جیلبریک آیفون چیست و دلایل جیلبریک کردن

جیلبریک آیفون چیست

 برای این که بدانیم جیلبریک آیفون چیست پس از خواندن این مقدمه باید به دلایل آن بپردازیم. زمانی که اولین نسل گوشی‌های آیفون در سال ۲۰۰۷ به بازار آمد. افراد زیادی در سراسر جهان شیفته‌ی این اسمارتفون شدند به گونه‌ای که رونمایی از اولین نسخه ی آیفون انقلابی وصف ناپذیر را در دنیایی تکنولوژی به خصوص شاخه‌ی تلفن‌های همراه پدید آورد. سیستم عامل iOS نیز که از آن زمان تاکنون یکی از قدرتمندترین سیستم عامل‌های تلفن‌های هوشمند است همراه با اولین نسل از آیفون معرفی شد و با وِیژگی‌های فراوانی که داشت به سرعت شگفت آوری محبوب شد.

ولی متاسفانه این سیستم عامل بنا به دلایل و اعتقادات اپل دارای کم و کاستی‌های نیز بود، بطور مثال حتی این امکان برای کاربران iOS وجود نداشتن تا بتوانند آهنگ مورد علاقه‌ی خود را به عنوان آهنگ زنگ انتخاب کنند. چنین محدودیت‌های سبب شد تا هکرها دست به کار شوند تا محدودیت‌های اپل را که در سیستم عامل iOS نقش بسته بود از میان بردارند. 

دلایل جیلبریک آیفون چیست؟

محدودیت‌های اپل به گونه ای بود که تنها روش برای اجرای نرم افزاری روی آیفون با استفاده از برنامه‌های Web  در یک مرورگر بود. در واقع کاربران تنها می‌توانستند از برنامه‌های منتشر شده در اپ استور استفاده کنند.  اما با انتشار آیفون G3  و راه اندازی اپ استور آیتیونز اپل در سال ۲۰۰۸، کاربران آیفون، به یکدفعه قادر به انتخاب هزاران برنامه بودند که می‌توانستند روی گوشی خود نصب کنند.

جالب است بدانید واژه ی jailbreak از دو کلمه jail  به معنای زندان وbreak به معنای فرار شکل گرفته است و معنای کامل آن فرار از زندان می باشد، بسیاری از کاربران در سراسر جهان اعتقاد بر این دارند که سیستم عامل iOS به شکل زندانی می‌باشد که اپل بنا به دلایل و اعتقادات خود تمامی آی دیوایس هایش را محکوم به قرار گرفتن در این زندان کرده است و کاربران تنها مجبور به استفاده از محصولاتی که در فروشگاه App Store عرضه می شوند می باشند.

از آنجایی که جیلبریک به اصطلاح یعنی شکستن محدودیت‌های اپل با روی کار آمدن آن، کاربران آیفون به نوعی این محدودیت‌ها را می‌توانستند بشکنند.  تا به امروز بیش از ۳۰ هزار برنامه در دسترس در بازار وجود دارد که انتخاب‌های زیادی ممکن است پیش روی شما بگذارند اما حداقل میلیون‌ها کاربر نیز وجود دارند که بازهم برنامه‌های بیشتری می‌خواهند. جیلبریکرهای آیفون از این دست هستند و برای داشتن برنامه‌های بیشتر همیشه حریص هستند.

جیلبریک آیفون چیست

جیلبریک آیفون چیست ؟ با جیلبریک آیفون چه اتفاقی می‌افتد؟

اکثر افرادی که به جیلبریکر تبدیل می‌شوند بخاطر وجود این محدودیت‌های آیفون و عرضه‌های اپ استور است. در آیفون، اپل برخی از قابلیت‌های اساسی که دیگر گوشی‌ها آنها را به صورت استاندارد ارائه می‌دهند محدود کرده است. از جمله این محدودیت‌ها می‌توان به ضیط ویدیو، زنگ‌های سفارشی و زوم عکس و قابلیت تغییر ظاهر آیکن‌ها را نام برد. با جیلبریک کردن آیفون، شما می‌توانید این محدودیت‌ها را دور بزنید و از برنامه های شخص ثالث بیشتری استفاده کنید. به ویژه برنامه‌هایی که در اپ استور کمتر دیده می‌شوند و اپل آنها را در این فروشگاه راه نمی‌دهد. جیلبریک کردن آیفون تنها به درد استفاده از برنامه‌های بیشتر نمی‌خورد و محدود به اضافه کردن یک برنامه ویدیویی نیست.

همانطور که می‌دانید آیفون سیستم عامل Mac’s OS X را اجرا می‌کند که بر پایه یونیکس است. این بدان معنی است که اگر مایل باشید می‌توانید پلتفرم آیفون را جیلبریک و برنامه‌های خاص یونیکس را مانند وب سرور آپاچی (Apache ) با زبان پی اچ پی برای پذیرش اتصالات از را دور نصب کنید و بدین صورت آیفون خود را به یک کامپیوتر کوچک تبدیل کنید. به غیر از استفاده از برنامه‌های شخص ثالث، رایج ترین دلیل برای جیلبریک کردن آیفون، شکستن قفل آن است.

تفاوت جیلبریک آیفون و باز کردن قفل آن

جیلبریک و باز کردن قفل یک آیفون ممکن است با یکدیگر اشتباه گرفته شوند اما یک چیز نیستند. آنلاکینگ در واقع قفل سیم کارت را می‌شکند. جیلبریک کردن یک آیفون بدین معنی نیست که قفل آن را باز کنید. در واقع به معنای هک کردن است که راه را برای سفت افزارهای گوشی باز می‌کند تا برنامه‌های شخص ثالث نصب شوند. برای روشن شدن مطلب باید گفت که سخت افزار بخش فیزیکی یک دستگاه است و نرم افزار به برنامه‌هایی که در آن دستگاه اجرا می‌شوند گفته می‌شود و سفت افزار یا فریمور (firmware) ترکیبی از این دو است. سفت افزار کدی است که حاوی دستورالعمل‌های اجرا برای سخت افزار مانند نحوه عملکرد آیفون، چه قابلیت‌های برای امنیت باید فعال شوند است. اپل به طور مرتب، سفت افزارهای آپدیت شده برای ارتقا قابلیت‌ها و رفع اشکلات منتشر می‌کند.

با چه چیزی آیفون را جیلبریک می‌کنند؟

وقتی آیفون بوت می‌شود، از میان یک زنجیره اعتماد عبور می‌کند. با بوت کردن ROM شروع می‌کند. به سمت نرم افزار LLB (که کنترل کردن ذخیره سازی داده‌ها و انتقال بین کامپیوترها و دستگاه‌های دیجیتالی را برعهده دارد) سپس ابزار iBoot و بعد کرنل سیستم عامل حرکت می‌کند و در نهایت هسته یا کرنل سیستم عامل اپلیکیشن‌های کاربر را بارگذاری می‌کند. هنگامی که آیفونی را جیلبریک می‌کنید در واقع شما iBoot و کرنل سیستم عامل را در این فرآیند اصلاح می‌کنید. جیلبریک کردن در آیفون یا آیپد و با توجه به نسخه سفت افزار که گوشی اجرا می‌کند یا اینکه کامپیوترتان مک یا ویندوز است فرق می‌کند. برای انجام این کار شما به یک آیفون، به یک کامپیوتر که آخرین نسخه آیتیونر را نصب دارد و یک برنامه جیلبریک دانلود شده با دستورالعمل‌ها نیاز دارید. همچنین باید بدانید چه نسخه‌ای از سفت افزار روی گوشی شما نصب شده است.

جیلبریک آیفون چیست

نرم افزاری های جیلبریک آیفون چیست ؟

با کمی جستجو در وب می‌توانید لینک ابزارهای مورد نیاز را پیدا کنید که معمولا با جزئیات و دستورالعمل‌های دقیق هستند. یکی از معروف‌ترین برنامه‌ها QuickPwn و PwnageTool هستند که اولی آیفون  G3  را با اجرای تازه‌ترین نسخه سفت افزار جیلبریک کند و دومین برنامه می تواند نسل اول و دوم تاچ‌های آیپد را جیلبریک کند. هر دو این برنامه‌ها از iPhone dev team هستند. برنامه‌های شخص ثالث می‌توانند با نرم افزاری مانند Cydia، بررسی و دانلود و نصب شوند که یکی از ابزار جیلبریک به حساب می‌آید. به روز نگه داشتن نرم افزار جیلبریک مانند بازی گربه و موش است. در واقع اپل سفت افزار خود را به روز میکند و هکرها سعی می‌کنند جیلبریک کد جدید را منتشر کنند.

ایده هک کردن گوشی ممکن است هر کسی را عصبی کند و برایش خوشایند نباشد. اما راه امن‌ترین هم وجود دارد. وقتی تصمیم می‌گیرد گوشی خود را جیلبریک کنید، شما این کار را با این آگاهی که می‌توانید به گوشی‌تان آسیب بزنید انجام می‌دهید. گوشی‌ها می‌توانند با دوباره نصب سفت افزار اصلی از طریق آیتیونز می توانند به حالت out-of-the-box برگردند.

گفتنی است، جیلبریک کردن توسط اپل تحریم نشده است. این عمل تضمینی به شما نمی‌دهد و با انتشار هر آپدیت سفت افزار توسط اپل تلاش‌های جیلبریک قبلی هدر می‌رود.

نگرانی‌های امنیتی جیلبریک آیفون چیست ؟

با جیلبریک کردن نگران‌های امنیتی هم به وجود می‌آید. هنگامی که برنامه‌ای را از طریق اپ استور خریداری می‌کنید، اپل آنها را بررسی می‌کند. هنگامی که برنامه شخص ثالث غیرتحریمی را دانلود و نصب می‌کنید، نمی‌توانید زیاد به آن مطمئن باشید و همچنین بر اساس قوانین کپی رایت، جیلبریک به نوعی نقض قوانین کپی رایت اپل محسوب می‌شود.

DMCA یا قانون کپی رایت، به شرکتی اجازه می‌دهد هرچیزی را برخلاف تاییدیه های اولیه آنها روی دستگاه‌هایشان تولید می‌شود را مسدود کنند. اگر شما برنامه شخص ثالث و غیرمجازی را دانلود کنید شما از این قانون سرپیچی کردید زیرا گوشی شما دیگر تحت کنترل امنیتی اپل قرار ندارد. جیلبریک کردن هم از آنجایی که یک نفر باید کدی را بنویسد که کد‌های موجود اپل را ضعیف کند به نوعی تخلف در کپی رایت محسوب می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *