هلیکوباکتر پیلوری، باکتری است که پوشش داخلی معده را آلوده میکند. درمان هلیکوباکتر پیلوری ضروری است چرا که میتوانند باعث بروز زخم معده شوند. با وجود اینکه راه های طبیعی ممکن است نتوانند درمان هلیکوباکتر پیلوری را انجام دهد، ولی به کاهش سطح هلیکوباکتر پیلوری کمک میکنند.
التهاب روده ناشی از هلیکوباکتری پیلوری میتواند به گاستریت، زخم معده و حتی سرطان معده منجر شود. عفونتهای هلیکوباکتری پیلوری عموما به درمان سه گانه نیاز دارند که دو درمان آنتی بیوتیکی و یک درمان مهارکننده پمپ پروتون هستند.
آنتی بیوتیکها میتوانند اثرات جانبی همراه داشته باشند. استفاده از درمانهای طبیعی در پیشگیری از این عوارض جانبی مفید هستند و از معده حمایت میکنند و به بدن کمک میکنند تا با عفونت بهتر مبارزه کنند و سلامت کلی بدن را بهبود میبخشد.
درمان های طبیعی احتمالا نمیتوانند هلیکوباکتری پیلوری را کاملا از بین ببرند، افراد احتمالا در کنار درمانهای قراردادی از این روشها استفاده میکنند.
درمانهای طبیعی هلیکوباکتری پیلوری
محققان در زمینه عفونتهای هلیکوباکتری پیلوری مطالعاتی انجام دادهاند. هشت درمان طبیعی بالقوه عبارتند از:
۱. عسل
عسل بهخاطر خواص آنتی باکتریال خود بسیار شناخته شده است و افراد از زمانهای قدیم از آن بهعنوان یک دارو استفاده میکردند.
مطالعهای که در این زمینه انجام شد نشان داده است که عسل مانوکا میتواند رشد هلیکوباکتری پیلوری را در سلولهای اپیتلیال معده سرکوب کند.
مطالعات دیگری نشان داده است که عسل دارای خواص ضد هلیکوباکتری پیلوری دیگری نیز است، ولی مطالعات حیوانی و آزمایشهای بالینی بیشتری برای ارزیابی کارآمدی عسل بهعنوان یک درمان مکمل یا جایگزین مورد نیاز است.
۲. آلوئه ورا
آلوئه ورا یک گیاه درمانی است که برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد از جمله:
– یبوست
– سمزدایی
– سلامت سیستم گوارش
– التیام زخم
در یک مطالعه، از ژل درون برگهای آلوئه ورا استفاده شد و در جلوگیری از رشد و از بین بردن رشتههای هلیکوباکتری، حتی آنها که در محیطهای آزمایشگاهی به دارو مقاوم بودند، کارآمد ظاهر شد.
این تحقیق نشان میدهد که آلوئه ورا، وقتی در ترکیب با آنتی بیوتیک استفاده شود، میتواند در برابر عفونتهای هلیوباکتریایی مؤثر ظاهر شود.
۳. بروکلی
سولفورافان، ترکیبی که به وفور در بروکلی یافت میشود ميتواند باکتری H. Pylori را از بین ببرد.
مطالعات انجام شده در آزمایشگاه و بر روی سوژههای حیوانی و انسانی، تأثیرات مطلوبی از سولفورافان را بر باکتری H. Pylori نشان داده است. بروکلی همچنین التهاب گاستریت را نیز در موشهای مبتلا به H. Pylori کاهش داد.
۴. شیر
لاکتوفرین، یک گلیکوپروتئین که در شیر انسان و گاو یافت میشود، فعالیتهای بازدارندهای را در برابر H. Pylori از خود نشان داده است. یکی از مطالعاتی که از ترکیب آنتی بیوتیک و لاکتوفرین شیر گاو استفاده کرده بود، به از بین رفتن ۱۰۰ درصدی نرخ باکتری H. Pylori در ۱۵۰ فرد مبتلا منتج شد.
همچنین، ترکیبی به نام ملانوئیدین نیز از رشد باکتری H. Pylori ممانعت میکند. ملانوئیدین ترکیبی است که بهواسطهی واکنش شیمیایی بین قند لاکتوز و پروتئینی به نام کاسئین در شیر و محصولات لبنی شکل میگیرد. تحقیقات نشان دادهاند که ملانوئیدین اجتماعات H. Pylori را در موشها و انسانها از بین برده است.
۵. روغن علف لیمو
افراد نباید روغنهای معطر را بخورند، آنها میتواند آنها را استنشاق کنند و به عنوان بخشی از رویکرد آروماتراپی از آنها استفاده کنند. به استناد مطالعات انجام شده بر انسانها و حیوانات، روغن معطر علف لیمو از رشد H. Pylori جلوگیری میکند.
در مطالعهی انجام شده بر موشها، تراکم اجتماعات H. Pylori در معده به میزان قابل توجهی در مقایسه با موشهای درمان نشده با روغن علف لیمو کاهش یافت.
۶. چای سبز
چای سبز یکی از نوشیدنیهای سالم و پر مصرف در جهان است. چای سبز حاوی آنتی اکسیدان و مواد مغذی زیادی است.
در مطالعهای که روی حیوانات انجام شد، مشخص شد که چای سبز هم تعداد باکتریها و هم التهاب موش آلوده به H. Polyri را کاهش داد. بااینحال، محققان به این نتیجه دست یافتند که موشی که قبل از آلودگی چای سبز نتیجه بهتری میگیرد.
۷. پروبیوتیک
به استناد سازمان دارو و کشاورزی ایالات متحده، پروبیوتیکها، میکروارگانیسمهای زندهای هستند که برای افراد مزایای سلامتی دارند. اقبال به پروبیوتیکها بهعنوان درمانی برای H. Pylori رو به افزایش است.
انواع متعددی از پروبیوتیک وجود دارد. بسیاری از افراد برای جلوگیری از عفونت معده رودهای، از Bifidobacterium استفاده میکنند، که در محصولات لبنی و تخمیری وجود دارد.
۸. فتوتراپی یا نوردرمانی
تحقیقات نشان داده است که باکتری H. Pylori به نور فرابنفش حساس است. در درمان فتوتراپی، یک منبع نور فرابنفش روی کل شکم روشن میشود.
فتوتراپی، تعداد باکتریهای معده را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. با این حال، این باکتریها در مدت چند روز پس از نوردهی دوباره زیاد میشوند.
درحالیکه فتوتراپی یک درمان کامل نیست، ممکن است پتانسیل آن را داشته باشد که به درمان مؤثری برای H. Pylori تبدیل شود، به ویژه برای افرادی که آنتی بیوتیک مصرف نمیکنند.
منبع: medicalnewstoday