فهرست مطالب
در این مطلب اطلاعاتی در زمینه اسید اولئیک و فواید و خواص اسید اولئیک و منابع غذایی تامین کننده آن به شما خواهیم داد.
اسید اولئیک چیست؟
اسید اولئیک اسید چرب امگا -۹ است که به طور طبیعی در چربیها و روغنهای گیاهی و حیوانی مختلف وجود دارد. این روغن بیرنگ و بیبو است، هر چند نمونههای تجاری آن ممکن است زرد باشند.
بیش تر بخوانید: ۲۳ بهترین درمان خانگی عفونت باکتریایی دهان و گلو + ۲۱ راه پیشگیری از آن
این اسید یک اسید چرب غیر ضروری است به این معنی که به طور طبیعی توسط بدن انسان تولید میشود.
منابع غذایی اسید اولئیک عبارتند از:
بادام
بادام زمینی
بادام هندی
دانههای کنجد
پسته
مارگارین
آجیل کاج
آووکادو
زرده تخممرغ
روغن آفتابگردان
مزایای اسید اولئیک برای سلامتی
مزایای اسید اولئیک برای سلامتی عبارتند از:
۱. فشار خون را کاهش میدهد
روغن زیتون با کاهش فشار خون سلامت قلبی عروقی را بهبود میبخشد. مطالعات نشان میدهند که اثرات مثبت روغن زیتون به وسیله اسید اولئیک فراوان موجود در آن ایجاد میشود. بنا بر تحقیقات صورت گرفته مصرف اسید اولئیک، سبب تنظیم ساختار لیپید غشایی که پروتئین G را کنترل میکند، میشود و به این ترتیب فشار خون را تنظیم میکند.
۲. کلسترول را کاهش میدهد
آجیل و روغنها دارای اسید اولئیک زیادی هستند. ثابت شدهاست که رژیم غذایی حاوی اسید اولئیک، با حفظ سطح کلسترول HDL و کاهش تری گلیسیرید، کلسترول بد را کاهش میدهد.
۳. به سوختن چربیها کمک میکند
اسید اولئیک به کنترل انسولین بیش از حد کمک میکند، روندی که برای از دست دادن وزن ضرورت دارد. علاوه بر این، اضافه کردن چربیهای سالم به رژیم غذایی به کاهش گرسنگی و میل به خوردن کمک میکند.
۴. از دیابت جلوگیری میکند
افرادی که دچار علائم پیشدیابت یا دیابت نوع ۲ هستند، باید اسید اولئیک را به رژیم غذاییشان اضافه کنند. تحقیقات نشان میدهند که اسید پالمیتیک چربی اشباع و اسید اولئیک چربی تک غیراشباع اثر مثبتی بر حساسیت به انسولین و دیابت نوع ۲ دارند. این تاثیر به دلیل فعالیتهای ضد التهابی است و از فعالیتِ مسیر سیگنالینگ انسولین جلوگیری میکند. این امر نشان میدهد که مصرف اسید اولئیک، انسولین آزادشده برای افزایش جذب گلوکز از جریان خون را تنظیم میکند.
۵. فعالیت مغز را بهبود میدهد
تحقیقات نشان میدهند که رابطه معکوسی بین مصرف اسیدهای چرب غیر اشباع و کاهش قدرت شناختی وجود دارد. ثابت شدهاست که چربیهای سالم از زوال شناختی مرتبط با سن جلوگیری میکنند و ممکن است به عنوان درمان طبیعی آلزایمر موثر باشند.
۶. از کولیت زخمی جلوگیری میکند
در یک مطالعه ۲۵ هزار مرد و زن بالغ در انگلستان برای مشخص شدن رابطه بین مصرف غذای حاوی اسید اولئیک و کولیت زخمی مورد بررسی قرار گرفتند. مصرف بالای اسیدهای چرب امگا -۶ با توسعه کولیت زخمی ارتباط داشت در حالی که مصرف بالای اسید اولئیک با توسعه این بیماری رابطه عکس داشت.
۷. با عفونت مبارزه میکند
مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان میدهند که اسید اولئیک دارای خواص ضد باکتریایی و اثرات محافظتی است. تأثیر مکمل اسید اولئیک روی موشهای مبتلا به سپتیسمی بررسی شد و مشخص شد که علائم بالینی را بهبود می بخشد و از بروز آسیبهای کبدی و کلیوی جلوگیری میکند.
۸. پوست آسیبدیده را ترمیم میکند
دقیقا به همین دلیل است که روغن زیتون در محصولات پوستی استفاده میشود. این روغن حاوی اسید اولئیک است که اثرات ضد التهابی و التیامبخش دارد. روغنهایی که اسید اولئیک بالا دارند، رطوبت پوست را بهتر حفظ میکنند. این ویژگی برای افراد دارای پوست خشک یا حتی موهای خشک مفید است.
۹. با سرطان مبارزه میکند
اسید اولئیک آنتیاکسیدانی است که از استرس اکسیداتیو که ممکن است منجر به اختلالات بهداشتی مختلف مانند سرطان شود، جلوگیری میکند.
۱۰. خلق و خوی را بهبود میدهد
در یک مطالعه یک رژیم غذایی غنی از اسید اولئیک با افزایش فعالیت بدنی و کاهش سطح خشم همراه بود. در ۲۰ پسر نوجوان مبتلا به بیشفعالی، سطوح اسید اولئیک در خون به طور مثبت با انعطافپذیری مغز و برونگرایی شخصیت آنها ارتباط داشت.
منبع: healthbenefitstimes