۷ ویژگی های کسب و کار موفق : مسیر موفقیت در کسب و کار

ویژگی های کسب و کار موفق

 برای رسیدن به پاسخ این سوال که کسب و کار موفق چیست و شناخت ویژگی های کسب و کار موفق، ایده‌های راه‌اندازی کسب و کار این مطلب را بخوانید.

  برای معتبر شدن درست مانند موفق شدن نیازمند یک طرح کسب‌وکار اساسی هستید مخصوصاً اگر تازه‌کارید. اگر جزو کارآفرینان باسابقه با یک قطار از پروژه‌های موفق پشت سرتان نیستید پس برای اینکه سرمایه‌گذاران را قانع کنید که می‌توانید از دل رؤیای تغییر جهان یک کسب‌وکار راه بیندازید نیازمند یک طرح کسب‌وکار هستید. این افسانه‌‌ی سیلیکون ولی را باور نکنید که همه‌ي کاری که باید انجام دهید این است که یک طرح کلی از ایده‌تان را پشت یک دستمال‌سفره بکشید تا سرمایه‌گذاران برای دادن پول به شما صف بکشند.

تجربه‌ی من به‌عنوان یک سرمایه‌گذار و مشاور ده‌ها کارآفرین می‌گوید نداشتن طرح کسب‌وکار سریع‌ترین راه است تا نشان دهید که شما فقط یک رؤیاپردازید یا در بهترین حالت یک فرد ناشی و غیرحرفه‌ای. طرح شما نباید مثل یک کتاب مفصل باشد، بلکه یک ارائه‌ی مختصر که در چند اسلاید همه‌ی ابعاد مهم طرح را پوشش دهد کافی است و جزئیات بیشتر در مراحل بعد به آن اضافه می‌شود. حالا وقتش رسیده که درباره‌ی ابعاد مهم طرح کسب‌وکار حرف بزنیم. پیش از هر چیز باید بدانید چون مخاطب این طرح افراد غیرمتخصص هستند لازم است که زبان و لحن آن طوری باشد که برای مشتریان، سرمایه‌گذاران و شرکای تجاری مأنوس باشد. از بکار بردن کلمات اختصاری و اصطلاحات تخصصی بپرهیزید.

ویژگی های کسب و کار موفق
ویژگی های کسب و کار موفق

ویژگی های کسب و کار موفق

۱. تعریف مشکل مشتری و بیان راه‌حل شما برای این مشکل 

با استفاده از واژه‌هایی آشنا مشکل و راه‌حل را توصیف کنید. مثلاً بگویید «من به‌تازگی فناوری‌ای در گوشی هوشمند ابداع کرده‌ام که عمر باتری را با نصف هزینه دو برابر می‌کند. دیگر گوشی‌تان وسط یک مکالمه خاموش نخواهد شد.» این ضربه‌ی اولیه‌ی شماست تا مخاطب را تا انتها با خود همراه کنید و برای انجام آن ۳۰ ثانیه وقت دارید.

۲. تقسیم فرصت و محیط رقابتی

 مقیاس بازار محصولتان را باید به‌صورت کمی با واژگان غیر فنی مشخص کنید آن‌هم با استفاده از اطلاعاتی که از افراد حرفه‌ای بازار گرفتید نه حدس و گمان خودتان. رقبا و گزینه‌های جایگزین را لیست کنید و مزایای رقابتی پایدار خود را در برابر آن‌ها مشخصی کنید مانند ثبت اختراع و نشان تجاری. این یکی از نکات مهم ویژگی های کسب و کار موفق است.

۳. جزئیاتی از مدل کسب‌وکار و نحوه‌ی درآمدزایی آن ارائه کنید

همه‌‌ی کسب‌وکارها حتی آن‌‌ها که غیرانتفاعی هستند برای بقا نیاز به یک مدل کسب درآمد دارند. شاید رساندن خدمت یا محصول مجانی به دست مشتری ازنظر بازاریابی جذاب باشد اما برای بقا داشتن باید به فکر سودآوری باشید. کلمه‌ی رایگان برای سرمایه‌گذاران خوشایند نیست چون بازگشت سرمایه در یک محصول رایگان خیلی دشوار است.

۴. بهترین بودن گروهتان برای انجام این چالش را برجسته‌سازی کنید

حتماً نام مهره‌های کلیدی گروه و مشاورانتان را ببرید. همچنین نام استارتاپ‌ها و مدیران قبلی‌ای که درزمینه‌ی دارای تجربیاتی بودند و شما به نحوی از تجربیات آن‌ها بهره برده‌اید. بیان القاب و عناوین فعلی و گذشته برای دادن این اطلاعات کافی نیست. سرمایه‌گذاران حرفه‌ای بیش از آنکه دنبال محصول درست باشند دنبال آدم‌های درست هستند. 

۵. بازاریابی، فروش و تجربه‌ی مشتری

 احتمالاً اکثر شما می‌دانید این عناصر برای ویژگی های کسب و کار موفق هستند اما برای یک سرگرمی نه. با این‌حال بازهم من طرح‌های کسب‌وکاری می‌بینم که هیچ اشاره‌‌ی مشخصی به این عناصر مهم نکرده‌اند. اشاره نکردن به این موارد مهم به معنی نداشتن برنامه و نداشتن قابلیت رقابت است.

۶. سودها، هزینه‌ها و سرمایه‌ی موردنیاز را پیش‌بینی کنید

اگر نمی‌خواهید برای خودتان هدف‌گذاری کنید انتظار نداشته باشید سرمایه‌گذاران هم سرمایه‌شان را برای شما به خطر بیندازند. نقاط عطف اصلی مسیر باید مشخص شوند. وقتی درخواست سرمایه‌ی خود را مشخص می‌کنید حواستان به ارزش روز استارتاپتان باشد چون اکثر سرمایه‌گذاران خواهان سهم برابر از ارزش استارتاپ در قبال مشارکتشان هستند.

۷. سود بالقوه و فرآیند پرداخت آن را مشخص کنید

 بهترین راه برای انجام این کار این است که نحوه‌ی سوددهی اخیر یک شرکت مشابه را که از طریق انتشار عمومی یا واگذاری مالکیت مشخص‌شده برای سرمایه‌گذار شرح دهید. سرمایه‌گذاران فرشته به دنبال شرکت‌‌‌های با ظرفیت سوددهی بالا هستند که سالانه سرمایه‌شان را دو برابر کند و بعد بتوانند آن‌ها را به چند برابر قیمت بفروشند. اگر وقت کافی برای نوشتن این‌ها ندارید یا مهارت نویسندگی‌تان به‌اندازه‌ی کافی خوب نیست از دیگران کمک بگیرید. من هیچ آدم اجرایی را نمی‌شناسم که خودش همه‌ی قراردادهایش را بنویسد اما باهوش‌هایشان همیشه کسی را در استخدام دارند که هم فهم درستی از این عناصر داشته باشد و هم کار نوشتن را برایشان انجام دهد.  

 کارآفرینی که نتواند یک طرح‌ کسب‌وکار را تهیه‌ و مدیریت کند احتمالاً نمی‌تواند یک کسب‌وکار تازه را هم مدیریت کند.بنابراین برنامه یکی از ویژگی های کسب و کار موفق است. هیچ تضمینی وجود ندارد اما مطالعات متعدد نشان داده‌اند کارآفرینانی که کارشان را با یک برنامه‌ شروع کرده‌اند شانس موفقیتشان دو برابر سایرین بوده است. در هر زمینه‌ای به‌خصوص در دنیای پر ریسک استارتاپ‌ها که بیشتر از ۵۰ درصد از آن‌ها شکست می‌خورند داشتن ذوق و علاقه‌ی فراوان کافی نیست و شما نمی‌توانید بدون داشتن یک برنامه‌ي خوب، بازیگران کلیدی (مشتریان، سرمایه‌گذاران و شرکای تجاری) را مجاب به همکاری کنید.

سرمایه‌گذار فرشته، (به انگلیسی: Angel investor) سرمایه‌گذاری است که سرمایه یک یا چند شرکت نوپا را فراهم می‌کند. برخلاف یک شریک، سرمایه‌گذار فرشته بندرت در مدیریت شرکت دخالت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *