تاثیر تکرار در بچه ها بر یادگیری: چرا بچه‌ها تکرار را دوست دارند

چرا بچه‌ها تکرار را دوست دارند و چطور به یادگیری آنها کمک می‌کند

چرا بچه ها انقدر همه چیز را تکرار می کنند؟ تکرار در بچه ها به چه دلیل است؟ آیا تکرار در بچه ها برای یادگیری مفید است؟ ادامه مطلب را بخوانید.

انجام چندباره کارها ممکن است به بچه‌ها کمک کند که چیزهای جدید را بهتر یاد بگیرند.

بچه‌ها دوست دارند یک داستان را بارها و بارها قبل از خواب بشنوند،  دوست دارند با یک اسباب‌بازی هر روز بازی کنند و یک فیلم را چند بار پشت سر هم ببینند. وقتی چیزی برای‌شان جذابیت دارد، دوست دارند آن را دوباره و دوباره تکرار کنند.

چرا بچه‌ها این‌قدر تکرار کردن را دوست دارند؟

تاثیر تکرار در بچه ها بر یادگیری: چرا بچه‌ها تکرار را دوست دارند
Four happy kids playing and running together on green lawn

ترجیح موارد آشنا است برای کودکان بسیار رایج است. توسعه‌ این ترجیحات حتی قبل از به دنیا آمدن کودک و در سه‌ ماهه سوم بارداری شروع می‌شود. در آن دوران کودک می‌تواند بچشد، بو کند، بشنود و به همین دلیل نوعی تفاوت‌گذاری را برای طعم‌های آشنا در غذای مادر که در مایعات دورش وجود دارد، توسعه می‌دهد. این موضوع در مورد صداها هم صدق می‌کند. این داستان بعد از به دنیا آمدن‌شان هم ادامه خواهد کرد. کودک به مرور چهره‌ها را می‌شناسد و موارد تکراری و آشنا را ترجیح می‌دهد.

بخوانید:۱۶ درمان خانگی خون دماغ در کودکان و بزرگسالان

ترجیح چهره‌های آشنا به مرور در کودک نوعی حس قرابت و نزدیکی ایجاد می‌کند نسبت به کسانی که زمان زیادی را با او سپری می‌کنند. بنابراین شاید عجیب نباشد که کودکان دوست دارند کتاب‌های تکراری بخوانند، فیلم‌های تکراری ببینند یا یک آهنگ را هر روز بخوانند. در حقیقت شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد تکرار می‌تواند از روند یادگیری هم حمایت کند.

چرا بچه ها چند بار یک کتاب را می خوانند؟

تحقیقات نشان داده‌اند که بچه‌ها با خواندن چند باره یک کتاب بهتر یاد می‌گیرند. در یک مطالعه یک هفته‌ای از تعدادی کودک خواستند سه داستان بخوانند که حاوی کلمات جدید یکسان بودند. کلمات جدید برای همه بچه‌ها یکسان بودند اما نیمی از آنها با این کلمات در یک داستان به صورت تکرار شده برخورد داشتند. نتیجه این بود که بچه‌ها کلمات جدیدی که در یک داستان تکرار شده بودند، را بهتر یاد گرفتند. 

همین جریان در مورد بچه‌های کوچک هم صدق می‌کرد. در مطالعه‌ای شبیه به مطالعه‌ی اول، محققان یک کتاب داستان حاوی مراحل ساخت و تکان دادن جغجغه را به کودکان ۱۸ تا ۲۴ ساله نشان دادند. کتاب باید ۲ تا ۴ بار برای کودکان خوانده می‌شد. محققان این مطالعه به این نتیجه رسیدند که کودکانی که کتاب را بیشتر مرور کرده بودند، بیشتر توانستند فعالیت‌های مرتبط با ساخت و تکان دادن جغجغه را تکرار کنند. مواجهه تکراری با فعالیت‌ّهایی که در تلویزیون به تصویر کشیده می‌شوند نیز به تقلید بیشتر منجر شد.

تکرار در بچه ها و تاثیر آن بر تکامل

آدم‌ها غالبا می‌گویند که تمرین باعث می‌شود که در هر کاری به تکامل برسید. و تحقیقات صورت گرفته هم به طور قطع از این تئوری حمایت می‌کنند. در حقیقت مطالعات نشان می‌دهند که به طور کلی تکرار می‌تواند برای یادگیری اهمیت حیاتی داشته باشد به خصوص برای حفظیات و یادگیری زبان‌های دیگر. بابراین، هرچند بزرگترها اطلاعات را با یک بار مواجهه حفظ می‌کنند، اما کودکان دوست دارند یک فیلم را چند بار ببینند یا یک کتاب را هر شب پشت هم بخوانند به این دلیل که خط داستان را به این صورت بهتر یاد می‌گیرند و می‌فهمند. شاید این رفتار کودکان خسته‌کننده باشد اما این شیوه‌ آنها برای یادگیری اطلاعات جدید است.

منبع: psychologytoday

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *