دسته‌ها: نیمروز

حرف زدن در خواب: علل و راه های درمان حرف زدن در خواب

یک درصد از بزرگ‌سالان در خواب حرف می‌زنند، در این مطلب می‌فهمیم حرف زدن آن‌ها واقعاً چه معنی دارد.

در خواب حرف زدن به همان اندازه‌ که برای استراق سمع کردن جالب و سرگرم‌کننده‌ است مرموز هم هست. در ساعات اندکی از شب بسیاری از ما کلماتی شکسته و نامفهوم و ناکامل که معمولاً بی‌ربط هستند و چیزی از آن‌ها فهمیده نمی‌شود را به زبان می‌آوریم.

در خواب حرف زدن (مانند در خواب راه رفتن) در حدود یک درصد از بزرگ‌سالان دیده می‌شود و این‌طور شایع است که فکر می‌کنند می‌توان با آن نظری اجمالی بر آن چیزی که در ناخودآگاه فرد می‌گذرد انداخت.

بااین‌حال واقعیت چیز دیگری است.

چرا در خواب حرف می‌زنیم؟

طبق نظر بنیاد ملی خواب، دلایل متعددی برای حرف زدن در خواب وجود دارد.

حرف زدن در خواب ممکن است براثر استرس، مسائل سلامت روانی مانند افسردگی، بی‌خوابی، خواب‌آلودگی در طول روز، سوءمصرف موادی مانند الکل یا داروها و تب ایجاد شود.

اگر شما از سایر اختلالات خواب مانند کابوس، آپنه خواب و غیره رنج می‌برید احتمال بیشتری وجود دارد که در خواب حرف هم بزنید. وجود سابقه‌ی خانوادگی هم مؤثر است اما نه اینکه علت اصلی آن باشد.

حرف زدن در خواب می‌تواند در تمام مراحل خواب اتفاق بیفتد اما معمولاً در مراحل اولیه رخ می‌دهد و هرچه خواب سبک‌تر باشد احتمال در خواب حرف زدن هم بیشتر می‌شود.

بعضی از افراد حرف‌های ناقص و نامفهوم در خواب می‌زنند درحالی‌که برخی هم یک گفتگوی کامل را در خواب انجام می‌دهند.

در خواب حرف زدن چه چیزی را در مورد شما آشکار می‌کند؟

مایکل بروس پزشک متخصص خواب معتقد است حرف‌هایی که در خواب می‌زنیم کاملاً بی‌معنا است و ارزش هیچ‌گونه توجه یا تحلیلی را ندارد.

«هیچ داده‌ و شاهدی وجود ندارد که نشان دهد که حرف‌هایی که در خواب‌زده می‌شود ماهیت پیش‌‌گویی کننده داشته باشند یا پنجره‌ای به‌سوی ناخودآگاه باز کنند. در خواب حرف زدن فقط نشانه‌ی یک چیز است: محرومیت از خواب یا کم‌خوابی. اکثر اوقات یا به علت چیزی است که باعث محرومیت از خواب شده یا به علت خود محرومیت از خواب.»

بنابراین ضمن اینکه در خواب حرف زدن هیچ اطلاعاتی از شما را لو نمی‌دهد اما به‌خوبی نشان می‌دهد که شما نیاز به خواب باکیفیت‌تر و بیش‌تر دارید.

چگونه در خواب حرف زدن را متوقف کنیم؟

حرف زدن در خواب بی‌خطر است و همان‌طور که گفتیم معنی خاصی هم ندارد اما اگر شما بابت حرف‌هایی که می‌زنید احساس شرم می‌کنید یا در خواب حرف زدنتان باعث آزار هم‌اتاقی‌تان می‌شود، تعدادی راهکار وجود دارد که با انجام دادن آن‌ها می‌توانید حرف زدن در خواب را کاهش دهید.

  • کاهش دادن فشارهای هیجانی چه با کاهش علل استرس اگر می‌دانید علتش چیست و چه از طریق مدیریت آن با انجام تمریناتی که ذهن را آسوده می‌کنند مانند مدیتیشن و یوگا.
  • قدری ورزش کنید- ورزش کردن در طول روز ذهن شما را به کار می‌اندازد و موجب می‌شود در شب بهتر بخوابید. قبل از خواب ورزش نکنید چون خواب را از سرتان می‌پراند.
  • قبل از خواب غذای سنگین نخورید.
  • قبل از خواب قهوه و الکل ننوشید چون این‌ها تحریک‌کننده هستند و جلوی خواب را می‌گیرند.
  • پیش از رفتن به رختخواب کاری آرامش‌بخش انجام دهید مانند گوش دادن به یک موسیقی آرام یا خیس خوردن در وان حمام.
  • از یک برنامه‌ی منظم خواب پیروی کنید یعنی هر شب در ساعتی مشخص بخوابید و صبح هم در ساعتی مشخص بیدار شوید.
  • بهداشت خواب را رعایت کنید.
  • اتاق خوابتان را برای خواب آماده کنید- سکوت، تاریکی و راحتی را در آن ایجاد کنید.
  • به‌اندازه‌ی کافی بخوابید.
  • اگر همه‌ی این کارها فایده نداشت می‌توانید با یک دکتر مشورت کنید، او می‌توانید علت احتمالی را تشخیص دهد و برای رفعش راه‌حل ارائه کند.
  • خریدن یک جفت گوش‌گیر یا گوش‌بند برای هم‌اتاقی یا همسرتان که ممکن است از سروصداهایی که شما در خواب می‌کنید متأثر شود هم فکر خوبی است.

اپلیکیشن‌های ضبط صدای حرف‌های هنگام خواب

  • اگر کنجکاوید گه هنگام خواب چه می‌گویید می‌توانید از اپلیکیشن‌هایی که به این منظور طراحی شده‌اند استفاده کنید.
  • اپی برای ضبط حرف‌هایی که در خواب می‌زنید در سوئد ساخته شده که می‌توانید آن را به صورت رایگان دانلود کنید.
  • این اپ به صداها در طول شب گوش می‌دهد و فقط وقتی شروع به ضبط می‌کند که صدایی شبیه حرف زدن بشنود، بنابراین لازم نیست صدای کل ساعات شب را ضبط و گوش کنید.

نوزادان در خواب حرف می‌زنند

  • اگر بچه‌ای دارید که در خواب حرف می‌زند نترسید. در خواب حرف زدن در بین بچه‌ها بسیار شایع است و احتمال وقوعش وقتی بچه در مورد چیزی مثل امتحان یا رفتن به یک تعطیلات هیجان‌زده و نگران باشد بسیار بیشتر هم می‌شود.

تصمیم اینکه به چه بگویند در خواب حرف می‌زند یا نه با والدین است اما از آنجا که ممکن است بعضی بچه‌ها به این خاطر هنگام خوابیدن دچار اضطراب شوند بهتر است چیزی در این مورد به آن‌ها گفته نشود.

بچه‌ها معمولاً بدون مشکل بعد از حرف زدن در خواب یا دیدن کابوس دوباره به خواب می‌روند و روز بعد هم چیزی به یاد نمی‌آورند. این وضعیت کاملاً نرمال است و جای نگرانی نیست.

در خواب حرف زدن هیچ آسیبی به فرزندان شما نمی‌زند اما همان‌طور که در مورد بزرگ‌سالان دیدیم ممکن است باعث مزاحمت هم‌اتاقی‌‌اش شود. به همین دلیل شاید بد نباشد تغییراتی در مکان خواب بچه‌ها بدهید.

 

منبع: mirror