فواید و مضرات خوردن قهوه در زمان شیردهی

آیا نوشیدن قهوه در زمان شیردهی مضر است؟ نوشیدن قهوه توسط زنان شیرده می تواند به آنها ضرر بزند؟ فواید و مضرات احتمالی خوردن قهوه در زمان شیردهی چیست؟

به این دلیل که ممکن است کافئین از جفت عبور کند و بر رشد جنین اثر بگذارد به بسیاری از زنان گفته شده است در دوران بارداری مصرف کافئین را محدود کنند یا حتی مصرف آن را به طور کلی حذف کنند. بااین‌حال، احتمال کمی وجود دارد که کافئین بر نوزاد شیرخوار اثر بگذارد.

بدن با کافئین قهوه چه می کند؟

بدن، پیش از آن‌که کافئین موجود در قهوه، به شیر مادر برسد یا فرصت پیدا کند بر نوزاد تأثیر بگذارد، بخش عمده‌ای از کافئین موجود در آن را می‌سوزاند.

به گفته‌ی دکتر توماس هیل در راهنمای داروها و شیر مادر، کافئین یک داروی کم خطر است. تنها ۱ درصد از کافئین مصرفی یک زن وارد شیر او می شود، و این میزان اندک برای آسیب رساندن به نوزاد کافی نیست.

زنان شیرده که می‌خواهند ایمن‌ترین رویکرد را برگزینند، به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، شایسته است میزان دریافت کافئین‌شان را تا حدود ۳۰۰ میلی گرم در روز محدود کنند. این میزان کافئین برابر است با ۲-۳ فنجان قهوه.

حتی مصرف بش از ۳۰۰ میلی گرم کافئین نیز بر نوزاد تأثیر نخواهد گذاشت. بااین‌حال، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها به این موضوع اشاره می‌کند که مصرف بیش از حد کافئین به میزان ۱۰ فنجان در روز ممکن است باعث بروز نشانه‌هایی مانند نق نق و عصبی بودن، در نوزاد شود.

سطح کافئین در شیر مادر، ۱-۲ ساعت پس از نوشیدن قهوه بالا می‌رود. مادری که اخیرا به نوزادش شیر داده است باید در این مدت مراقب فرزندش باشد و بررسی کند آیا نشانه‌ای از تأثیر کافئین بر او دیده می‌شود یا نه.

برخی افراد بر این باور هستند که اسیدهای موجود در قهوه ممکن است باعث پایین‌تر آمدن محتوای آهن شیر مادر شود، هرچند هیچ مدرک علمی برای تأیید آن وجود ندارد. شیر مادر به صورت طبیعی از نظر آهن پایین است، و نوزادان برای رشد عادی خود به آهن نیاز دارند، بنابراین، شایسته است مادرانی که قهوه می‌نوشند در مورد مکمل‌های آهن با یک پزشک مشورت کنند.

قهوه تنها منبع کافئین نیست. کسانی که نگران مصرف کافئین‌شان هستد یا کسانی که شاهد تأثیرات شدید کافئین بر نوزادشان بوده‌اند باید از دیگر خوراکی‌های سرشار از کافئین نیز آگاه باشند.

برخی منابع رایج کافئین عبارتند از:

  • نوشیدنی‌های انرژی‌زا
  • چای سیاه، سبز و سفید
  • نوشابه
  • شکلات و کاکائو و مشتقات آن‌ها

برخی راه‌ها برای مدیریت مصرف کافئین عبارتند از:

  • زیر نظر گرفتن نوزاد
  • در نظر گرفتن نحوه اثر گذاری دیگر گزینه‌های غذایی، غیر از کافئین، بر نوزاد
  • دانستن این موضوه که سلامت فرد بالغ نیز مهم است
  • نوشیدن کافئین بلافاصله پس از شیر دهی
  • کاهش میزان مصرف کافئین
  • در مورد نوزادانی که زودتر متولد شده‌اند باید استثنا قائل شد

منبع: medicalnewstoday

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *