تعادل کار و زندگی: چگونه بین کار و زندگی تعادل برقرار کنیم؟

۸ شیوه که مادران بتوانند بین کار و خانواده تعادل برقرار کنند

یکی از مشکلات مادران شاغل این است که نمی توانند تعادل کار و زندگی شان را برقرار کنند. در این مطلب اطلاعاتی در مورد برقراری تعادل بین کار و زندگی به شما می دهیم.

۱. خودتان را از شر احساس گناه خلاص کنید

به جای فکر کردن به اینکه چقدر کم با فرزندتان هستید، به فایده‌ای فکر کنید که برای‌ خانواده‌تان دارید. مثلا می‌توانید هزینه‌های دوره‌های آموزشی فرزندتان را تامین کنید یا کمی پس‌انداز برای آینده فرزندتان داشته باشید. بپذیرید که زندگی پر از روزهای بد و خوب است.

بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد تاثیر مادران شاغل بر کودکان + راه حل

یادتان باشد که شما تنها نیستید و می‌توانید با همسرتان در مورد احساساتی که دارید،‌ گفتگو کنید.

۲. بکوشید زمان باکیفیتی را در کنار فرزندتان سپری کنید

فهرستی از کارهایی که انجام‌شان همراه با فرزندتان اهمیت دارد، تهیه کنید. سپس یک جدول زمانی برای انجام آنها آماده کنید.

۳. صبح‌های دلپذیری برای خانواده بسازید

از آماده کردن همه چیز در شب قبل پرهیز کنید. صبح‌ها را با آماده کردن تغذیه و لباس بچه‌ها شروع کنید و اعضاء خانواده را با یک حمام کوتاه برای روز جدید آماده کنید. صبحانه را حاضر کنید و در مورد برنامه‌های زمانی‌کارها‌ حرف بزنید.‌ به این ترتیب با خیال راحت از کارهایی که قرار است به موقع و درست انجام شوند،‌ چند دقیقه را با لذت مشغول خوردن صبحانه در کنار فرزندان‌تان خواهید شد.

۴. یک تقویم خانوادگی طراحی کنید

اولویت‌های خانواده‌تان را مشخص کنید. یک تقویم می‌تواند همه چیز را در خود داشته باشد از موعد پرداخت قبض‌ها تا رویدادهای خانوادگی و مربوط به مدرسه و تولدها و بسیاری دیگر. به این ترتیب همه چیز به موقع و طبق برنامه پیش خواهد رفت و مشغولیت‌های ذهنی‌تان تا حد زیادی کاهش می‌یابد. دیگر بابت موضوعاتی که فراموش کرده‌اید غافلگیر نمی‌شوید و همه چیز در آرامش خواهد بود.

۵. با کارفرمای تان گفتگو کنید

کارفرماها با هم متفاوت هستند و خودتان بهتر می‌دانید که چطور موضوع را با کارفرمای خودتان در میان بگذارید. اما بکوشید تا حدی که امکان دارد صادق باشید. دو سوالی که می‌توانید از او بپرسید عبارتند از: «چقدر مرخصی در ماه می‌توانم داشته باشیم؟» و «چقدر از مرخصی‌ام باحقوق خواهد بود؟» حتی در صورت امکان می‌توانید از او بخواهید که گاهی کارهایی را از خانه انجام بدهید به جای اینکه حضور فیزیکی در اداره داشته باشید.

۶. در طول روز با فرزندان‌تان در ارتباط باشید

وقتی با فرزندتان نیستید، مدام با او در ارتباط باشید. حتی می‌توانید صدا یا تصویرتان را ضبط کنید تا در زمان عدم حضور شما فرزندتان با شنیدن صدای‌تان آرامش بگیرد. اگر به رویدادی که در مدرسه‌ فرزندتان برگزار می‌شود، نمی‌رسید یا ممکن است دیر برسید حتما چیزی به او بدهید، مثلا یک مهره شانس یا یادداشتی پرمهر. به این ترتیب اعتماد به نفس لازم را به او خواهید داد.

۷. از چیزهایی که وقت‌تان را تلف می‌کنند، دوری کنید

منظم باشید و برای چک کردن پیام‌های گوشی و ایمیل‌تان زمان تعیین کنید و ابدا از زمان تعیین شده تخطی نکنید. یادتان باشد که وقت‌تان را می‌توانید برای سپری کردن اوقات خوش با فرزندتان اختصاص دهید. چک کردن پیام‌ها بعد از خواب بچه‌ها هم شدنی است.

۸. فعالیت‌های خانوادگی خاص ترتیب بدهید

برای خفط پویایی و پیوند بین اعضاء خانواده، اختصاص زمان به فرزندتان هم در طول هفته و هم در تعطیلات اهمیت زیادی دارد. برنامه‌هایی ترتیب بدهید و آنها را در جدول زمانی‌تان بگنجانید تا همه بدانند که باید منتظر چه باشند. فقط یادتان باشد که زمانی که با خانواده مشغول خوشگذرانی هستید، ابدا راجع به کار صحبت نکنید.

منبع: parents

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *