کیا سراتو دومین نسل از خودروهای سراتو بوده که برای نخستین بار در سال ۲۰۰۹ به بازارهای جهانی معرفی شد و روند تولید آن تا سال ۲۰۱۳ ادامه پیدا کرد تنها سه سال پس از معرفی این خودرو بود که نخستین ایدهها برای ایجاد تغییراتی در آن به ذهن مهندسان و طراحان شرکت کیا شکل گرفت و پس از آن عملی شد. این تغییرات که در جلب نظر خریداران به سمت کیا سراتو نقش بسیار کلیدی داشتند شامل ارتقای جعبه دنده و افزوده شدن به آپشن ها و امکانات رفاهی این خودرو بودند. در تغییرات ایجاد شده، جعبه دنده ۴ سرعته نسل پیشین به جعبه دنده ۶ سرعته ارتقا پیدا کرد. این خودرو در دو مدل مختلف دستی (با موتور ۱٫۶ لیتر) و اتومات (با موتور ۲ لیتر) در بازار حضور داشته و قابل خریداری است.
گرچه پس از سال ۲۰۱۳ تولید این خودرو توسط شرکت کیا پایان پذیرفت اما از آن سال تا به امروز این خودرو توسط شرکت سایپا به صورت مونتاژ شده در بازارهای ایران یافت میشود. مونتاژی که در کاهش قیمت این خودرو در بازارها اثرگذار بوده است. به نمونه خودروهای مونتاژ شده کیا سراتو در بازار سراتو سایپا گفته میشود.
در این مقاله قصد داریم یک مقایسه کلی بین سراتو سایپا و سراتویی که در سال ۲۰۱۲ از کمپانی کیا به بازارهای داخلی عرضه شد، بپردازیم. با ما همراه باشید.
بررسی تفاوتهای بین مشخصات فنی سراتو سایپا و ماشین کیا سراتو
حجم و ظرفیت موتور نصب شده بر روی هر دو این خودروها ۲۰۰۰ سیسی بوده و مقدار حداکثر توان خروجی تولیدشده توسط آن چیزی در حدود ۱۵۶ اسب بخار است. لازم به ذکر است که در یکی از مدلهای تولید شده سراتو سایپا موتور ۱۶۰۰ سیسی نیز نصب شده است. در قسمت مشخصههای فنی نیز باید گفت که در نمونه مونتاژ شده، ترمزهای دیسکی عقب و همچنین سیستم پایداری حذف شده اند.
لازم به ذکر است که پیشرانه هردوی آنها از نوع ۴ سیلندر تنفس طبیعی بوده و جعبه دنده نصب شده برای آنها از نوع گیربکس ۶ دنده اتومات است. درباره حداکثر سرعتی که میتوان به وسیله آن این دو خودرو را راند، باید گفت تفاوتی بین آنها وجود نداشته و شما میتوانید با سرعتی معادل با ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت (حداکثر مقدار ممکن) این دو خودرو را برانید.
درباره میزان مصرف سوخت ترکیبی نیز باید گفت که مقدار آن برای هر دو خودرو به ازای طی کردن ۱۰۰ کیلومتر،۷٫۸ لیتر است. شتاب ۰ تا ۱۰۰ نیز برای ماشین کیا سراتو و سراتو سایپا نیز یکسان بوده و مقدار آن برابر با ۱۰٫۵ ثانیه است. میزان گشتاور تولیدشده که میتوان از این دو خودرو انتظار داشت برابر با ۱۹۴ نیوتن. متر است. واقعیت اینجاست که مشخصات فنی بین این دو خودرو تفاوت چندانی ندارند مگر افت کیفیتی که بعضا به خاطر بی دقتی در مونتاژ کارخانه های ایرانی اتفاق می افتد.
بررسی تفاوتها بین طراحی و نمای سراتو سایپا و ماشین کیا سراتو
تفاوتهای بین طراحی و نمای این خودرو خیلی فاحش نبوده و به تفاوت در اندازه رینگ (برای سراتو ساپیا کوچکتر بوده) و استفاده از استیل برای نمای پشت اگزوز در ماشین کیا سراتو محدود میشود.
بررسی تفاوتها بین آپشن ها و امکانات رفاهی سراتو سایپا و ماشین کیا سراتو
امکانات و آپشن ها برای این دو از منظرهای مختلفی همچون چراغها (استفاده از مه شکن برای چرخهای جلو و همچنین قابلیتی برای خاموش و روشن شدن خودکار چراغها)، آینهها (برای هر دو با استفاده از سیستم تاشو برقی تنظیم میشوند و همراه با گرمکن هستند)، صندلیها (هر دو از قابلیت تنظیم دستی برخوردار بوده و به گرمکن مجهز هستند.)، شیشه (برخورداری از قابلیت تنظیم با استفاده از بالابر برقی) یکسان است. لازم به ذکر است که هم سراتو سایپا و هم ماشین کیا سراتو دارای سانروف هستند و به سیستم کروز کنترل مجهز میباشند.
تنها تفاوت بین این دو خودرو در سیستم مولتی مدیا و همچنین حضور صفحه نمایش لمسی به ابعاد ۷ اینچ برای سراتو سایپا آپشنال است. سیستم مولتی مدیا در ماشین کیا سراتو به صورت سیستم صوتی با قابلیت پشتیبانی از فایلهای MP3 و CD بوده و شما میتوانید در استفاده از آن USB و همچنین ipod را به کار ببرید.
در سراتو سایپا آپشنال، سیستم مولتی مدیا شامل یک صفحه نمایش ۷ اینچی بوده که از قابلیت نویگیشن ایران برخوردار است. لازم به ذکر است که این دو خودرو به سیستم تهویه مطبوع با کنترل اتوماتیک و همچنین سنسور پارک مجهز هستند. البته باید این انتظار را داشته باشید که این خودرو رفته رفته در این دچار اصلاحاتی برای کاهش آپشن ها در جهت بیشتر کردن سود تولید کننده شود.
بررسی تفاوتها بین سطح ایمنی سراتو سایپا و ماشین کیا سراتو
تغییراتی که در قالب مونتاژ بر روی سراتو سایپا انجام شده و منجر به کاهش چشمگیر هزینه تمام شده برای این خودرو شده، سطح ایمنی در این خودرو را به صورت چشمگیری کاهش داده است. به عنوان مثال شما در سراتو سایپا تنها با دو عدد کیسه هوایی مواجه خواهید شد درحالیکه تعداد آنها در ماشین کیا سراتو مدل ۲۰۱۲ به ده عدد رسیده است. مطالعه جدول زیر دیدگاه درستی درباره تفاوت بین سیستمهای ایمنی و امنیتی تعبیه شده بین این دو خودرو را در ذهن شما ایجاد میکند.
مدل خودرو | کیا سراتو | سراتو سایپا |
سیستم ایمنی | استفاده از سیستم ترمز ABS به همراه EBD – به کار گیری سیستم کنترل پایداری | استفاده از سیستم ترمز ABS به همراه EBD |
سیستم امنیتی | قابلیتی برای باز شدن دربها در هنگام بروز سانحه | قابلیتی برای باز شدن دربها در هنگام بروز سانحه |
جمعبندی
با توجه به اینکه خودرو ماشین کیا سراتو در بازار به صورت نو وجود ندارد و در یک نگاه کلی به ویژه در بحث ایمنی و امنیتی در سطح بالاتری قرار گرفته شده است، درصورتیکه با خرید خودرو دستدوم و کارکرده مشکلی ندارید، بدون شک خرید ماشین کیا سراتو میتواند انتخاب بسیار هوشمندانهای باشد به ویژه به واسطه امکانات و تجهیزات امنیتی و ایمنی موجود در آن! البته که باید دقت کنید که به دلیل کارکرده بودن این خودرو حتما کارشناسی پیش از خرید را انجام دهید.