بهترین عکسبرداری منظره : نکاتی برای عکس زیباتر

بهترین عکسبرداری منظره

نکات مورد نیاز برای بهترین عکسبرداری منظره چیست؟ لنز مناسب برای عکسبرداری از منظره چگونه باید باشد؟

مناظر می‌توانند یکی از ساده‌ترین موضوعات یا سوژه‌های عکاسی باشند. اساسا، تمام کاری که باید در هنگام عکاسی منظره انجام دهید این است که ویوی زیبا با نور کافی پیدا کنید. اگر به تصاویر منظره کمی با دقت‌تر نگاه کنید متوجه می‌شوید که آنها بسیار فراتر از چیزی هستند که به نظر می‌آیند. به طور کلی برای بهبود توانایی عکسبرداری از مناظر باید ابتدا یک مکان دیدنی و زیبا پیدا کنید و بعد باید زمان مناسبی از روز و فصلی را برای عکاسی انتخاب کنید تا بتوانید تصویر زیبایی از آن مکان را خلق کنید.

زمانی که جستجوی یافتن مکان برای عکاسی و برنامه‌ریزی های دیگر تمام شد، به چند تکنیک یا فوت و فن هنری نیاز دارید تا بتوانید نمای زیبایی از آن منظره را به تصویر بکشید. تمام این کارها با مدتی تمرین قابل دستیابی است اما برای اینکه بدانید از کجا باید شروع کنید یا چگونه می‌توانید بهترین تصویر را ایجاد کنید، چیزی است که در این مطلب می‌خواهیم بپردازیم.

بهترین بهترین عکسبرداری منظره و نکات آن

بهترین عکسبرداری منظره

در واقع به جای اینکه بگوییم دیافراگم را روی f/16 تنظیم کنید یا از لنز واید استفاده نمایید یا اینکه  قانون یک سوم را رعایت کنید، قوانینی یا ترفند‌هایی قرار است در این مطلب به شما اموزش دهیم که به شما در برنامه ریزی ابتدایی و کادربندی مناسب کمک می‌کند. با خواندن این مقاله می‌توانید موفقیت‌تان را افزایش دهید و این مهارت را کسب کنید که  از هر مکانی خیلی خوب عکسبرداری کنید. بنابراین با ما همراه باشید.

شانسی یک مکان را برای بهترین عکسبرداری منظره انتخاب نکنید

بهتر است قبل از اینکه برای عکسبرداری منظره‌ای را انتخاب کنید قبل از رفتن آن مکان را بررسی کنید تا از موقعیت نور خورشید و وضعیت آب و هوا آگاهی پیدا کنید. معمولا پیدا کردن یک منظره کار دشواری است و بعید به نظر می‌آید که همینطوری شانسی منظره‌ای را پیدا کنید. برای انجام این کار یعنی بررسی کردن سرویس آنلاین گوگل به شما کمک می‌کند. قابلیت نمای خیابان (Street view) و جزئیاتی که در حالت ماهواره مشخص است برای شروع کار می‌تواند ابزار مفیدی باشد.

شما می‌توانید تصاویر مکان مورد نظر خود را در اینترنت ببینید. البته این کار به این دلیل نیست که عینا نحوه کادر بندی و شیوه استفاده شده در آن عکس را تکرار کنید. بلکه می‌توانید عکس‌هایی را پیدا کنید که همینطوری به قصد عکاسی از یک منظره توسط یک گردشگر گرفته شده‌اند و شما می‌توانید بفهمید که چه چیزی در آن مکان انتظار ما را می‌کشد. علاوه بر این می‌توان ریسک تقلید اتفاقی از دیگر عکاسان را نیز کاهش دهیم.این روند ارزش انجام دادن را دارد حتی برای مکان‌هایی که فکر می‌کنید به خوبی آنها را می‌شناسید. در طی این مراحل با مواردی برخورد کرده و یا حتی مکان‌هایی کشف خواهید کرد که شما را شگفت زده می‌کند.

نقشه‌های  Ordnance Survey

هنگامی که در حال بررسی مکان‌های مورد نظربرای بهترین عکسبرداری منظره هستید می‌توانید از سری نقشه‌های  Ordnance Survey برای بررسی جزئیات استفاده کنید. این نقشه‌ها می‌توانند جزئیات دقیقی از مسیرها را در اختیارتان قرار دهند. همچنین می‌توانید از نقشه‌های آنلاین استفاده کنید و مکانی را برای پارک کردن خودرو خود پیدا کنید. قدم بعدی این است که زمان و شدت نور خورشید را بررسی کنید. اگر مکان مناسبی را انتخاب کنید ولی نور کافی وجود نداشته باشد عکاسی شما بی فایده خواهد بود.

