را انتخاب کنید. تا جایی که می‌توانید کافئین و شکر را کم کنید. کافئین زیاد باعث عصبی‌شدن می‌شود، پس در حد متعادل مصرف کنید: ۴۰۰ تا ۴۵۰ میلی‌گرم در روز، که برابر است با ۲ تا ۲.۵ فنجان. از قهوه بهتر آب و شیر و آب‌میوه و چای سبز است که این آخری سرشار از آنتی‌اکسیدان نیز هست. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *