فهرست مطالب
حداکثر ۷۰ درصد از نوزادان تا زمانیکه چهارماهه شوند حداقل یکبار در روز استفراغ میکنند آنها ممکن است از رفلاکس معده به مری رنج ببرند . گاهی پزشکان برای این کودکان رانیتیدین تجویز میکنند . والدین اغلب از دادن دوز اشتباه رانیتیدین وحشت میکنند . مصرف بیش از حد رانیتیدین معمولا باعث بروز مشکلاتی نمیشود؛ والدین باید به هر حال برای دریافت اطلاعات خاص به کنترل مسمومیت زنگ بزنند .
رانیتیدین برای نوزادان
اگر نوزاد شما برای سوزش معده با رانیتیدین (زانتاک )درمان میشود ، تنها نیستید . در حقیقت ، برگشت معده به مری نیز به نام سوزش معده ، برگشت اسید یا سوهاضمه ، در کودکان و کودکان بسیار رایج است . تا ۷۰ % نوزادان حداقل یکبار در روز در چهار ماه اول زندگی خود به خاطر رفلاکس معده به مری استفراغ میکنند .
بخوانید:عوارض جانبی رانیتیدین در بارداری + نحوه عمل زانتاک
رفلاکس معده به مری زمانی اتفاق میافتد که اسید معده به مری برمیگردد ، لوله غذا که گلو را به شکم متصل میکند ، مری، حساس است و به کلفتی معده نیست ، اسید در مری باعث درد میشود . کودکان با رفلاکس معده به مری ممکن است استفراغ بکنند، به خاطر درد ، مشکل تغذیه و سرفه که از بین نمیرود و د رآنها ادامه دارد .
درمان رفلاکس معده با رانیتیدین برای نوزادان
رفلاکس معده به مری اغلب اوقات زمانیکه کودک شش ماهه شود خود به خود ازبین میرود . تا آن زمان ، پزشکان اغلب برای تسکین درد و ناراحتی ناشی از رفلاکس معده به مری، رانیتیدین تجویز میکنند . رانیتیدین باعث کاهش اسید معده میشود . به صورت شربت به نوزادان و کودکان داده میشود ، هر چند که به عنوان قرص نیز در دسترس است .
دارو تجویز شده شربت رانیتیدین برای نوزادان میتواند برای بسیاری از والدین در درمان کودکشان گیجکننده و باعث اشتباه شوند . به عنوان مثال یک اشتباه رایج این است که به جای ۷/۰ میلیلیتر تجویز شده ۷ میلیلیتر داده میشود . این ده برابر مقدار سفارش پزشک است .
وقتی پدر و مادر این اشتباه را متوجه میشوند ، با وحشت به مرکز کنترل مسمومیت تماس میگیرند . متخصصان کنترل مسمومیت به آنها میگویند که رانیتیدین ایمن و قابل تحمل است. در مصرف بیش از حد ، ممکن است باعث خوابآلودگی خفیف شود . برخی از کودکان نیز ممکن است حالت تهوع کوتاهمدت ، استفراغ و اسهال داشته باشند . علایم شدید یا خطرناک بسیار نادر هستند .
جلوگیری از اشتباهات با رانیتیدین ( و داروهای دیگر ) :
• یک برنامه روتین داشته باشید که چه کسی و چه زمانی به کودک دارو میدهد
• از یک چک لیست ، برنامه ، یا تقویم برای یادداشت کردن زمانی که به کودک دارو میدهید استفاده کنید .
• هر بار که دارو میدهید برای میزان مصرفی برچسب را به دقت بخوانید .
• از سرنگ برای داروها استفاده کنید . آنها را از پزشک یا داروخانه تهیه کنید . از قاشقهای خانه و فنجانها برای اندازهگیری دوزهای دارو استفاده نکنید .