برنامه‌های جدید را هم در ذهن داشته باشید

همیشه برنامه‌ها آنطور که ما می‌خواهیم پیش نمی‌روند. اگر قبل از رفتن به عکاسی تمام نقشه‌ها و وضعیت آب و هوا را دقیق بررسی کرده‌اید، شاید به یک باره طبیعت برخلاف نقشه‌های شما عمل کند بنابراین انتظار موارد غیرمتقربه را نیز داشته باشید. عکسبرداری از طبیعت با باران‌های ناگهانی یا بادهای شدید یا مه غلیظ ممکن است همراه باشد. از همین رو در چنین شرایطی باید آمادگی کامل را برای رویارویی با حوادث یا تغییرات آب و هوایی داشته باشید. این حوادث می‌تواند بطور کامل ظاهر آن مکان را تغییر دهد و یا فقط باعث شود دیرتر به محل مورد نظر برسید.

بهترین عکسبرداری منظره در مه؟

در این مواقع باید بدانید چکاری انجام دهید و نقشه دیگری نیز داشته باشید. همچنین اگر می‌خواهید از منظره‌ای مانند طلوع یا غروب خورشید عکسبرداری کنید بهتر است زودتر به محل عازم شوید. ما از طریق نقشه گوگل این مکان را پیدا کردیم و بعد از کمی گشت و گذار به این نتیجه رسیدیم که این مکان ارزش دیدن را دارد. به کمک نقشه، از قبل یک جای پارک برای ماشین‌ها پیدا کرده بودیم که خیلی از مکان مورد نظر دور نبود، و فقط با ۳۰ دقیقه پیاده روی به بالای این محل رسیدیم. صخره‌ رو به شرق بود و به همین دلیل فقط در هنگام طلوع آفتاب نور خورشید بطور مستقیم به آن می‌تابید.

از آنجایی که قصد داشتیم عکسبرداری را در یک صبح آرام و آفتابی انجام دهیم، تصور کردیم که با مه مواجه شویم اما خوشبختانه از مه خبری نبود و در نهایت توانستیم با موفقیت از یک طلوع زیبا عکس بگیریم.

همیشه از لنزهای واید انگل استفاده نکنید

بهترین عکسبرداری منظره

می‌توان گفت تقریبا ۸۰ درصد عکاساما گاهی هم باید برای نشان دادن عمق و طول در تصویر از لنزهایی به همین منظور استفاده کرد. نیمی از ۲۰ درصد عکس باقیمانده با لنزی با فاصله‌ی کانونی زیاد ثبت شده‌اند و در نیمی دیگر از لنز تله استفاده شده است. عکاسی از جزئیات در فاصله‌ی دور بدین معنی است که شما از اثر فشرده سازی پرسپکتیو استفاده کردید که این موضوع باعث می‌شود پس زمینه و پیش زمینه طوری به یکدیگر نزدیک شوند که انگار فاصله‌ی بسیار کمی با هم دارند.‌هایی که از عکاسان منظره ثبت می‌کنند با لنز تله است.

هر چه از سوژه‌ی عکاسی دورتر باشید اثر این موضوع نیز بیشتر خواهد بود که نشان دهنده این موضوع است که شما به لنز با فاصله‌ی کانونی زیاد احتیاج خواهید داشت تا بتوانید با سوژه‌هایی در فاصله‌ی بسیار دور کادر خود را پر کنید. یکی دیگر ار ویژگی‌های لنزهای با فاصله کنونی زیاد ایجاد عکس‌های پانوراماست. اگر از لنزهای واید استفاده کنید گوشه‌ای از تصویر ممکن است از بین برود و که در این صورت کار متصل کردن تصاویر دشوار می‌شود. استفاده از لنزهای تله پرسپکتیو برای بهترین عکسبرداری منظره را در تصویر نهایی بخوبی و بصورت کاملا طبیعی جلوه خواهد داد.

همیشه از فیلتر ND استفاده نکنید

همیشه توصیه می‌کنیم که برای بهترین عکسبرداری منظره سعی کنید با دوربین خود عکس‌های بدون نقض بگیرید. در واقع این کار بهتر از این است که بعدا عکس را ویرایش کنید. با این کار هم صرفه جویی در زمان می‌کنید و از تنظیم مجدد عکس بی نیاز می‌شوید. اولویت اول ما در عکاسی از آُسمان و ثبت جزئیات مناظر مربوط به طلوع و غروب خورشید، استفاده از فیلتر ND به جای تکنیک‌های نرم افزاری است. اما مواقعی وجود دارد که بهتر است از فیلتر ND استفاده نکنید و برای ایجاد تعادل در نوردهی (اکسپوژر) به دیگر تکنیک‌های عکاسی متوسل شوید.

بخوانید: تعبیر خواب ماهیگیری

یک نمونه‌ی کلاسیک استفاده از فیلترND زمانی است که در عکس شما در بالای خط افق، کوه، ساختمان و یا درخت وجود داشته و خورشید نیز در حال غروب باشد. در این حالت غیر ممکن است که با یک نوردهی بتوان جزئیات مربوط به تاریک‌ترین و روشن‌ترین قسمت‌های تصویر را ثبت کرد. اما با استفاده از فیلتر ND تمامی قسمت این عکس که در بالای خط افق قرار دارد کمی تیره‌تر می‌شود که اینکار جزئیات را بیشتر مشخص می‌کند.

دو عکس برای بهترین عکسبرداری منظره

در چنین شرایطی بهتر است دو عکس داشته باشید. در واقع یک عکس از آسمان و ناحیه روشن و دیگری از زمین و ناحیه تاریک و بعدا می‌توانید با فتوشاپ می‌توانید این دو عکس را باز کرده و از قابلیت ماسک لایه‌ها استفاده کنید. پردازش High-dynamic-range یا HDR گزینه‌ای برای عکاسی محسوب می‌شود. برخی تصور می‌کنند که استفاده از این گزینه ظاهر طبیعی عکس را کمتر می‌کند و ترجیح می‌دهند برای عکسبرداری از منظره از این گزینه استفاده نکنند. آخرین دوربین‌های با فناوری SLR و همینطور نرم افزارهایی بهبود یافته برای پردازش عکس‌های خام مانند Lightroom 6، به شما کمک خواهد کرد تا بسیاری از جزئیات مربوط به سایه‌ها و نقاط روشن را احیا کنید.

بهترین آب و هوا را برای عکاسی انتخاب نکنید

شاید برایتان عجیب باشد اما شما می‌توانید برای بهترین عکسبرداری منظره در شریط آب و هوایی بد و طوفانی هم عکس‌هایی خلق کنید که شما را به هیجان می‌آورد. البته عکاسی در آسمان صاف و درخشان هم تصاویر جذابی به شما می‌دهد. اما به طور کلی سعی کنید شرایط مختلف آب و هوایی را برای عکسبرداری امتحان کنید و همیشه به دنبال هوای صاف و آفتابی نباشید. در واقع می‌توان گفت  رنگ‌ها، بافت‌ها و نورهایی است که دقیقا قبل و یا بعد از وقوع یک طوفان بوجود می‌آیند که نهایت زیبایی یک عکاسی منظره را به نمایش می‌گذارند.

عکاسی در طوفان کار ساده‌ای نیست زیرا خطرات زیادی شما و تجهیزات عکاسی‌تان را تهدید می‌کند. از همین رو قبل از رفتن به چنین جو هوایی بهتر است خود را مجهز کنید. بدیهی است که باید در این شرایط از تجهیزات عکاس‌تان محافظت کرده و آن‌ها را خشک نگه دارید. یک کاور پلاستیکی و ضد آب تهیه کنید، با اینکار اگر در هنگام عکاسی باران شروع به باریدن کردن می‌توانید به سرعت دوربین و سه پایه را با این کاور بپوشانید. مقداری پارچه برای تمیز کردن و خشک کردن لنزها، فیلترها و بدنه دوربین نیز به همراه داشته باشید.

تنها از یک نقطه عکاسی نکنید

هنگامی که برای بهترین عکسبرداری منظره محل مورد نظر را بررسی می‌کنید و عکس‌های آن را در گوگل ببینید، ممکن است وسوسه شوید که شما هم از همان محل و همان نقطه و زاویه عکسی بگیرید. اما می‌توانید با کمی بررسی بیشتر نقاط جدیدی را ممکن است از آن محل پیدا کنید که تاکنون از آنجاها عکسبرداری نشده است. پیدا کردن یک نقطه جدید کار دشوار و پیچیده ای نیست. شما می‌توانید با رفتن به محل مورد نظر و چند دقیقه پیاده‌روی اطراف و ارزیابی نقاط ویو جدیدی را پیدا کنید. اما در برخی مواقع هم این پیدا کردن یک زاویه جدید ممکن است شما را مجبور کند تا اطراف مرزهای یک منطقه دائماً جا به جا شده و نقاط مختلف را ارزیابی کنید. مانند زمانی که می‌خواهید از یک کوه یا دریاچه عکاسی کنید.

در بهترین عکسبرداری منظره به قانون یک سوم تکیه نکنید

اگر بخواهیم تعریف کوتاهی از قانون یک سوم داشته باشیم باید بگوییم این قانون پیشنهاد می‌کند تا صفحه را با چند خط بصورت ۳ در ۳ تقسیم کنید و نقطه کانونی را در یکی از تقاطع‌های حاصل از خطوط قرار دهید. این قانون معمولا در بسیاری از عکسبرداری‌های مناظر رعایت می‌شود. اما اگر بخواهید بیش از حد به آن تکیه کنید، عکس‌های خسته کننده و شبیه هم خواهید داشت. مشکل دیگری که ممکن است وجود داشته باشد این است که منظره‌ای که قرار است از آن عکس بگیرید در کادر یک سوم نگنجد. در چنین مواقعی به جای اینکه به زور منظره‌ای را در کادر قرار دهید بهتر است کامل در کادر‌تان قرار گیرد.

عکس را شلوغ نکنید

گاهی اوقات اگر می‌خواهید عکس جذابی داشته باشید باید برخی از چیز‌ها را از آن عکس حذف کنید. این موضوع بسیار مهم‌تر از سوژه اصلی است اما خب حذف کردن آنها کار سختی است. از همین رو در ادامه روش ساده‌ای برای حذف آنها به شما می‌گوییم.

بری بهترین عکسبرداری منظره اول باید بدانید که کدام قسمت تصویر جز بخش اصلی و ضروری عکس شما است. این بخش معمولا همان سوژه‌ای است که در نگاه اول توجه شما را جلب می‌کند. سپس با توجه به سوژه‌ی اصلی، شروع به اضافه کردن موارد دیگر به کادر کنید ولی به این نکته دقت کنید که موردی که اضافه می‌کنید خللی در سوژه‌ی اصلی ایجاد نکند. با کمی تمرین می‌توانید بدون عکس انداختن این کار را براحتی انجام دهید. البته یکی از مزیت‌های دوربین‌های دیجیتال این است که بدون نگرانی می‌توانید عکس‌های متفاوت با کادربندی‌های متفاوت گرفته و سپس بهترین آن‌ها را انتخاب کنید. باید در نظر داشته باشید که موارد که حذف می‌کنید به سوژه اصلی ضرری نمی‌رساند و همچنان آن سوژه نظر شما را جلب می‌کند.

فقط به تصاویر رنگی فکر نکنید

وقتی آسمان تیره و ابری است یا هنگامی که ابرهای پراکنده و آسمان آبی است به ترتیب می‌توانند سوژه‌های خوبی برای عکاسی سیاه و سفید باشند. از همین رو شما می‌توانید علاوه بر گرفتن تصاویر رنگی سراغ تصاویر سیاه و سفید نیز بروید. کاری که باید انجام دهید این است که از منظره به صورت تمام رنگی عکاسی کنید سپس آن را به نسخه سیاه وسفید تبدیل کنید. برای اینکار می‌توان از فیلتر قرمز، که در لایت روم  و فتوشاپ موجود است برای تاریک کردن رنگ آبی و افزایش کنتراست استفاده نمود.اما در هنگام عکاسی در هوای ابری شرایط کمی پیچیده‌تر می‌شود. معمولا در این حالت از فیلتر ND برای تاریک کردن آسمان استفاده می‌شود. پس از تبدیل عکس به نسخه‌ی سیاه سفید نیز باید نواحی مختلف و زیادی از عکس را تیره‌تر و یا روشن‌تر کنید تا تصویر نهایی پدید آید.

از بازبینی مکان عکاسی نترسید

برخی از عکاسان ممکن است همیشه برای بهترین عکسبرداری منظره به دنبال مکان‌های جدید و جذاب باشند. اما عکاسی از منظره اینگونه نیست شما می‌توانید از یک منظره در شرایط مختلف آب و هوایی و فصلی تصاویر متفاوت وزیبایی داشته باشید. اگر به هر مکان فقط یک بار سر بزنید ممکن است ثبت این تغییرات را از دست بدهید. وقتی به مکان‌های قبلی بازمی گردید، دیگر نیازی نیست زمانی زیادی برای بررسی نقاط بگذارید. اگرچه ممکن است گشتن  در مکان ممکن است بازهم سوژه‌های و کادرهای مناسبی در اختیارتان بگذارد.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *