۱۴ درمان خانگی اسهال که بسیار ساده و مؤثر هستند

تقریبا همه‌ی ما تجربه‌ی اسهال را داشته‌ایم. اسهال نشانه‌ی این است که بدن‌تان تلاش دارد از شر یک چیز سمی در سیستم بدن‌تان خلاص شود. اسهال شدید کمتر از دو هفته ادامه می‌یابد و می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد از جمله:

– عفونت ویروسی
– عفونت باکتریایی
– مسمومیت غذایی
– استفاده از آنتی بیوتیک
– آلودگی آب با عوامل عفونی

نشانه‌های مرسوم اسهال عبارتند از:

– مدفوع آبکی
– گرفتگی شکمی
– نفخ

اسهال عفونی در بین جوانان رایج است و غالبا از طریق ویروس ایجاد می‌شود. اسهال مسافرتی به خاطر سفر به نواحی توسعه نیافته با آب آلوده ایجاد می‌شود. باکتری‌های مربوط به خوراکی‌هایی که به خوبی نگهداری یا پخته نشده‌اند باعث بروز مسمومیت غذایی می‌شوند.

در ادامه شما را با روش‌های طبیعی درمان اسهال آشنا می‌کنیم.

۱. آب رسانی به بدن

از دست دادن آب بدن در زمان اسهال در کودکان و حتی بزرگسالان می‌تواند به مرگ بیانجامد. برای هیدراته نگه داشتن بدن از نوشیدنی‌های مجاز استفاده کنید و از شیر، و نوشیدنی‌های گازدار یا کافئین‌دار اجتناب کنید.

۲. آب میوه یا عصاره‌ها و سوپ‌های شفاف

آب سیب و عصاره‌های شفاف کمک مي‌کند نمک و مواد معدنی از دست رفته بدن‌تان، به‌خاطر اسهال، را جایگزین کنید. ولی از مرکبات، آناناس، گوجه و دیگر آبمیوه‌هایی که شفاف نیستند استفاده نکنید، زیرا اسید آن‌ها می‌تواند روده‌های تحریک شده تان را بیشتر بسوزاند. با چند قلپ کوچک شروع کنید، و تا نوشیدن هر نیم ساعت یک فنجان  ادامه دهید.

۳. پروبیوتیک

پروبیوتیک‌ها منبع باکتری‌های خوب است که محیط سالمی را برای روده‌تان فراهم می‌کند. آن‌ها میکرو ارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که در خوراکی‌های خاصی وجود دارد.

۴. دم کرده‌ی پوست تازه‌ی پرتقال

یک درمان سنتی اسهال که به سیستم گوارش‌تان کمک مي‌کند دم کرده‌ی پوست پرتقال است که هضم را بهبود می‌بخشد. شما برای این دم کرده به پوست پرتقال ارگانیک نیاز دارید. پوست پرتقال را بگیرید و آن را به خوبی ریز کنید. آن را در یک قوری بریزید و روی آن با آب جوش بریزید. درب آن را بگذارید و اجازه دهید خنک شود. آن را صاف کنید، با عسل شیرین کنید و بنوشید.

۵. برنج سفید

برنج سفید ساده به این خاطر شناخته شده است که بر سفت شدن روده‌ها تأثیر گذار است. کمی برنج سفید، بدون کره میل کنید، تا اسهال‌تان تحت کنترل قرار بگیرد.

۶. بابونه

درمان خانگی اسهال

دم نوش بابونه به‌خاطر آرامش بخش بودنش شناخته شده است، این دمنوش می‌تواند اسهال شدید را نیز درمان کند. بابونه در دو جبهه به جنگ این مشکل می‌رود، از طریق ترکیب‌هایی که اسپاسم روده را تسهیل می‌کنند و مقابله با التهاب.

۷. عسل

درمان خانگی اسهال

در بسیاری از مناطق از عسل برای درمان اسهال استفاده می‌کنند. ۴ قاشق غذاخوری عسل  را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. اجازه دهید خنک شود و آن را بنوشید. خیلی شیرین است، ولی مؤثر است.

۸. سرکه سیب

اگر اسهال شما به‌خاطر عفونت باکتریایی باشد، سرکه سیب می‌تواند به لطف خواص آنتی بیوتیک خود، در به کنترل درآوردن این مشکل به شما کمک کند. برخی نیز می‌گویند سرکه سیب به این دلیل که پکتین دارد می‌تواند اسپاسم‌های روده‌ای را بهبود ببخشد.

۹. پوره سیب

پوره سیب حاوی پکتین است، که به سفت شدن حرکات روده کمک می‌کند. پوره سیب را روی یک تکه نان تست بریزید و به عنوان میان وعده‌ای استفاده کنید که مشکلات شکمی برای‌تان ایجاد نمی‌کند.

۱۰. ادامه دادن به رژیم غذایی برت

موز، برنج ساده، پوره سیب، نان تست خشک، و دمنوش: خوراکی‌هایی هستند که کلا برای مقابله با اسهال، ایمن و سالم هستند.

۱۱. آب دوغ یا پس آب کره

در بسیاری از مناطق برای درمان اسهال از آب دوغ استفاده می‌شود. یک روش درمان آیورودیک این است که ۱/۲ قاشق چایخوری زنجبیل خشک را در یک فنجان آب دوغ بریزیر و سه تا چهار مرتبه در روز مصرف کنید.

۱۲. دم کرده‌ی زیره سیاه

درمان خانگی اسهال

برای آرام کردن اسپاسم‌های روده‌ای و ناراحتی‌های مرتبط با اسهال، دم کرده‌ی زیره بنوشید. یک قاشق چایخوری زیره سیاه را در یک فنجان آب جوش بریزید و درب آن را بگذارید تا دم بکشد. پس از ۱۵ دقیقه آن را صاف کنید و میل کنید.

۱۳. چای سیاه بدون کافئین

تانن موجود در چای سیاه یک عامل قابض است. تانین به جذب مایعات توسط بدن کمک می‌کند و التهاب روده را کاهش می‌دهد. به گفته‌ی گیاه شناسان، دم کرده برگ تمشک و شاه توت می‌توانند اسهال را بهبود ببخشند. دقت کنید چای تهیه شده از برگ‌های واقعی را انتخاب کنید. چای سیاه بدون کافئین را انتخاب کنید؛ کافئین باعث از دست رفتن آب بدن می‌شود (در دمنوش‌ها هیچ کافئینی وجود ندارد). چای قرمز مانند رویبوس، می‌تواند اسپاسم روده بزرگ را بهبود دهد.

۱۴. اجتناب از برخی خوراکی‌ها

از غذاهای سرخ شده و چرب دوری کنید. مصرف خوراکی‌های دارای فیبر بالا را محدود کنید. برخی از خوراکی‌هایی که نباید تا زمان بهبودی مصرف کنید به این شرح هستند:

  • شیرین کننده‌های مصنوعی
    – لوبیا
    – میوه‌های خانواده توت
    – بروکلی
    – کلم
    – گل کلم
    – نخود
    – قهوه
    – ذرت
    – بستنی
    – سبزیجات برگ سبز
    – شیر
    – نخود فرنگی
    – فلفل
    – آلو
    – چای

 

 

منبع: rd

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *