دسته‌ها: رپرتاژ

چگونه سقف‌های گچی را تمیز کنیم؟

سقف‌های نیمه گچی با بافت خاص و دارای برجستگی و فرورفتگی، برای اولین بار در سال ۱۹۵۰ به کار گرفته شدند. چرا که نسبت به سقف‌های کامل گچی، مقرون به صرفه‌تر بودند. همچنین بنّاها با اضافه کردن بافت به این ترکیب، ظاهری دلچسب به آن بخشیدند. در نتیجه ایرادات سقف قابل مشاهده نبود و هم چنین مانعی در برابر صدا محسوب می‌شد. محتویات این مدل، شامل گچ و قطعات یونولیتی است که بافتی شبیه پنیر دلمه شده را تداعی می‌کند. متاسفانه این بافت، گرد و خاک و کثیفی‌ها را به خود جذب می‌کند.

در حالیکه بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند دیگر از این مدل سقف‌ها استفاده نکنند، بسیاری نیز ترجیح می‌دهند که در نگهداری آن‌ها بکوشند. تمیز کردن این سبک از سقف، کاری زمانبر و سخت است اما شدنی!

نظافت منزل از جمله خدماتی می باشد که توسط برخی از شرکت ها و موسسه ها به مشتریان داده می شود. البته چون امروزه با پیشرفت تکنولوژی روبرو شده ایم و بسیاری از سفارش ها و خدمات را می توانیم آنلاین ثبت و دریافت کنیم میتوان برای گرفتن قیمت نظافت منزل نیز از بازارهای آنلاینی مثل سنجاق استفاده کرد.

اگر شما به هر دلیلی فرصت نمی کنید که خودتان کارهای نظافتی منزل یا محل کارتان را انجام بدهید کافیست که به وب سایت یا اپلیکیشن سنجاق مراجعه کرده و سپس سفارش نظافت منزل خود را ثبت کنید و از هزینه نیروهای خدماتی مطلع شوید. برای ثبت سفارش نظافت منزل در تهران کافی است به چند سوال ساده پاسخ دهید.

هر چند وقت یکبار این نوع از سقف را باید تمیز کرد؟

از آنجایی که بافت آن‌ها، گرد و خاک، حشرات و تار عنکبوت را به خود جذب می‌کند؛ به مرور کدر می‌شوند. خوشبختانه تمیز کردن دقیق این سقف‌ها، سالی یک بار، باعث تمیز شدن عمقی سقف و از بین رفتن مواد حساسیت‌زا می‌گردد. گوشه‌های اتاق و منافذ مربوط به تهویه‌ی هوا، مکان‌هایی هستند که باید مرتب کنترل و تمیز شوند. تمیزکاری این نوع از سقف‌ها، با کثیف‌کاری همراه است پس وقت زیادی به آن اختصاص دهید.

اگر سقف به دلیل نشت لوله، لکه‌های چربی، دود سیگار یا دوده‌ی شومینه، تغییر رنگ داده بود؛ تمیز کردن ساده به امید بازگشت سقف به حالت اولیه خود، غیرممکن است. در این شرایط لازم است سقف دوباره رنگ شود تا جلوه‌ی گذشته‌ی خود را بازیابی کند.

چیزهایی که نیاز دارید:

  • آب

  • مایع ظرفشویی

  • وایتکس

ابزار مورد نیاز:

  • مشما یا برزنت

  • ماسک ایمنی و عینک‌ محافظ

  • نردبان پله‌دار

  • جارو برقی با اتصالات برس‌مانند، جارو و غلطک چسبناک پرزدار دسته بلند

  • نوار چسب (اختیاری)

  • بطری اسپری

  • اسفنج

مرحله‌‌ی اول، کار‌های مقدماتی را انجام دهید.

تا جایی که می‌توانید وسایل را از اتاق مدنظر خارج کنید. از برزنت یا پارچه‌ای کهنه استفاده کنید و کف زمین و هرچه را که در اتاق وجود دارد، بپوشانید. این کار باعث می‌شود که وسایل و فرش لک نشوند

هم چنین، لازم و واجب است که ماسک بزنید تا مواد شیمیایی وارد مجاری تنفسیتان نشود. عینک محافظ نیز از ورود گرد و غبار و مواد شیمیایی به چشم‌هایتان، جلوگیری می‌کند.

مرحله‌ی دوم، گردگیری کنید.

اولین قدم، خلاصی از گرد و خاک و تارهای عنکبوت در بافت سقف است. در انتخاب ابزار مناسب دقت کنید. حواستان باشد که ابزار انتخابی دسته‌ی بلندی داشته باشند تا دسترسیتان راحت‌تر گردد و یا می‌توانید از نردبان استفاده کنید

استفاده از جاروبرقی: یک جاروبرقی و یا مکنده با لوله‌ی بلند و اتصال یک برس به انتهای لوله، می‌تواند شما را از شر گرد و خاک‌های موجود رهایی بخشد! هم چنین باعث می‌شود که گرد و خاک به اطراف پخش نشود.

استفاده از جارو: یک جارو با سری مناسب، می‌تواند به راحتی گرد و خاک را پاک کند. مراقب باشید که این کار را با شدت انجام ندهید تا بافت سقف نریزد.

استفاده از یک غلطک چسبناک دارای پرز و نوار چسب: اگر غلطک چسبی ندارید، دور یک غلطک رنگ معمولی، نوار چسب بپیچید به طوری که قسمت چسبناک، بیرون باشد. غلطک را روی سقف بکشید تا گرد و غبار را به خود بگیرد. چسب را زود به زود عوض کنید

مرحله‌ی سوم، قسمت‌های چرک و کثیف را تمیز کنید

پبرای تمیز کردن سقف‌های چرک گرفته، یک قاشق چای خوری مایع ظرفشویی چربی زدا را یک چهارم گالن آب گرم مخلوط کنید. مخلوط را در بطری اسپری بریزید. با استفاده از نردبان، به سقف نزدیک شده و در فاصله‌ی ۱۲ اینچی، مخلوط را به سقف اسپری کنید. حواستان باشد که بیش از حد این کار را نکنید تا سقف خیس نشود.

سپس از یک اسفنج استفاده کنید تا محلول و کثیفی‌های موجود زدوده شوند. اسفنج را مرتبا با آب خالی بشویید تا عاری از کثیفی شود. اسفنج را فشار دهید تا آب اضافی خارج شده و فقط مرطوب بماند.

همچنین می‌توانید از یک غلطک رنگ استفاده کنید. به این صورت که ابتدا غلطک را به محلول آغشته کنید و روی سقف بکشید. دقت کنید که غلطک مرطوب باشد و از آن آب چکه نکند. هر دفعه قسمت محدودی از سقف را تمیز کنید و غلطک را در آب خالی قرار دهید تا کثیفی‌های جذب شده از روی آن پاک شود. سپس این مرحله را تکرار کنید.

مرحله‌ی چهارم، مناطقی را که لک شده‌اند، تمیز کنید.

اگر قسمتی از سقف دوده گرفته و سیاه شده یا لوله نشتی داشته است، یک قسمت آب و یک قسمت وایتکس را با هم مخلوط کنید. این محلول را در یک بطری اسپری بریزید و به روی لکه‌ها اسپری کنید. دقت کنید که عینک ایمنی به چشم داشته باشید. اجازه دهید تا منطقه اسپری شده، در مجاورت هوا خشک شود.

مرحله‌ی پنجم، هوا را در اطراف سقف به جریان دربیاورید تا خشک شدن تسریع گردد.

بعد از تمیز کردن و رهایی از شر لکه‌ها، از فن و پنکه استفاده کنید تا هوا در اطراف سقف به حرکت دربیاید. تا قبل از خشک شدن کامل سقف، دوباره تمیزکاری و لکه‌زدایی را شروع نکنید. رطوبت زیاد در محل، باعث خراب شدن بافت سقف می‌گردد.

مرحله‌ی ششم، تمیزکاری نهایی!

هم زمان با خشک شدن سقف، پوششی را که روی زمین و وسایل بود، بردارید و اگر ذراتی از سقف یا گرد و خاک بر روی زمین ریخته بود، با جارو برقی آن‌ها را از بین ببرید. ذرات ریخته شده از سقف، برای حیوانات و کودکان خطرآفرین است و ممکن است توسط آن‌ها، خورده شود؛ پس حواستان باشد که هیچ اثری از آن‌ها بر روی زمین باقی نماند.

 

 

 

 

مطالب مرتبط