درمان طب سنتی نفخ ، سوزش سر دل، دندان قروچه و سکسکه

 

نفخ

 

 تجربه نفخ بعد از خوردن وعده های غذایی در معده و روده یکی از کلافه کننده ترین اختلال هاست که می تواند کل برنامه های روزانه و کاری ما را تحت تاثیر قرار دهد. درمانگران شیوه های طبیعی درمان کم تحرکی، سریع غذاخوردن، بلعیدن هوا هنگام جویدن غذا، ابتلا به بیماری های گوارشی و اختلال در هضم بعضی موادغذایی را عامل آن می دانند اما در طب مدرن نوسانات هورمونی، ابتلا به سرطان، حبس آب در بدن، آلرژی غذایی و… را ناشی از نفخ می دانند.

 

چطور درمانش کنیم؟

 

ترکیب مخلوطی از گیاه رازیانه با آب کرفس می تواند به کنترل نفخ های دستگاه گوارش کمک کند. دمنوش رازیانه به تنهایی می تواند التهاب ها و اسپاسم های ناشی از نفخ را در شکم کنترل کند، ماساژ روغن رازیانه هم در ناحیه شکم بسیار کار ساز است از طرفی نوشیدن دمنوش رازیانه و نعناع نیم ساعت بعد از مصرف وعده های غذایی مسکنی عالی برای از بین رفتن نفخ و دردهای ناشی از آن است.

 

کی به پزشك مراجعه کنید

 

 اگر نفخ و دردهای ناشی از آن را بیشتر از چهار روز تجربه می کنیم و تقریبا بعد از مصرف تمامی وعده های غذایی به سراغ تان می آید، باید به پزشک مراجعه کنید. ابتلا به نفخ در صورتی که با کاهش وزن باشد باید هر چه سریع تر با پزشک متخصص در میان گذاشته شود.

 

سوزش سردل

 

 تجربه سوزش سر دل بعد از مصرف غذا می تواند لذت یک وعده غذایی خوش عطر و طعم را نابود کند. اگر شما هم به این اختلال دچار هستید باید پیش از هر چیز به افزایش حجم اسید معده و حرکت خلاف جهت آن به سمت دهانه معده توجه کنید. به اعتقاد بسیاری از درمانگران شیوه های طبیعی درمان در جهان ضعف عضله دهانه معده یکی از مهم ترین دلایل برای بازگشت اسید یا شیره معده به سمت بالاست.

 

چطور درمانش کنیم؟

 

 دمنوش تهیه شده از رازیانه که به مدت هشت دقیقه دم کشیده باشد می تواند بی نظیر باشد. نوشیدن یک تا دو فنجان از این دمنوش می تواند به کنترل اسید معده کمک کند.

 

شاید برایتان بی معنی باشد که سکسکه از جمله اختلال های دردسرساز باشد اما نمونه های زیادی از شکایت مردم از سکسکه های طولانی مدت و مداوم وجود دارد که با درد قفسه سینه و کلافگی همراه شده و آنها را از فعالیت های روزانه شان باز داشته است.

 

بروکسیسم

دندان قروچه

بیشتر افرادی که شب ها بروکسیسم یا دندان قروچه را تجربه می کنند، خیلی نسبت به این موضوع آگاه نیستند. در حقیقت همسران آنها برای نخستین بار از صدای سایش دندان های همسرشان از خواب بیدار و مضطرب می شوند. این اختلال در صورتی که به موقع درمان نشود، موجب تحلیل رفتن لثه ها، ساییده شدن دندان ها و در نهایت لق شدن آن ها می شود. در دراز مدت سلامت فک ها را به خطر می اندازد و گاهی در انواع پیشرفته آن مفاصل فک و گردن را هم درگیر می کند. در بیشتر موارد علت بروز بروکسیسم شبانه ناراحتی های عصبی، خشم و استرس است اما درمانگران مدرن علاوه بر بیماری های عصبی گه گاه این اختلال را نشانه ابتلا به بیماری های خاص و نادر مانند پارکینسون و…. می دانند.

 

کی به پزشک مراجعه کنیم؟

 

اگر هر شب دندان قروچه می کنید و صبح ها به خاطر دردفک، سردرد و درد گردن توان کار ندارید، حتما با پزشک مشورت کنید.

 

چطور درمانش کنیم؟

 

درمانگران شیوه های طبیعی درمان استفاده از متدهای آرام تنی مانند استفاده از موسیقی درمانی یوگا و ریلکسیشن را بهترین روش برای دور کردن تنشهای عصبی از فرد می دانند. گوش سپردن به موسیقی های آرامش بخش نیم ساعت در روز با اجرای تکنیک های آرام بخشی یوگا به صورت روزانه از یک سو و اجرای تمرین های انقباضی در عضلات صورت می تواند به بهبود جریان گردش خون در ناحیه عضلات و ماهیچه ای فک کمک کند. برای این کار کافی است به مدت پنج ثانیه عضلات را منقبض و پنج ثانیه آن را رها کنید و این کار را پنج بار به مدت یک تا دو دقیقه در روز تکرار کنید. نوشیدن دمنوش های آرامش بخش مثل دمنوش بابونه و گل گاوزبان هم پرفایده است.نوشیدن آب انار طبیعی و خالص به مدت یک هفته به انقباض و تقویت عضلات معده کمک می کند و مانع از بازگشت اسید به دهانه معده و سوزش سر دل می شود. علاوه بر این ها درمانگران رفلکسولوژی معتقدند با فشار درمانی نقاط مربوط به معده و دستگاه گوارش می توان به تقویت این اعضا و بازگشت انرژی لازم برای بهبود عملکرد درونی آنها کمک کرد.

 

کی به پزشك مراجعه کنید.

 

 اگر سوزش سر دل را با حالت هایی نظیر استفراغ، سرگیجه، درد قفسه سینه و مدفوع سیاه رنگ تجربه می کنید باید در کوتاه ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید.

 

سکسکه

سکسکه

 شاید برایتان بی معنی باشد که سکسکه از جمله اختلال های دردسرساز باشد اما نمونه های زیادی از شکایت مردم از سکسکه های طولانی مدت و مداوم وجود دارد که با درد قفسه سینه و کلافگی همراه شده و آنها را از فعالیت های روزانه شان بازداشته است. سریع خوردن غذا، بلعیدن هوا هنگام غذا خوردن، مصرف نوشیدنی های گازدار، ترکیب غذاهای سرد و گرم و تنش های عصبی هر کدام  می تواند عامل ابتلا به سکسکه باشد.

 

چطور درمانش کنیم؟

 

ساده ترین راه برای درمان سکسکه استفاده از تکنیک انقباض است. برای این منظور باید از تصویرسازی ذهنی کمک بگیرید. یک نقطه را در نظر بگیرید که با تصویرسازی شما خاموش رو روشن می شود. با تمرکز روی آن نقطه آن را سفید و سیاه تصور کنید. با هر بار سفید شدن عضلات شکم را منقبض و با هر بار سیاه شدن عضلات را رها کنید. تکرار این کار به مدت سه دقیقه می تواند به تسکین سکسکه کمک کند. این کار را می توانید با دراز کشیدن و جمع کردن زانوها درون سینه هم تکرار کنید. درمانگران نوشیدن دمنوش پونه یا نوشیدن یک فنجان آب جوش را هم بهترین روش برای تسکین سکسکه می دانند.

 

کی به پزشک مراجعه کنیم؟

 

اگر سکسه بیش از ۱۲ ساعت همراه شماست و با هیچ یک از روش های ذکر شده شما را رها نمی کند باید با پزشک مشورت کنید. شاید انقباضات ناشی از عضلات در ناحیه دستگاه گوارش یا قلب ناشی از آن باشد که بر ریتم و عملکرد قلب هم تاثیر منفی بگذارد.درمانگران رفلکسولوژی معتقدند با فشار درمانی نقاط مربوط به معده و دستگاه گوارش می توان به تقویت این اعضا و بازگشت انرژی لازم برای بهبود عملکرد درونی آنها کمک کرد.

منبع: همشهری تندرستی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *