نمک زیاد برای شما مضر است، بهویژه به این دلیل که با ریسک فزایندهی مشکلات قلبی مرتبط است، ولی چه اندازه نمک را باید “بیش از اندازه” در نظر گرفت؟ یک مطالعهی جدید میگوید که نباید زیاد نگران شور بودن خوراکمان باشیم. سازمان سلامت جهانی (WHO) میگوید هر فرد نباید بیش از ۲ گرم سدیوم در روز مصرف کند، این میزان برابر است با ۵ گرم نمک در هر روز.
انجمن قلب امریکا (AHA) مصرف بیش از ۲.۵ گرم سدیوم در روز را پیشنهاد نمیکند، اگرچه آنها میگویند میزان ایدهآل مصرف نمک نباید از ۱.۵ گرم در روز برای بزرگسالان فراتر رود.
بااینحال، محققان مؤسسات بینالمللی، ازجمله، دانشگاه مک مستر و علوم سلامت همیلتون که هر دو در همیلتون، کانادا هستند، و همچنین مؤسسات ۲۱ کشور دیگر، میگویند این محدودیتها بدون هیچ ضروریتی پایین هستند.
اندرو منته و همکارانش مطالعهای را روی ۹۴،۰۰۰ فرد ۳۵-۷۰ ساله انجام دادند با این هدف که میزان “واقعا بالای سدیوم” برای قلب را مشخص کنند.
تیم تحقیقاتی به این نکته اشاره میکنند که راهنماهای کنونی استانداردهایی را جلو میرانند که نشان میدهد در بسیاری از موارد میزان نمک خوراکیها غیرواقعی است، نمک را بهعنوان یک مادهی نامرئی میبیند که در خوراکیهای بستهبندی شدهی متعدد وجود دارد.
منته میگوید: “مصرف کمتر از ۲ گرم سدیوم در روز، یعنی یک قاشق چایخوری نمک، یک میزان بازدارنده در برابر بیماریهای قلبی عروقی است”.
او همچنین اضافه میکند که ” از نظر بروندادهای تقویت شدهی سلامت شواهد اندکی وجود دارد که نشان دهد افراد به چنین سطح پایینی از مصرف رسیدهاند”.
محققان همچنین به این نکته توجه کردند که کمتر از ۵ درصد از شرکتکنندگان که از کشورهای توسعه یافته بودند از میزان ۵ گرم مصرف سدیوم فراتر رفتند.
در اکثر کشورها، اکثریت جوامعی که محققان به مشاهدهی آنها پرداختند دارای متوسط مصرف سدیوم ۳-۵ گرم یا ۱.۵-۲.۵ قاشق چایخوری نمک، در روز بودند.
درواقع، از تمام جمعیتی که در این مطالعه شرکت کردند، تنها آنهایی که از چین حضور یافته بودند مصرف سدیوم بسیار بالایی داشتند. بهطور اخص، ۸۰ درصد از جوامع چینی مصرفی بالاتر از ۵ گرم سدیوم در روز داشتند.
منبع: medicalnewstoday