با سرد شدن هوا و پیش از اینکه روزها کوتاه تر و سردتر شوند، بهتر است هرچه زودتر چند پروژه خانگی را انجام دهید. مهم ترین این پروژه ها به سیستم های گرمایشی مربوط می شوند.
اگر میخواهید از یک متخصص کمک بگیرید میتونید در قدم اول میتوانید قیمت سرویس پکیج را در شهر خودتان بپرسید. مثلا اگر به دنبال تعمیرکار پکیج در تهران باشید میتوانید سفارش تعمیر پکیج ثبت کنید و پس از زمانی کوتاه پیشنهاد متخصصان فعال در بازار را مشاهده کنید. از آنجایی که این متخصصین در بازار صاحب امتیاز و سابقه و کارنامه هستند با در نظر گرفتن همین موارد و نظرات مشتریان قبلی ایشان، میتوانید انتخابی آگاهانه تر را تجربه کنید.
زیاد صبر نکنید. با سرد شدن هوا دوست ندارید متوجه شوید هوای سرد از پنجره وارد شده یا سیستم گرمایشی از کار افتاده. هیچ چیزی بدتر از پنجره شکسته یا سیستم گرمایشی خراب نیست. هر چقدر بیشتر صبر کنید هزینه تعمیر سیستم های گرمایشی گرانتر شده و وقت تکنسین ها هم پرتر می شود.
بنابراین می خواهم ۵ پروژه را معرفی کنیم تا پیش از سرد شدن هوا انجام دهید.
۱٫ سیستم گرمایشی را تنظیم کنید: برای شروع به سراغ ترموستات بروید. آن را روی گرما گذاشته و ۵ درجه بالاتر از دمای اتاق تنظیم کنید. اگر دما بالا نرفت، ترموستات یا سیستم خراب است.
اول باتری ترموستات را تعویض کرده و امتحان کنید. اگر فکر می کنید ترموستات از کار افتاده، باید آن را تعویض کنید تا هزینه قبض بالا نرود. اگر می دانید ترموستات کار می کند یا تعویض آن لازم نیست از متخصص کمک بگیرید.
فیلتر هوا را تعویض کنید. این فیلترها در داخل دستگاه یا بخش تنظیم دما هستند.
اگر از یک متخصص کمک گرفته اید باید بدانید تمیز کردن فیلترها علاوه بر تمیز کردن هوا به کارایی سیستم کمک می کند.
وقتی به خروج هوای گرم از دریچه فکر می کنید مطمئن شوید که دریچه در فصل تابستان بسته نشده و هوا از آن جریان دارد.
اگر قرار است سیستم از سوخت هایی مانند نفت یا پروپان استفاده کند باید برای یکی دو ماه آینده سوخت داشته باشید.
۲٫ شومینه را آماده کنید: اگر شومینه دارید باید آن را آماده کرده و مطمئن باشید از شر باران ایمن است.
از داخل شومینه به دودکش چراغ قوه بیندازید تا مطمئن شوید کار می کند و بسته نیست. یا پرنده در آن لانه نکرده است. دیوارهای آن را بررسی کنید تا به مواد چسبنده آغشته نشده باشد چون در آن صورت اشتعال زا بوده و به آتش سوزی منجر می شود. همچنین احتمال وجود آجر شکسته و سیمان وجود دارد که باید تعمیر شود.
۳٫ از لوله های آب محافظت کنید: اگر جایی زندگی می کنید که دمای بیرون به نقطه انجماد می رسد، باید لوله آب قسمت هایی مانند زیر زمین و زیر شیروانی را بپوشانید. برای این کار می توانی عایق لوله خریداری کنید که کل طول لوله را می پوشاند.
۴٫ از به هدر رفتن انرژی پیشگیری کنید: برای پیشگیری از به هدر رفتن انرژی باید در و پنجره را خوب مسدود کنید. برای این کار باید برای مدتی آن را باز کنید که پیش از سرد شدن هوا فرصت خوبی است. اگر برخی از در و پنجره ها خوب بسته نمی شوند باید آن را عایق کاری کنید.
در و پنجره های زمستانی می توانند انرژی را به هدر بدهند. توری ها در این میان بیشتری تقصیر را دارند. در این صورت می توانید شیشه را جایگزی توری کنید. پیش از نصب پنل، گیره ها را بررسی کنید تا خوب محکم شوند. در صورت امکان بهتر است این در و پنجره ها را خوب بررسی کنید و در صورت نیاز سفت تر کنید تا صدا ندهند.
۵٫ آبگرمکن را بشویید: با سرد شدن هوا آب توی لوله های منتهی به آبگرمکن هم سرد می شود و در نتیجه دستگاه برای گرم کردن آب سرد بیشتر تقلا می کند و کارکرد آن بیشتر اهمیت پیدا می کند. بهترین راه برای افزایش کارایی دستگاه این است که یکی دو بار در سال آن را بشویید. زیرا با گذشت زمان مواد معدنی توی دستگاه جمع شده و انتقال گرما را سخت می کنند. با شستشو می توانید این مواد را از بین ببرید.
برای شستشوی آبگرمکن، آن را خاموش کرده و جریان گاز یا برق را قطع کنید. بعد فلکه آب سرد ورودی را که معمولا سمت راست است ببندید. لوله پایین مخزن را پیدا کنید. شیلنگ را به آن بسته و سمت دیگر را بیرون ببرید، به طوری که شیب آن پایین باشد. شیر آب داغ را باز کنید تا هوا وارد لوله شده و بعد فلکه لوله مخزن را باز کنید تا آب وارد شیلنگ شود. حدود سه تا چهار گالن آب داغ را باز کنید تا آب شفاف شده و بعد فلکه را ببندید.
این فرایند را برعکس انجام دهید تا دوباره دستگاه را پر کرده و روشن کنید. به عبارت دیگر شیلنگ را برداشته، فلکه آب داغ را بسته، جریان آب را باز کرده و چند دقیقه صبر کنید تا آب پر شود. برای دستگاه برقی هم جریان برق و برای دستگاه گازی جریان گاز را وصل کنید. فندک را هم روشن کنید، مگر اینکه بدون فندک باشد.